Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,950 posts
Én még akkor sem...
Légteleníteni pedig nem ördöngõsség. A fékolajat nem is, de bowdent illik évente cserélni. :P

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 posts

nem mindenképpen ezt, de centerlock-al végeztem....az hagyján hogy a szegecseken lóg a téma, de hogy az agyon a fogazott rögzítésen is szarrá tépve....
ugyhogy shimano-ból max a klasszik xt, vagy még hayes....nem adok 8-9 ezret egy tárcsáért az tuti...
Formula Oro tárcsája jön még be nagyon, az nem is lenne drága ha nem csak adapterrel lehetne szettben kapni...

szívesen veszek alternatívákat:)

Ezt hogy sikerült összehozni? Nekem 2 éve van 203-as tárcsával XT fékem de nincs semmi baja az agynak, a tárcsa egy nagyon picit csinálja de csak akkor érzem ha leszedem és külön a tárcsát rángatom.
Egyébként mondjuk Avid?

mert pl nálam még a legpuruttyáb fék is egy újjal blokkol hátul 160-as tárcsával is. és nehezebb vagyok mint Te. akkor meg minek. max ha 7ente jársz ki szomszédékho hegyekbe ott lehet értelme...szerintem

Régivel nem? ;)
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
akkor maradik a 160 asszem....

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,046 posts
én is akartam korábban 185-ös tárcsát hátra a BB7 mellé... de ha ezt is kicsit ijedõsebben betépem, már nem tudom hol jár a hátulja.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

miért?

mert pl nálam még a legpuruttyáb fék is egy újjal blokkol hátul 160-as tárcsával is. és nehezebb vagyok mint Te. akkor meg minek. max ha 7ente jársz ki szomszédékho hegyekbe ott lehet értelme...szerintem

elõre kell nagyobb, de úgy néz ki oda is elég 7"

-nem értem én a fritzeket. a dawg-ot a fékje miatt húzták le, pedig teljesen korrekt darab.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

mennyire elvetemült dolog ha hátra leszek egy 180-es tárcsát?

nekem 203, 180as alubakos xt tárcsák vannak fönt, de kb minek. egyébként így a kis juicy5ösök remekül fognak. hozzáteszem, h. max. 70-75kiló lehetek pakkal együtt. szóval nekem lehet elég lett volna az eggyel kisebb összeállítás is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
miért?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

semennyire, csak értelme nincs sok
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
az utobbi tapasztalatimbol kiindulva egyre nehezebben adom ki a cangat a kezeim kozul. egyedul a foxok szervizelteteset fogom szervizben csinaltatni.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,413 posts
Annak nyûg,aki a 3ezer ft szervizdíj helyett otthon mekkmesterezik.Innen jönnek "a magurák szarok" tipusú következtetések.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

nalam eddig ketszer :) de nem is az, hogy hozza kell nyulni, hanem, hogy mennyire macera. azert mas legteleniteni, mint egy bovdent lecserelni (amit nem is kell evente). de ez egyeni kompetencia kerdese: nyilvan aki ezerszer csinalta, annak mind1. en nem.

szerintem sem nyug. elviszem megbeszelt idopontban a kedvenc szervizembe es ugyes bacsik megcsinaljak hamar :) telen megnezeted, olajcsere esetleg, ev kozben pedig max pofacsere. saras versenyek utan alapos tisztogatas, karbantartas, amit a bovdenesnel is illik ugye :) szerintem ez nem nyug.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10,714 posts

hozzá sem kell nyúlni. Évente egyszer, télen.:o:)

télen edzõbringával járunk :P

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nalam eddig ketszer :) de nem is az, hogy hozza kell nyulni, hanem, hogy mennyire macera. azert mas legteleniteni, mint egy bovdent lecserelni (amit nem is kell evente). de ez egyeni kompetencia kerdese: nyilvan aki ezerszer csinalta, annak mind1. en nem.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

hat nekem spec egyszerubb egy bovdennel bibelodni, mint az olajjal.

hozzá sem kell nyúlni. Évente egyszer, télen.:o:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nyûg? ne viccelj már:)

hat nekem spec egyszerubb egy bovdennel bibelodni, mint az olajjal.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

sokan azert szeretik, mert eleguk lett a hidraulikusok karbantartasi nyugjeibol.

nyûg? ne viccelj már:)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
sokan azert szeretik, mert eleguk lett a hidraulikusok karbantartasi nyugjeibol.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

semmi baj egy jol belott avid bovdenes fekkel.

en adnek neki egy eselyt, es csak utana gondolkodnek a cserejen

Csatlakoznék.
Az egyszem fék,amivel még sose volt problémám.
Ha marad,dobj rá egy frankón merev bowdenházat és isten.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
elõre lehet adok még egy esélyt a 6-csavaros xt-nek

vagy megvárom a hayes prime tárcsáit