Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
http://www.chainreac...x?ModelID=52552
itt van belõle a shimano szett
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Igen, sõt a Juicy modellekbe is ugyanolyan kell asszem.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

juby

juby

törzsvendég

• fórumtag
  • 540 hozzászólás
Az Avid bb7-es esetén megegyezik a fékbetét a legelsö és az ujabb tipusoknál?
:D ...Nem,nem tündérke a kívánság,az kívánság. Térdelj csak le szépen!:D

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Clarks Hydraulic Hose | Buy Online | ChainReactionCycles.com
ez mûködne shimano roppantógyûrûvel+csatlakozókkal? Vagy olcsó húsnak híg a leve alapon 4-5ször ennyiért goodridge/hope szett?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Asima dugattyú mentes tárcsafék hát van még hova fejlõdnie
Ashima PanCake Brake (PCB) Disc Brake Review - BikeRadar
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Ez az a Formula ,amit mostanában vettél?

Igen. Volt itthon egy sram 9.0 aztán annak a fékcsövét raktam át.

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ez az a Formula ,amit mostanában vettél?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A formulám csövét cseréltem ki fémes grimecára (ugyanaz a csatlakozásuk), így koppanós fék lett a takonyból.

A sebesség mindent megold.

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Úgy érted hogy fékkart behúzva nincs az a nyúlós érzés? Ha tényleg nagy a különbség lehet beruházok egybe.

Pontosan!

Tig:
Havernak volt 4 dugós xt-je fém házzal,nem nyúlt!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás
érdekes nekem a 4 dugós xt-m volt az egy nyúlós takony volt, utáltam is.

most az 575-ös deore van. 180/160. ennek egy csepp nyúlossága nincs, viszont brutál fékereje van. és nálam könyebb embernek sztem "koppanósabb" mint a hayes vagy az avid.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Eddig rám mindenki furán nézett mikor azt mondtam, hogy pont azt a pici nyúlást szeretem a shimano fékekben.
A mostani br-m595 -ös deore fékeim-et is imádom. :) Viszont lehet hayes 180/160-as tárcsákkal nem az ideálís párosítás, vagy más betétre lenne szükség. Ugyanis nem tapasztalom azt az erõt ami kellene elvileg, amit a fentebb pont említett bikeradar-os tesztben olvastam. Mondjuk ott a gyári SH tárcsákat használták, abból is a régebbi, "teljesen kerek" fékfelülettel megáldottakat. BBB betéteket mondták páran, hogy jók, de tavasszal mindenképpen kellene valami, mert úgy érzem a kemény 71 kilómat jobban meg kellene fognia, még a városban is.
Adagolhatóságra nincs panasz, egyedül a fékerõbõl szeretnék picit többet. Nagyon halk reszeleése is van fékezéskor, de ez nyílván a hayes tárcsák jóval nagyobb lyukai miatt keletkezik. Betétekben meg passz... Jelenleg a gyári resin van benne, de annyi féle márka van már, majd utána járok itt mi lenne jó... a2z, alligator, bbb, stb :) Hangja a jelenleginek a reszelésen kívül nincs, azt is csak alilg alig hallani, esõben van csak egy jellegzetes visítása. :)

Tárcsa cserén is gondolkozzak, vagy miben agyaljak?

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szerintem az XT-nél a nyúlós érzést a féknyereg kialakítása adja,nem feltétlenül a fékvezeték minõsége.Szerintem az egyik kedvenc szavam.:)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás

...
shimano xt gyári vezeték helyett goodridge:határozottabb lett a nyomáspont a gyárihoz képest...

Úgy érted hogy fékkart behúzva nincs az a nyúlós érzés? Ha tényleg nagy a különbség lehet beruházok egybe.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Köszi a választ!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

Én shimano párti vagyok, hamár fékrõl van szó, de egy HOPE mániást nehéz lebeszélni, hogy a Trance-re ne azt tegyen. :) Most vett Chris King agyakat, és ezért mondtam, hogy akkor már a kék-fehér RX amik itt vannak apróban. Viszont az alkatrész ellátottsága még mindig mindkettõnek (már bocsi de) sz@r igaz?

formulának többé kevésbé van itthon -bár legutobb mikor dolgom volt vele nem volt épp olcsó-

hopenak nincs
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ha valaki meg tudja szokni a cicergést,nagyon jó fék.
Hatalmas a fékereje.
Alkatrész minden van hozzá.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Én shimano párti vagyok, hamár fékrõl van szó, de egy HOPE mániást nehéz lebeszélni, hogy a Trance-re ne azt tegyen. :) Most vett Chris King agyakat, és ezért mondtam, hogy akkor már a kék-fehér RX amik itt vannak apróban. Viszont az alkatrész ellátottsága még mindig mindkettõnek (már bocsi de) sz@r igaz?

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás
Páromnak RX van. Nagyon szép, nagyon jól fog, de (amit, ha jól emlékszem Bringavarázs írt) nála is elõjött. Mégpedig, hogy annyira közel vannak a fékbetétek a tárcsához, hogy lehetetlen beállítani, hogy ne ciceregjen. Sztem Shimano. :)

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Egyszerû, ámde bonyolult kérdés. Ismerõsöm vacilál. Hope M4, vagy Formula RX. Én utóbbi mellett tettem le a voksom, már a bikeradar-os nagy teszt alapján is, szerintem elég korrekten tesztelték a fékeket. Sajnos nem tudom, hogy a formula alkatrész ellátottsága milyen. Õ leginkább a fékerõ miatt aggódik. Szerintetek? (elég eltérõ véleményeket olvastam régebben itt is)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

BRM800 + BLM765 fékem van. Egy helyen megtört a fékcsõ. Megoldható valahogy, hogy ne kelljen egy ilyet beszereznem:
http://ebike.hu/term...ékkábel smbh63/
Gondolom a csõ megvehetõ hidraulika boltban, csak a csatlakozókkal lenne gond.

nem oldható meg.
ez kerékpár-specifikus csõ.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.