Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

HatosAnya

HatosAnya

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Nem várok csodát!

Mit várok?

- Kevés karbantartást.
- Halk fékeket.
- Meg akarok állni esõben is domboldalon is. Mamóka elõtt is busz elõtt is.

1 x Û mint a balrangrajz. :D

Akkor Vééé vagy Tárcsy?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hát nem tudom az általam említett gépeken alap szutyok tárcsafék van-e?
Az van? Nem volt még tárcsás fékem ezért kérdezem.

passz
nincs fejben az összes speci
keresgélni meg nem fogom
csak mondtam hogy mire számíts

meg csodát várni nem kell tõle
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

HatosAnya

HatosAnya

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Hát nem tudom az általam említett gépeken alap szutyok tárcsafék van-e?
Az van? Nem volt még tárcsás fékem ezért kérdezem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ROFL LOL LOL

Na. Hát pontossan errõl beszélek.
Mindannyian isten helyesbítek a szervizes kezében vagyunk. :)

Az rendben hogy az én döntésem, de ez szakmai kérdés.
Írod minõségi jól beállított V fék , na ez relatív mert találkoztam már szakemberrel aki nem tudta beállítani a V féket , akár milyen típust próbált , akár hogy csavargatta. Csak én szívtam vele mert nekem kellett használni.
Szal a jól beállitott stb stb az elméletileg. De nekem gyakorlatilag kell a fék

Oké a tárcsa drágább de gondolom visszakapom pontos mûködésben és kevesebb karbantartási kálváriával.

A SPECIALIZED SIRRUS ELITE tõl meg pl pontosan azért tartok mert szerintem min autópálya minõségû út kell neki.

azt mérlegeld hogy az alap szutyok tárcsafékek (pláne a drótosak) pont semmivel nem jobbak mint egy gyengébb v fék, csak a szopás több velük.

az meg hogy egy átlag montikerék kicsit is masszivabb mint egy normálisan méretezett (és a specik azért általában ki vannak találva) cross/trekking kerék egy 37-es, 40-es gumival az szimplán tévhit. csak sokkal kevésbé haladós, mint a nagy kerék. amúgy én most egy gagyi canti féket használtam. simán megfogott pedig erõsen vagyok 100 kiló.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

HatosAnya

HatosAnya

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

Nos én vasárnap, Szilvásváradon döntöttem el, hogy minimum elõl hidraulikus tárcsafékre váltok. Az nagyon tetszett, amikor az egyik elágazásnál túlmentem az irányító srácon. Kiabált Õ, hogy ne arra, én meg mondtam neki, hogy már folyamatban van a fékezés. :)

ROFL LOL LOL

Na. Hát pontossan errõl beszélek.
Mindannyian isten helyesbítek a szervizes kezében vagyunk. :)

Az rendben hogy az én döntésem, de ez szakmai kérdés.
Írod minõségi jól beállított V fék , na ez relatív mert találkoztam már szakemberrel aki nem tudta beállítani a V féket , akár milyen típust próbált , akár hogy csavargatta. Csak én szívtam vele mert nekem kellett használni.
Szal a jól beállitott stb stb az elméletileg. De nekem gyakorlatilag kell a fék mert a buszvezetõ csak bambán kérdezi ,hogy hé srác mit keresel a hûtõrácson?

Oké a tárcsa drágább de gondolom visszakapom pontos mûködésben és kevesebb karbantartási kálváriával.

A SPECIALIZED SIRRUS ELITE tõl meg pl pontosan azért tartok mert szerintem min autópálya minõségû út kell neki.

Kismaki

Kismaki

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Nos én vasárnap, Szilvásváradon döntöttem el, hogy minimum elõl hidraulikus tárcsafékre váltok. Az nagyon tetszett, amikor az egyik elágazásnál túlmentem az irányító srácon. Kiabált Õ, hogy ne arra, én meg mondtam neki, hogy már folyamatban van a fékezés. :)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Mindenképp a Te döntésed. Ha megteheted miért ne? Fentebb csupán arra céloztak, hogy egy jó felnin egy jól beállított, minõségi V-fék is teljesen jó lehet városba.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

HatosAnya

HatosAnya

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Ja a méret.
Természetesen minden méretben kapható csaka a nevét teljesen ollóztam be a modellnek ,hogy esetleg megtalálhtó legyen a neten ha rá akartok nézni. Az üzletben segítenek kiválasztani a megfelelõ méretet.
De köszönöm ,hogy felhívtad rá a figyelmet mert fontos a megfelelõ méretezés.

Azért szeretem a montit városban mert az utak minõsége nem igazán idili, nem beszélve a hegynagyságú padkákról, szal nem akarok 2 hetente centíroztatni meg abroncsot cserélgetni. Nem árt az ha kicsit masszívabb.

Eddig V féket használtam. Városban fõleg, kopik rendesen. Esõben képes csúszni , nem beszélve ha párás az idõ akkor hajlamos "jajgatni sikítani" :)
Habár a tárcsáról is hallotam ,hogy : Képes csúszni.?

A város veszéllyes üzem talán biztonságosabb a tárcsa. Nem vagyok futár de elég sokat megyek gondoltam ez tovább bírja. Kell karbantartani azt is ahogy olvasom de talán nem olyan sûrûn mint a V -t.
De nem tudom nem használtam még ezért kérdezek. ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Nos én 85 - 90 kg között mozgok.

4 géppel szemezek

- Ezek disk esek
SPECIALIZED HARDROCK COMP DISC 17 CHAR 10
SPECIALIZED ROCKHOPPER SL 23 2010 RED

- Ezek hagyományosak
SPECIALIZED CROSSTRAIL ELITE LARGE 2010
SPECIALIZED SIRRUS ELITE 2010 BLK LARGE
van kép is de nem akarlak vele untatni benneteket.

Ja felhasználás 90% város aszfalt 10% off road

erre teljesen felesleges a monti, a sirrus meg inkább teljesen aszfaltra, szal marad a crosstrail, és teljesen jó lesz a v-fék. erre a felhasználásra nem kell tárcsa. (viszont az L-es crosstrailhez meg kell lenni legalább 185 centinek, de az meg végképp nem ez a topik)

HatosAnya

HatosAnya

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás

1 mire felhasználásra kell
2 hány kiló alá
3 milyen bringára/telóra
4 mennyi pénzért

ezeket írd meg és máris könnyebb lesz nekünk is. :)

Nos én 85 - 90 kg között mozgok.

4 géppel szemezek

- Ezek disk esek
SPECIALIZED HARDROCK COMP DISC 17 CHAR 10
SPECIALIZED ROCKHOPPER SL 23 2010 RED

- Ezek hagyományosak
SPECIALIZED CROSSTRAIL ELITE LARGE 2010
SPECIALIZED SIRRUS ELITE 2010 BLK LARGE
van kép is de nem akarlak vele untatni benneteket.

Ja felhasználás 90% város aszfalt 10% off road

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
1 mire felhasználásra kell
2 hány kiló alá
3 milyen bringára/telóra
4 mennyi pénzért

ezeket írd meg és máris könnyebb lesz nekünk is. :)

HatosAnya

HatosAnya

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Sziasztok. Látom már elég régóta gyûritek a témát.
Nekem még sosem volt tárcsafékes bringám.
Kicsit tartok tõle. Hallottam már hideget meleget róla , talán csak városi legendák.
Szal a kérdésem az lenne Tárcsa fék vagy hagyományos rendszert vegyek?
Bocs ha warez. ..

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Nos az elsõ fék feltöltése megvolt a hátsóval semmi gond sem volt. Eddig is csak az elsõ Stroker szivatott minket. Ugyanis visszonyomtam a dugattyúkat, és egyben olajaat cseréltünk a fékben, de valamitõl a dugattyúk "beállást" követõen, fékezés után a kar elengedésekor sokkal kevesebbet mennek vissza, mint a hátsó féknél. Azaz a beállított "alap" állapotot nem veszi fel újból, fékezés után. A tárcsa mellett láthatóan szinte semmi hely sincsen.
Mi lehet a baj? levegõs (nyúlik még a kar egyenlõre)? vagy a kosz miatt? koszos volt a dugattyú, láthatóan oldlalt is. letöröltem, de olajat nem juttattam még rá inkább, pedig úgy tudom minimális sima olajat érdemes lehet.

Mi lehet még a gond? Ezeken kívül mit tudok még tenni vele?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Bocs reggel van ez kimaradt, ha lehet NE vedd le csak szívás van vele, ha megnézed a fedél alatti tömítés ilyen kupola alakú, tuti marad alatta bubi.

Nem értek egyet. Gyakorlati tapasztalat, hogy így lehet a legtökéletesebb munkát végezni. És nincs vele "szívás," ha odafigyelve csinálja az ember.

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
amit Maggi linkelt cucc nem jó, munkahenger "betöltõcsonkja". ez kell, csak nincs hozzá kép: Alkatr
így néz ki:
Feltöltött kép

azon én is gondolkodtam, hogy jó lenne avidhoz, de elég hülye formája van. az a kúpos rész a menet után megakadályozza, hogy normális o-gyûrût lehessen rátenni. nekem strokernél volt olyan, hogy folyt mellette az olaj. ezért döntöttem el, nem barkácsolok, hanem szerzek valami avid-féle odavaló megoldást.

ekkor akár össze is beszélhetünk...

megbeszélhetjük :)

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Kedves czanga és andris mivel mindkét márkát használom segítenék kicsit.
Itt a stroker légtelenítésének folyamata.
YouTube - Stroker bleeding procedure
A flakon helyett nyugodtan használj egy nagyobb fecskendõt- tán 50ft a gyógyszertárban-, a feltöltõcsonkra csatlakozást pedig egy vékonyabb kábelkötegelõvel biztosítsd le, hamar leugrik.

Andris ha épp gyorsan kell és nincs más a strokerhez kapható légtelenítõ csatlakozó(400ft)- amit a bácsi a videon a fékkarba applikál buci ujjaival. Avidhoz is tökéletes+ fecskendö + kapilláris csõ (akvaristánal v bakácstesco) és kész, nincs egy ezres.
Rugóztam ilyesmin én is azt VV, meg tam jól leoltottak(igazuk volt).

Fékfolyadékokból itt találtok pár márkát :
Olaj Shop | F
Amit használtam, és jó : az a Castrol, Motul, Repsol.(nem feltétlen csak bringán)
Most rbf600-at kunyeráltam egy ismerõstõl az avidba, hát "érdekes" a szó pozitív értelmében.
Vmi semmeringi ördögfióka értékelhetné bõvebben, az én lelkes amatõr stílusom kevés.(csak ne lenne oly k. drága.)

Volt még valami nevenincs, érdekes mûanyag kék palackban... 800ft lett volna fél lityó... ez 1250volt, 250ml, de akkor már inkább ez :) Én is agyaltam, hogy nagy difi nem lehet, de nem bíztam a véletlenre. :D Apropó. Nincs légtelenítõ csonkom itthon hayes strokerhez. A feltölést (tudom, munkahengeren a töltõcsonk), majd alégtelenítést meg fogom tudni oldani a túlfolyó tetejének levételével mint pl az én 2010-es doore fékeimnél? Én úgy gondolom igen, de a hayesben van belül valami cselesség, ezért kérdem. Mert ugye felül van még egy "csonk".

Bocs reggel van ez kimaradt, ha lehet NE vedd le csak szívás van vele, ha megnézed a fedél alatti tömítés ilyen kupola alakú, tuti marad alatta bubi.
Inkább vedd le a kart rögzítsd vmihez azt had csöpögjön a felesleg, csak gyorsan töröld le szereti a festéket is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
asszem kb 1800 forint a hayes légtelenítõ cucc, nem egy horror ár ;)

meg is van
http://xfactornet.hu...=20&keszleten=1

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Volt még valami nevenincs, érdekes mûanyag kék palackban... 800ft lett volna fél lityó... ez 1250volt, 250ml, de akkor már inkább ez :) Én is agyaltam, hogy nagy difi nem lehet, de nem bíztam a véletlenre. :D Apropó. Nincs légtelenítõ csonkom itthon hayes strokerhez. A feltölést (tudom, munkahengeren a töltõcsonk), majd alégtelenítést meg fogom tudni oldani a túlfolyó tetejének levételével mint pl az én 2010-es doore fékeimnél? Én úgy gondolom igen, de a hayesben van belül valami cselesség, ezért kérdem. Mert ugye felül van még egy "csonk".

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nagy differencia nincsen, a forráspontjukban különböznek, asszem most az 5.1 a legmagasabb
de a 4-es is teljesen jó lesz :) a márka itt nem annyira mérvadó mint pl teleszkópolajoknál vagy ilyesmi

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Tudom mi van a fékkarra írva. Dot 3, and dot 4 only. Tisztában vagyok mi kell bele, a kérdés inkább a "márka" minõségére irányúlt, de szerintem jólesz a bosch.