Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

valamiféle felületkezelést az egyszerűbb változatok csavarjai is kaptak szerintem. rozsdásat még nem láttam, képen se nagyon.

azt nézted, hogy hátul el fogsz-e férni a fékkel, nem fog a cipőd beleérni?

...edit helyett: még coastkid sem panaszkodik, pedig nála azért lenne helye a rozsdának:

https://coastkid.blo...or beach riding

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

valamiféle felületkezelést az egyszerűbb változatok csavarjai is kaptak szerintem. rozsdásat még nem láttam, képen se nagyon.

Ez keskenyebb kivitel, mint a gyári Promax fékem.

Úgyhogy plusz pont már csak ezért is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Minden képen egy komplett Avid készletet szerettem volna venni, amiben benne van az összes kütyü.

(Volt olyan verzió is, amiben csak a rotor, meg a hozzá való 2 db csavar volt. Ez kizárt volt részemről.)

A "fancy fényezés" biggrin.png miatt döntöttem a fekete változat mellett, ez illet legjobban a bringa színvilágához.

Na meg a rozsdamentes csavarok...

Bár ez meglepő számomra, hogy az alap road változathoz képest, 2024-ben még nem rozsdamentes csavart adnak?!ohmy.png

Ilyen filléres dolgokon spórolnak a gyártók?! 

Egyébként innen vettem meg:

https://www.bike-com...e-Rotor-p48633/

Még a 15 EUR szállítással is olcsóbb volt, mint bármelyik hazai webshopban.

Ide haza csak az alapváltozat volt jó áron.

Nagyon szemeztem a polír fényezés miatt, a road SL változattal, de azért a 4db titán csavarért horror árat kell fizetni.

Egyébként külön-külön is megvehetőek a gyári titán torx csavarok hozzá és akkor ott vagyok súlyban, mint az SL változat (bár ez érdekelt a legkevésbébiggrin.png).

Baromságot írtam.ph34r.png Javítom....

Szóval az alap Avid Road -hoz nem rozsdamentes csavart adnak?!

Ez a meglepő és durva számomra 2024-ben, hogy ilyen árképzésbe még egy filléres rozsdamentes csavar se fér bele, holott a Shimano már a 90-es években is ilyet adott a v-fékekhez.

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Minden képen egy komplett Avid készletet szerettem volna venni, amiben benne van az összes kütyü.

(Volt olyan verzió is, amiben csak a rotor, meg a hozzá való 2 db csavar volt. Ez kizárt volt részemről.)

A "fancy fényezés" biggrin.png miatt döntöttem a fekete változat mellett, ez illet legjobban a bringa színvilágához.

Na meg a rozsdamentes csavarok...

Bár ez meglepő számomra, hogy az alap road változathoz képest, 2024-ben még nem rozsdamentes csavart adnak?!ohmy.png

Ilyen filléres dolgokon spórolnak a gyártók?! 

Egyébként innen vettem meg:

https://www.bike-com...e-Rotor-p48633/

Még a 15 EUR szállítással is olcsóbb volt, mint bármelyik hazai webshopban.

Ide haza csak az alapváltozat volt jó áron.

Nagyon szemeztem a polír fényezés miatt, a road SL változattal, de azért a 4db titán csavarért horror árat kell fizetni.

Egyébként külön-külön is megvehetőek a gyári titán torx csavarok hozzá és akkor ott vagyok súlyban, mint az SL változat (bár ez érdekelt a legkevésbébiggrin.png).

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

Szerintem nem fogod megbánni.

Ott a tekerentyű! rolleyes.gif 

...és nem ám "csak road", hanem egyből "road s"! cool.png

organic betéttel, ami előny, jobb lesz, mint a "sima road" fémes betétje, szerintem. plusz a finomabb tárcsák, jó kell legyen! :fingers crossed: :D

Edited by Kisherceg, 2024. September 30. - 19:46.

• talpfa likes this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Sziasztok,

Közben tárcsafék ügyben sikerült döntenem...biggrin.png  

Később majd jövök a részletekkel és az élménybeszámolóval.smile.png

Szerintem nem fogod megbánni.

Ott a tekerentyű! rolleyes.gif 

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Sziasztok,

Közben tárcsafék ügyben sikerült döntenem...biggrin.png  

Később majd jövök a részletekkel és az élménybeszámolóval.smile.png

27335846_a9640c506b956171b450a99d9f79274

• Rabbit likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

persze itt felmerül, hogy ha már 11s, akkor lehetne 1x11, hozzávaló hajtókarral. meg akkor már agy vagy kerék... vagy akkor már nem másik bicaj(t kellett volna)? biggrin.pngbiggrin.pngtongue.png

én hagynám a hidraulikus vonalat, megpróbálnám kihozni a legtöbbet a meglévő készletből, játszanék még a húrozással.

Hát ja, kábé...biggrin.png

Egyébként azt számoltam, mire az egész bicót 11s-re alakítanám, majdnem a teljes akciós bicó árát újból kifizetném.

Szóval még mindig csak nézelődök, tapogatózok, hogy a jövőben fejlesztésnél (kopó alkatrészek esetén is) milyen irányba mozduljak el?!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
Egészen pontosan trp-->bbr7 road-->BB7 MTB, mivel ugye kapott a bicaj rendes kormányt is. :)
A BB7-nek még egy titka van, hogy nem a gyári fémes betétet használom, hanem Jagwire valami, talán sport organic, a Roninon elöl meg valami dekatlonos, amivel végre jó az érzés, jó a fékerő és csak kicsit visít. :D
Valszeg nincs türelmem rendesen bekoptatni a betétek, legalábbis erre utal, hogy a legutóbb bakonyi kirándulás során komoly javulás mutatkozott mire leértem a Kőris-hegyről, pedig már használtam pár hónapja... :D

Edited by Kisherceg, 2024. September 03. - 20:27.

• Rabbit and talpfa like this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

persze itt felmerül, hogy ha már 11s, akkor lehetne 1x11, hozzávaló hajtókarral. meg akkor már agy vagy kerék... vagy akkor már nem másik bicaj(t kellett volna)? biggrin.pngbiggrin.pngtongue.png

én hagynám a hidraulikus vonalat, megpróbálnám kihozni a legtöbbet a meglévő készletből, játszanék még a húrozással.

Ezt már nem is mertem mondani, de nagyon igaz.

Nekem a TRP fékerejét a full fémes shimano betét hozta meg, hozzávaló legolcsóbb shimano féktárcsával. Olyannyira, hogy a korábban felrakott 180-as első tárcsát is visszacseréltem 160-ra.

Te ledobtad a trp-t, avid road-ra cserélted, ha jól emlékszem, az is harap, mint állat.

Én az alábbi betéteket próbáltam még: trp gyári, shimano gyantás, nukeproof félfémes, swissstop félfémes. Az utóbbi elmegy, de szerintem drágább, mint a shimano fémes, így nem éri meg.

Tokozás gyári hosszanti szálas, a bekötéssel sem mókoltam semmit. Ja, 5800-as fékváltóval rángatom.

Edited by Rabbit, 2024. September 03. - 17:22.

• Kisherceg and talpfa like this

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

Ha már egy kisebb vagyont elköltesz az új fékváltókarra, nem lenne jobb 11 sebességesre váltani? A hajtás többi eleme amúgy is kopóalkatrész.

persze itt felmerül, hogy ha már 11s, akkor lehetne 1x11, hozzávaló hajtókarral. meg akkor már agy vagy kerék... vagy akkor már nem másik bicaj(t kellett volna)? :D :D :P

• Rabbit and talpfa like this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Ha már egy kisebb vagyont elköltesz az új fékváltókarra, nem lenne jobb 11 sebességesre váltani? A hajtás többi eleme amúgy is kopóalkatrész.

Valóban, ez is megfordult a fejemben....

• Rabbit likes this

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

Úgy is is kérdezhettem volna, hogy milyen Shimano országúti hidraulikus fékrendszert tudnák feltenni a bringámra (vázamra)?!?!?

Ami:

- 2x10 sebességes váltórendszer 

- IS tárcsafék konzol a vázon

Edited by Rabbit, 2024. September 03. - 13:13.

• Kisherceg likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

azt hiszem, grx (és/vagy tiagra) fvkart szoktak slx/deore kétdugattyús fékhez. de utána kell guglizni. smile.png

Ebben gondolkodom én is, leginkább GRX/SLX kombó.

Egyelőre semmi kompatibilitási táblázatot nem találtam erről a Shimanonál.dry.png

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts

azt hiszem, grx (és/vagy tiagra) fvkart szoktak slx/deore kétdugattyús fékhez. de utána kell guglizni. :)

• talpfa likes this

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Úgy is is kérdezhettem volna, hogy milyen Shimano országúti hidraulikus fékrendszert tudnák feltenni a bringámra (vázamra)?!?!?

Ami:

- 2x10 sebességes váltórendszer 

- IS tárcsafék konzol a vázon

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Szóval "átjövök" most ide...biggrin.png

Az országúti mechanikus tárcsafék mellet még mindig számolok a hidraulikus változattal.

Még nem döntöttem el, de mindenképpen alaposan átrágom a témát, mielőtt komolyabb kiadásba kezdek és végleg döntök, melyik mellett teszem le a voksomat.

Hidraulikus tárcsafék témában szeretnék kérdezni.

Országúti hidraulikus Shimano dual control karok mennyire kompatibilisek a Shimano MTB hidraulikus féktesttel???

Gondolok itt arra, hogy Shimano Tiagra vagy GRX karokat lehet használni egy Deore vagy SLX tárcsaféktesttel???

Miért gondolkodom ebben is?smile.png

Adott a vázam amin IS tárcsafék konzol van.Ugye köztudott, hogy  ez már elavultnak számít napjainkban.sleep.png

Viszont az újjabb GRX, Tiagra...stb. fékek mind FM felfogatással mennek.

IS -ről FM -re nem nagyon találok tárcsafék adaptert. Leginkább IS - > PM adaptert látok.

FM esetén még azért bőven van lehetőség, Shimano Deore, SLX, XT-ből is van választék.

Szóval mire kell figyelnem, mi ajánlott, mi nem? Vagy az országúti karok csak országúti féktesttel kompatibilisek???

Minden véleményt szívesen veszek.

Előre is köszönöm!

talpfa

talpfa

vendég

• fórumtag
  • 507 posts

Szolgálati közlemény: Talpfa fórumtagot várják a "ki mivel nyomul" topicban! wink.png

Vagyok...biggrin.png

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,024 posts
Szolgálati közlemény: Talpfa fórumtagot várják a "ki mivel nyomul" topicban! ;)
  • talpfa likes this