Mi van királyfi? Hiszel a mesékben?Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta. Akkor marad Formula?
Egyébként Hope is létezik 140mm-s méretben.
Mi van királyfi? Hiszel a mesékben?Hayes V5, az kérem 150mm-es. Valamelyik oldal azt írta. Akkor marad Formula?
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960RAUH-Welt
B E G R I F F
Avid is van itthon, de a hayes 3ezerpárszáz forintos árához képest méregdrága.formula esetleg
A sebesség mindent megold.
RAUH-Welt
B E G R I F F
A hayes a legolcsóbb.140mm-es tárcsát keresek. Hayes-t találtam, Ashima-ról hallottam.
Valami még? Olcsóság a lényeg, minõség annyira nem, mert hátra menne dörtbringára.
Természetesen 6 csavaros.
'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'
ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960Kikérem magamnak a lúzer jelzõt! Én buzie vagyok, legalább is Cedric Garcia szerint, mert használom a féket!Gaboca1 !
Neked azért kopik a fékpofa, mert te egy lúzer vagy, és fékezel.Ezt fogadd el, én is elfogadtam, ugyanis a v-fék topicban is volt szó a fékpofa kopásról és én ott már megkaptam ezt a "kezdõk fékeznek, a profik nem - ergo, nekik a pofa sem kopik" dolgot. Ezt fenntartásokkal egyébként de többé-kevésbé el is fogadom.
Szóval, ezt fogadd el és holnap vegyél egy garnitúra fékpofát.
Leginkább használom!Nem kekeckedni akarok, de mit csinálsz azzal a fékkel? Szinteres fékbetét élettartama nálam egy/másfél év, és nem bringázok keveset (mellesleg nálam mindig szezon van, ergo se sártól, se hótól nem féltem a gépet). Mindez így volt/van Avid Juicy 7, Hayes HFX MAG és Shimano Saint (800-s széria) esetében.
Nem kekeckedni akarok, de mit csinálsz azzal a fékkel? Szinteres fékbetét élettartama nálam egy/másfél év, és nem bringázok keveset (mellesleg nálam mindig szezon van, ergo se sártól, se hótól nem féltem a gépet). Mindez így volt/van Avid Juicy 7, Hayes HFX MAG és Shimano Saint (800-s széria) esetében.Igen.
Igen.Ezt most úgy kell érteni, hogy idén, a Szilvás Marci elõtt szinteres betét került a fékedbe, amit másfél hete kellett cserélni?
Szilvás elõtt cseréltem át szinteresre és kábé másfél hete kellett betétet cserélni.
Értem, köszönöm.F(fékezõ)= μ * F(nyomó)
ahol a μ a súrlódási együttható, ami elsõsorban az anyagi minõségtõl függ
A fékezés során a mozgási energia alakul át hõvé.
A felszabaduló hõ függ a fékezõ erõtõl, meg, hogy az mennyi ideig (ill. milyen távon hat):
Q=F(fékezõ)*féktáv, így
Q=F(nyomó)*μ*féktáv
A 'μ' az, ami ismeretlen, így nem lehet általánosságban arról beszélni, hogy mekkora hõ keletkezik adott mértékû fékezéskor.
Annyiban tudsz segíteni, hogy pl X súrlódáshoz mindig Y keletkezõ hõ tartozik (hõelvezetéssel nem számolva)?
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Természetes a hayes tárcsáknál. Más márkájú tárcsa megoldja ezt a problémát.Sziasztok,
- normális dolog az,h egy bizonyos sebességnél (kb. 23-25km/h) cincog és rezeg az elsõ tárcsa? Alatta, felette semmi.