Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Igazad van, fordítva gondolkodtam.
Amugy az van, hogy van egy Juicy 3 szettem hátul 160 as tárcsa, elöl 185 ös. De nem kapok sehol 185 ös is adaptert.
Ezek szerint akkor 160assal is meg lehet oldani. Ennek örülök.
Az alátéteket hova kell rakni?

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
hátsó adapterböl tudtommal csak IS to PM van
ha elöl a villán IS szemek vannak akkor jo(ha gond lenne,alátétekkel tudsz játszani)

hdcsaba87

hdcsaba87

vendég

• fórumtag
  • 42 posts
Hello, Avid fékeknél a hátsó 160-as PM to IS adapter jó elõre 185 ös tárcsához?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

Ha gyári betét volt bennük akkor ne csodálkozzatok, azok nagyon szarok

Igen, még gyári volt benne mind2önknek, de azért akkor is durván behaltak.Azóta bbb betét van benne amivel semmeringen már egész jó volt, de sztem ez akkor sem igazán dh ra való fék.Esetleg itthoniraFeltöltött kép . Minden másra viszont tökéletes lehet!
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ha gyári betét volt bennük akkor ne csodálkozzatok, azok nagyon szarok

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Már a 3. kör után vége volt. Szó szerint semmit nem fogott. Még lent a parkolóban a betonon sem lehetett kiblokkolni vele a hátsó ! kereket 203 mas tárcsával. 2 ujjal húzva is kb majdnem nulla fékhatás.Pedig azért nem úgy megyek hogy rajtnál behúzom a féket és a célig ki sem engedem, meg pille 65kg a súlyom. Haveromnak akinek slx e volt elöl az teljesen jól mûködött de neki is trail volt hátul és ugyan úgy járt vele mint én. Most karácsony tájékán beújítok egy Ace t hátra, azzal már csak nem lesz gond.Feltöltött kép

hat ez eleg szarul hangzik. asszem maradok shimano parti :)

----

FÁJVÓ

----

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

egyébként mitõl függ ez h mennyire bírja egy fék a melegedést?

Attól, hogy mennyire és mennyit húzod. :)

(nem hagyhattam ki)

A sebesség mindent megold.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
egyébként mitõl függ ez h mennyire bírja egy fék a melegedést?
sztem talán ez a legfontosabb tényezõ egy féknél, alapban nekem szinte az összes jól fogott álló helyzetben 1ujjal,(volt bb7, juicy5, hfx 9, mx2, mx1 fékem is) csak aztán pálya végére egyre gyengébbek. mondjuk a hfx9nél betétcsere jelentett vmit(hõálló piros bbb betét), de hosszabb meredek pálya végén azért itt is van némi fáradás. gyári betéttel meg egy comment kör után alig fogott vmit(pedig ez annyira nem meredek vagy fékezõs pálya), pedig alapba 1 ujjal ott blokkol elöl ahol akarom.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

mi lett a strokerrel? teljesen behalt?

Már a 3. kör után vége volt. Szó szerint semmit nem fogott. Még lent a parkolóban a betonon sem lehetett kiblokkolni vele a hátsó ! kereket 203 mas tárcsával. 2 ujjal húzva is kb majdnem nulla fékhatás.Pedig azért nem úgy megyek hogy rajtnál behúzom a féket és a célig ki sem engedem, meg pille 65kg a súlyom. Haveromnak akinek slx e volt elöl az teljesen jól mûködött de neki is trail volt hátul és ugyan úgy járt vele mint én. Most karácsony tájékán beújítok egy Ace t hátra, azzal már csak nem lesz gond.Feltöltött kép

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
jah engem is érdekelne

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 posts

Ahhoz képest, hogy 2 dugós elég jó sztem.Havernak schladmingban se monta be az unalmast ellentétbe én stroker trail emmel.

mi lett a strokerrel? teljesen behalt?

----

FÁJVÓ

----

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 posts

és az igénybevételt mennyire bírja? nem csökken a fékhatás huzamosabb ideig történõ fékezéskoR?

Ahhoz képest, hogy 2 dugós elég jó sztem.Havernak schladmingban se monta be az unalmast ellentétbe én stroker trail emmel.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Eddig nem tudok negatívummal szolgálni, ilyet sem tapasztaltam. Leghosszabb lefelé eddig a Papp-rét-Visegrád szakasz volt, meg a Bükkben a szilvás r/k utolsó kb. 15 km-e.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
és az igénybevételt mennyire bírja? nem csökken a fékhatás huzamosabb ideig történõ fékezéskoR?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Saját tárcsájával használom (180/160), eddig perfekt. Nem kell buzerálni, nem cicereg. Csak fog.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,383 posts
slx féket használ innen vki? ha igen akkor mik a tapasztalatok?
mûködik 203 hayes tárcsával?

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
oksa. köszi.
a2Z olajat merjek venni?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
olajcsere...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8,649 posts
Az utóbbi idõben kicsit kint fognak a fékeim. Beljebb nyomkodtam a dugattyúkat, utána egy darabig jó, aztán megint tök hamar fog. Lehet ez azért, mert koszos a lett a dugattyúnál valami és nem tud visszamenni rendesen? Ha igen mivel tisztítsam hogy ne kelljen új fékbetétet vennem? :)

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Köszi!!!

5 mm-es, metrikus