Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
én olyat nem láttam még....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
bb7 alternativa kellene
vmi ojjan' mecha tárcsafék, akinek nekije mozog mindkét fékpofája
tipp?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
visszanyomnám én ha lehetne, de nem lehet....

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Izé ez a manual azt mutatja, hogy egy rendes féktárcsával meg a zsíros kezeddel nyomd vissza a dugattyút?
Csavarhúzó szerintem jobb ötlet vagy bármi más.

szerk. közben látom, hogy "old" féktárcsáról van szó

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Van nekem Hyes Stroker, és elõl a jobb oldali dugó jobban kintvan,...

Saját tapasztalatom szerint ez viszonylag egyszerûen orvosolható. Íme, a Magura-féle megoldás: http://www.magura.co...E_648cd1_01.pdf

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem sajna beleér kicsit....

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Van nekem Hyes Stroker, és elõl a jobb oldali dugó jobban kintvan, mozog mindkettõ egyszerre, siman, ugyanannyit, de az jobban kint van alaphelyzetben,h a visszanyomom akkor is kijön, sztem olaj nem engedi bentebb, gondoltam arra h fékkarnál kicsavarom a légtelenítõt és ugy nyomom vissza, kis olajat kinyom aztán visszatekerem a csavart, mûködhet?

Nem lehet, hogy csak a féktest nincs pont középen a tárcsához képest és emiatt jött ki jobban az egyik oldalon a dugattyú? nekem is ez van de sosem tudom rendesen pont középre beállítani viszont rendesen mûködik és nem ér bele semmi semmibe.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás

Van nekem Hyes Stroker, és elõl a jobb oldali dugó jobban kintvan, mozog mindkettõ egyszerre, siman, ugyanannyit, de az jobban kint van alaphelyzetben,h a visszanyomom akkor is kijön, sztem olaj nem engedi bentebb, gondoltam arra h fékkarnál kicsavarom a légtelenítõt és ugy nyomom vissza, kis olajat kinyom aztán visszatekerem a csavart, mûködhet?

http://www.hopegb.co...p_force_39.html

"How to - Centralise pistons"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Szervízbe amikor szerelték, mondtam, hogy cseréljék ki a betétet ha kopott, de azt mondták még bõven jó, gyári pofa. Engem inkább az zavar, hogy meg van pörkölõdve kicsit.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Sajna nem a gyári betét, hanem bbb betétek mellett csinálja ezt. Kukába az egésszel!
Kiváncsi leszek mit produkál az 525.

Scotty19

Scotty19

törzsvendég

• fórumtag
  • 377 hozzászólás

Nem volt idõm tesztelni végülis mostanság, de képbe jött egy új verzió. Csere lesz a 525-ös deore hidraulikosokra, viszont maradnának a hayes tárcsák, illetve egyenlõre gyári shimano betét marad. Nem tudom használt e ilyen párosítást már valaki, de remélem ezzel jobb fékerõt kapok (a jelenlegi, még bb5-öz képest is nagyon rossz) és egyuttal megszûnik a darálás.
Valakinek van esetleg ötlete, vagy tapasztalata?

Nekem is valami hasonlót csinált a bb5 a tárcsával bár azért ennyire nem volt komoly. Valószínú a gyári pofák maitt van. De lehet hogy csak 1szerûen telement valami porral meg kis kavics darabbal vagy valami ilyesmikkel és azért karcolta szét a tárcsát.
Sírva születtél, körülötted mindenki nevetett, igyekezz úgy élni, hogy nevetve távozz, és körülötted mindenki sírjon.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
mûködhet...

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nem volt idõm tesztelni végülis mostanság, de képbe jött egy új verzió. Csere lesz a 525-ös deore hidraulikosokra, viszont maradnának a hayes tárcsák, illetve egyenlõre gyári shimano betét marad. Nem tudom használt e ilyen párosítást már valaki, de remélem ezzel jobb fékerõt kapok (a jelenlegi, még bb5-öz képest is nagyon rossz) és egyuttal megszûnik a darálás.
Valakinek van esetleg ötlete, vagy tapasztalata?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
elég para....sztem már rég szarrá kopott a betét

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nincs véletlenül vasig kopva a betét?

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 hozzászólás
Feltöltött kép
Feltöltött kép

Nagyon gáz a tárcsa állapota? Egyszer lejöttem vele gellérthegyen a kis úton, és ez lett belõle. Végére már 3x akkorát kellett húznom féken, hogy fogjon :S

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

az R is tokeletesen meg fog felelni. jo fek nagyon

Percig sem gondoltam, hogy az már gagyi.
Nem sûrûn adatik meg, hogy összerakjak egy bringát, de talán most lesz rá lehetõségem.
Ezért szeretnék tisztába lenni ezekkel, hiszen nem 1évre vesz az ember egy ilyet.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
az R is tokeletesen meg fog felelni. jo fek nagyon
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

danmail

danmail

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás

nem azert dragabb mert strapabirobb hanem azert mert azon allithato a fogaspont az R-en meg nem.

És az megér annyit? Nem volt a kezembe még hidraulikus fék szóval ismeretlen.