Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2010. April 14. - 11:19
nah megtortent a hayes stroker - shimano xt csere (dave jovoltabol). hat nem kicsi minosegbeli ugras erdekes modon fel perc volt beallitani, es nem reszel menet kozben sem.
mintha jobban is gurulnek - de ez mar lehet csak vmi placebo
mintha jobban is gurulnek - de ez mar lehet csak vmi placebo
Posted 2010. April 14. - 10:03
Posted 2010. April 14. - 01:08
Jó kis Hungáriában milyen Floating Disc-et (vagy floater-est) lehet kapni 160/180-as méretben? Hope fékre menne.
Nem tudom hogy hol keressem. Segítsetek PLS. Köszi
Nem tudom hogy hol keressem. Segítsetek PLS. Köszi
Posted 2010. April 13. - 21:01
Posted 2010. April 13. - 20:54
hello nekem is ez a bajom a fékkel
És ez miért lenne baj? Mivel a váz IS szabványú, a fékek meg szinte már csak PM szabványúak, evidens, hogy IS/PM hátsó adapter kell a tárcsának megfelelõ méretben.
Posted 2010. April 13. - 20:39
hello nekem is ez a bajom a fékkel hogy umf vázam van hátso hayes stroke trail féket vennék akkor IS-pm adapter vegyek???köszönöm
Posted 2010. April 13. - 16:53
Posted 2010. April 13. - 16:17
Nos, ha hátsó fékrõl van szó, akkor ez kell neked. Tárcsafék adaptereknél nincs "tól-ig" kialakítás, a féktárcsa méretének megfelelõ méretût kell választani, a rögzítés hátul a vázon pedig egyelõre szinte kivétel nélkül "IS" szabványú.
Posted 2010. April 13. - 16:06
Sziasztok!
Abban szeretnék segítséget kérni hogy egy Hayes V7 (180mm) féktárcsához és egy Hayes Stroker Trail fékkel milyen adptert tudok használni, esetleg ez váztól is függ?
Amiket találtam, nem volt "tõl - ig" méret csak pl.: "Adapter Nemzetközi 7' Hátsó" és hogy "74 mm post mount-ra átalakító tárcsafék adapter" - ez jó?
A választ elõre is köszönöm! am. Hayes Adapter Nemzetk
Abban szeretnék segítséget kérni hogy egy Hayes V7 (180mm) féktárcsához és egy Hayes Stroker Trail fékkel milyen adptert tudok használni, esetleg ez váztól is függ?
Amiket találtam, nem volt "tõl - ig" méret csak pl.: "Adapter Nemzetközi 7' Hátsó" és hogy "74 mm post mount-ra átalakító tárcsafék adapter" - ez jó?
A választ elõre is köszönöm! am. Hayes Adapter Nemzetk
Posted 2010. April 13. - 12:31
Üdv mindenkinek!
Ma akartam légteleníteni a Magura Louise FR tárcsámat, de nem jött össze mivel a légtelenítõ csavar ami ugyebár a fékpofa pozicionáló csavar közepében van (ez még a régebbi kivitel) megszakadt. -Pontosabban a feje elforog benne az imbusz. :@
Kérdésem: Találkozott e már valaki ezzel a problémával, illetve tudtok e segíteni a megoldásban?
"Túl jó", és túl drága volt, ahhoz hogy kuka legyen.
Elõre is köszönöm!
Ma akartam légteleníteni a Magura Louise FR tárcsámat, de nem jött össze mivel a légtelenítõ csavar ami ugyebár a fékpofa pozicionáló csavar közepében van (ez még a régebbi kivitel) megszakadt. -Pontosabban a feje elforog benne az imbusz. :@
Kérdésem: Találkozott e már valaki ezzel a problémával, illetve tudtok e segíteni a megoldásban?
"Túl jó", és túl drága volt, ahhoz hogy kuka legyen.
Elõre is köszönöm!
Posted 2010. April 12. - 16:37
Üdvözletem! Van Nekem egy BB5-ös t.féktestem.
Tönkrement benne a rugó. A karban, ahova a bowdent kell befúzni. Ezzel teljesen megszûnt az ellenállás, ha behúzom a fékkart az úgy is marad.
Kérdésem, hogy javítható-e a hiba vagy kuka. Árulnak hozzá külön rugót ? Vagy érdemes lenne szervizben próbálkozni ?
Tönkrement benne a rugó. A karban, ahova a bowdent kell befúzni. Ezzel teljesen megszûnt az ellenállás, ha behúzom a fékkart az úgy is marad.
Kérdésem, hogy javítható-e a hiba vagy kuka. Árulnak hozzá külön rugót ? Vagy érdemes lenne szervizben próbálkozni ?
Posted 2010. April 11. - 21:08
jaj, bocs elírtam, az általános Post-IS adaptert keresnék..(180 / 160)
Köszi,
B.
Köszi,
B.
Don't try this at home!
Posted 2010. April 11. - 20:09
Arn PM ment...
ON: srácok fékadaptert is keresnék (IS-PM) 160-180 méretekben.
Köszi elõre is!
B.
ON: srácok fékadaptert is keresnék (IS-PM) 160-180 méretekben.
Köszi elõre is!
B.
Don't try this at home!
Posted 2010. April 11. - 19:34
OFF:
Arn, megjött a SuperStar markolatod?
ON
igen megjott - passzol is a cangahoz, de a kesztyu az elso nap megfogta a feheret amugy a kek veg epp olyan mint a bringa szine. most mar inkabb vennek feketet feher veggel - remenykedtem, hogy olyan mint a feher ules: feher marad.
jo markolat, talan kicsit kemeny, de mar asszem van puhabb verzioja is. ami meglepett, hogy izzadt tenyerrel is nagyon jo fogni, lehet nem is hasznalok majd hozza kesztyut.
Posted 2010. April 11. - 18:51
Posted 2010. April 11. - 18:49
Posted 2010. April 11. - 18:45
Sziasztok!
Ismételten segítséget szeretnék kérni! Találtam egy fékadaptert amin összesen egy kódot találtam: 74-26D illetve a szembe lévõ oldalon egy FWD feliratot alatta egy nyilat ami az "F"-tõl mutat a "D" irányába. Gondolom ez utóbbi a felhelyezés módját mutatja. Esetleg a kód alapján meg tudom valahol keresni, hogy milyen adapter lehet ?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Sziasztok!
Ismételten segítséget szeretnék kérni! Találtam egy fékadaptert amin összesen egy kódot találtam: 74-26D illetve a szembe lévõ oldalon egy FWD feliratot alatta egy nyilat ami az "F"-tõl mutat a "D" irányába. Gondolom ez utóbbi a felhelyezés módját mutatja. Esetleg a kód alapján meg tudom valahol keresni, hogy milyen adapter lehet ?
Válaszotokat elõre is köszönöm!
Sziasztok!
Posted 2010. April 11. - 18:40
Srácok, nincsen valakinek esetleg eladó centerlock-6csavar adaptere?
Köszi,
B.
OFF:
ON
Köszi,
B.
OFF:
ON
Don't try this at home!
Posted 2010. April 11. - 16:54
ha van egy jó magurád akkor mi a kérdés
az egy olyan masik cangan van, ami garos, es holnap viszik el. ma mar siman leszednem akkor is ha, kevesebbet kapok a masikert - de ket hete meg nem igy gondoltam.
Posted 2010. April 11. - 15:50
szvsz nincs ennek baja (ket honapot hasznaltam), csak kinkeserves beallitani (meg egy kupos alatet sincs hozza). elozoleg is vert pisaltam, mire sikerult. most visszaraktam az eredeti tarcsakat, de megint csak a nyuglodes (az elsohoz meg volt turelmem, a hatsohoz mar elfogyott). fekero jo, adagolhatosag zero, tarcsak rezegnek, ha vmi nem passzol flottul, akkor trukkozni kell a korrekciohoz. eleg volt belole: tobb a hatranya, mint az elonye.
egy elonyom szarmazott belole: a magurat kb 5sec alatt belottem a tapasztalatokbol kiindulva
ha van egy jó magurád akkor mi a kérdés
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való