Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.317 hozzászólás

Szerintem simán lehet a légtelenítés ördöngõsség.Kis darabszámban,jó fékkel nyilván nem gond.Sportszerû használat mellett fékolajat is illene évente kétszer cserélni,fõleg ha dotos.
Az csak a magyar mentalitás része,hogy sokan nem teszik meg.

Valaki adjon már magyarázatot, hogy MIÉRT kellene egy fékolajat cserélni évente kétszer??? Mindig csak azt olvasom a szakiktól, hogy kell, de arra senki nem tud magyarázatot adni, hogy miért. Évekig használtam Avid Juicy 5 féket úgy, hogy újonnan felraktuk, lelégtelenítettük, sose nyúltam hozzá, egyedül pofát cseréltem benne. Nem éreztem, hogy bármi gond is lett volna vele. Fogott rendesen, dolgozott szépen.

Idéznék egy autós alkatrészeket forgalmazó honlapról, ahol azért egy fék "kicsit" jobban igénybe van véve, mint egy kerékpár esetében: "Amennyiben a gépkocsi gyártója erre vonatkozóan másképp nem rendelkezik, normál használat esetén a fékfolyadékot legfeljebb két évenként le kell cserélni.". Ennek fényében, valaki adjon már magyarázatot a fenti miértre, mert én csak azt tudom mondani az "éventekétszerlekell" dologra, hogy ezzel is kifizetek évi 5-10e-t a boltnak még külön erre, holott érzésem szerint baromi felesleges lenne, még akkor is, ha hupilila folyadék jön ki rendszerbõl.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a fekben ez milyen kart tesz?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

könnyen lehet, de én meg abban fogadok hogy én biztos nem szedem szét...:)

végre valaki aki belátja a határait, és nem áll neki

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Le merem fogadni,hogy amikor szétszeded,piszkos szürke lesz benne az olaj.

könnyen lehet, de én meg abban fogadok hogy én biztos nem szedem szét...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás

Én még akkor sem...
Légteleníteni pedig nem ördöngõsség. A fékolajat nem is, de bowdent illik évente cserélni. :P

Szerintem simán lehet a légtelenítés ördöngõsség.Kis darabszámban,jó fékkel nyilván nem gond.Sportszerû használat mellett fékolajat is illene évente kétszer cserélni,fõleg ha dotos.
Az csak a magyar mentalitás része,hogy sokan nem teszik meg.
Bowdent tényleg jó sûrün cserélgetni.
Amikor azt mondtam,nem volt gondom madzagos aviddal,arra gondoltam:
-nekem sose rezonált
-nem vész az ára
-ehhez mérten disznóul fog
-nem érdekel ha csilingel néha,mert nagyjából akkor van jól beállítva ha majdnem hozzáér
-sose ragadt be valamelyik dugattyú,nem kellett szétszednem,hogy szenvedjek a kényes felépítésével.

ja

nekem a hayes mag-ban még a gyári fékfoladék meg betét van
2006 os vétel és van benne vagy 6-7 K

Le merem fogadni,hogy amikor szétszeded,piszkos szürke lesz benne az olaj.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
engem az esetleges koszorules idegesit a nagyobb tarcsakban: a gyari 203/185ot csereltem 180/160ra. nekem boven eleg (75k+pakk)... ill ez a fox telo egy olyan kopogosabb es harapos fekkel, mint az avid, szvsz nem huzta volna sokaig. igy sokkal finomabb.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem 1 évesek....
azt le is szarnám ha mondjuk a szegecsek kotyognának....de hogy az agyon a tárcsa....és hátul elég csunyán

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás

az én gépem 3 éves és se bowden, se olaj csere nem volt, sõt még fékpofa sem.:D pedig használom a féket rendesen.:)

Erre céloztam volna én is. A régi XT fékjeimben csak pofát és néha tárcsát cseréltem... (Én raktam össze amikor darabokban megvettem õket)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
ja

nekem a hayes mag-ban még a gyári fékfoladék meg betét van
2006 os vétel és van benne vagy 6-7 K
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Én még akkor sem...
Légteleníteni pedig nem ördöngõsség. A fékolajat nem is, de bowdent illik évente cserélni. :P

az én gépem 3 éves és se bowden, se olaj csere nem volt, sõt még fékpofa sem.:D pedig használom a féket rendesen.:)

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Én még akkor sem...

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

nem mindenképpen ezt, de centerlock-al végeztem....az hagyján hogy a szegecseken lóg a téma, de hogy az agyon a fogazott rögzítésen is szarrá tépve....
ugyhogy shimano-ból max a klasszik xt, vagy még hayes....nem adok 8-9 ezret egy tárcsáért az tuti...
Formula Oro tárcsája jön még be nagyon, az nem is lenne drága ha nem csak adapterrel lehetne szettben kapni...

szívesen veszek alternatívákat:)

Ezt hogy sikerült összehozni? Nekem 2 éve van 203-as tárcsával XT fékem de nincs semmi baja az agynak, a tárcsa egy nagyon picit csinálja de csak akkor érzem ha leszedem és külön a tárcsát rángatom.
Egyébként mondjuk Avid?

mert pl nálam még a legpuruttyáb fék is egy újjal blokkol hátul 160-as tárcsával is. és nehezebb vagyok mint Te. akkor meg minek. max ha 7ente jársz ki szomszédékho hegyekbe ott lehet értelme...szerintem

Régivel nem? ;)
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
akkor maradik a 160 asszem....

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
én is akartam korábban 185-ös tárcsát hátra a BB7 mellé... de ha ezt is kicsit ijedõsebben betépem, már nem tudom hol jár a hátulja.:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

miért?

mert pl nálam még a legpuruttyáb fék is egy újjal blokkol hátul 160-as tárcsával is. és nehezebb vagyok mint Te. akkor meg minek. max ha 7ente jársz ki szomszédékho hegyekbe ott lehet értelme...szerintem

elõre kell nagyobb, de úgy néz ki oda is elég 7"

-nem értem én a fritzeket. a dawg-ot a fékje miatt húzták le, pedig teljesen korrekt darab.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás

mennyire elvetemült dolog ha hátra leszek egy 180-es tárcsát?

nekem 203, 180as alubakos xt tárcsák vannak fönt, de kb minek. egyébként így a kis juicy5ösök remekül fognak. hozzáteszem, h. max. 70-75kiló lehetek pakkal együtt. szóval nekem lehet elég lett volna az eggyel kisebb összeállítás is.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
miért?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

semennyire, csak értelme nincs sok

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
az utobbi tapasztalatimbol kiindulva egyre nehezebben adom ki a cangat a kezeim kozul. egyedul a foxok szervizelteteset fogom szervizben csinaltatni.