Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Tede93

Tede93

újonc

• fórumtag
  • 3 posts
Üdv Mindenkinek!

Tapasztalatokat szeretnék kérni!
Van nekem 2 Shimano XT 203-mas, NEM Centerlockos tárcsám, és 2darab Avid Juicy Carbon fékem.
Mikor megvettem ezeket, nagyon gyengén fogtak, azt hittem össze kell õket koptatni. Gyakran járok hegyre, azt hittem ez gyorsan megtörténik...
Mindez 2 hete volt, napi rendszerességgel járok hegyre, és azóta sem fognak jobban a fékek.
Régebben volt nekem ugyanilyen tárcsák+ Hayes Stroker Ace kombinációm is, azok sem fogtak.
Mi lehet a probléma?
A tárcsák lennének egyszerûen "rosszak"?
Vagy a félfémes-fémes pofákat nem szeretik? Vegyek ilyen Alligator utángyártott gyantás pofák, és próbáljam meg azzal?
Kérlek segítsetek!
Köszönöm szépen elõre is!

Dávid

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
használható cuccok ugy hallottam

kiscsipás

kiscsipás

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 posts
kíváncsi lennék véleményekre,tapasztalatokra!a2z termékekkel kapcsolatban!pontosabban féktárcsákra.Mennyire eszik a fékbetétet?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
szerintem kiindulasi alapnak fekero es adagolhatosag szempontjabol nem rossz az a grafikon. koszi a doksit :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

jo a bikeradaron azaz osszehasonlito grafikon, hogy milyen huzasra hogy teljesit. persze ez annyit mutat meg egy fek kezelhetosegebol, mint kb egy auto gyorsulasi adata az auto vezethetosegerol. a masik: nincs ilyen tablazat kulonbozo tipusu fekbetetekre?

[ATTACH]2523[/ATTACH]

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

jo a bikeradaron azaz osszehasonlito grafikon, hogy milyen huzasra hogy teljesit. persze ez annyit mutat meg egy fek kezelhetosegebol, mint kb egy auto gyorsulasi adata az auto vezethetosegerol. a masik: nincs ilyen tablazat kulonbozo tipusu fekbetetekre?

Szerintem ne misztifikáld túl ezt a dolgot! Vegyél gyantásat (zoggie) az tuti jó lesz! Úgy is észre veszed,hogy mennyire kopik,attól függ milyen intenzíven használod. Ha nem válik be,akkor majd veszel fémeset,de szerintem ha nem vagy profi,akkor felesleges mindenféle grafikonokat nézegetni.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
a szinterezett csak bizonyos hõfok felett fog jól, ezért ajánlják extrémebb felhasználásra!

Gyantás-félfémes-fémes közt válogass inkább...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
ha nem vagy vérprofi dh-s akkor nem,
ha nagyobb fékerõ kell akkor gyantás, ha hosszabb élettartam akkor szinterezett....

szinterezett fog mindenhol, legalábbis nekem fogott....állandóan másik betéttel összekoptatni a rendszert hülyeség

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 posts
Az idõjárási viszonyoktól függ az, hogy milyen anyagú fékbetétet (mûgyanta-szinteres, stb.) célszerû feltenni? Úgy tudom pl. sárban , vízben más betét jó,mint száraz körülményekre.

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Köszi a választ. Igen, tudom, hogy nem olyan nagy dolog, csak azért merült fel a kérdés, mert a féktárcsa ugye egy szép nagy fékezés után lesz szép egyenes, a féktestet pedig az egyenes tárcsához lenne jó beállítani. Vagy ez nagy hülyeség, esetleg csak a hatása elhanyagolható? Mondjuk ez a probléma az eredeti felszerelésnél (amit nem én csináltam) is fennállt...

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elméletileg nem....gyakorlatilag elõfordulhat hogy be kell, de annyra nem nagy feladat az..

zlayko

zlayko

vendég

• fórumtag
  • 24 posts
Sziasztok!

Lehet, hogy nagyon alapvetõ lesz a kérdés... IS felfogatású fékrõl van szó. Ha adapterrel együtt szedem le az elsõ villáról, akkor visszaszereléskor ugye nem kell újra beállítani a féktest pozícióját?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
átlag felhasználásra talán a szinterezett a legjobb....mert az bírja a legjobban (legtovább)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Nincs legjobb. A lényeg, hogy milyen jellemzõk fontosak számodra, és ezek alapján választod ki, hogy milyen komponensû fékbetét kell venned.

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

a zoggie az mûgyantás

gondolom a szinteres betét a legjobb

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,627 posts
a zoggie az mûgyantás

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

köszi, az a helyzet, hogy télen elég sokat állt, nemrég vettem elõ, nem hinném, hogy olajos lenne a pofa, de szétszedem. Nem tudom, ha veszek ugyanolyan avid fékbetétet, akkor mi fog változni, de ha nem javul meg magától beruházok :-)

Én 1400 Ft-ért vettem Zoggie fékbetétet bele,eddig semmi bajom a fékerõvel. Igaz,hogy azt nem néztem meg,hogy fémes-e,vagy szinteres de fog mint állat. Egyenlõre csak a hátsóba vettem,ezért csak arról tudok véleményt mondani.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

balages

balages

vendég

• fórumtag
  • 10 posts

Jelenleg nekem is BB5 figyel a bicón,és nekem is gyengébb elõl,bár azért annyira nem,amennyire te írod. Az okát nem tudom miért (én egyszerû konst.hibának gondolom). Próbáld megpucolni alkohollal a pofákat,hát ha csak olaj,vagy zsír került rá. Sokszor elég annyi,hogy olajos kézzel megfogod. Ha így sem oké akkor venni kell egy új fékpofát ami kb.1400 Ft

köszi, az a helyzet, hogy télen elég sokat állt, nemrég vettem elõ, nem hinném, hogy olajos lenne a pofa, de szétszedem. Nem tudom, ha veszek ugyanolyan avid fékbetétet, akkor mi fog változni, de ha nem javul meg magától beruházok :-)

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts

Elsõ pofacserém Hayes 9-nél. Ha jól tudom a dugattyúkat vissza kéne nyomkodni, hogy az új, vastagabb pofáknak legyen hely. Nekem ez nem sikerült maradéktalanul, kellemetlenül fogja a tárcsát menet közben. Mi a teendõ? (úgy magyarázzátok, hogy a gyengébbek is értsék:) )

Hello! A Vegámon nekem is hayes 9-es volt. Fékpofa cserénél tényleg vissza kell nyomni a dugattyúkat csak próbáld úgy,hogy egy ideig benyomva tartod,nekem így mindig sikerült,vagy a fékkaron lévõ imbuszcsavart tekerd ki,mert lehet,hogy ahogy kopott a pofa rá lett húzva.Nekem minden pofacserénél ki kellett tekerni.
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."