Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Indította
zOrg
, 2006. január 10. 04:41
Írta 2010. november 07. - 16:57
Nincs náluk raktáron, tehát csak elméletben van. Ahogy trigger mondta crc a megoldás. No meg tuti nem tizennégyezer, ha ott tizennyolc..
Ride everywhere.
.
Írta 2010. november 07. - 16:37
Írta 2010. november 07. - 15:45
szállj be egy legközelebbi crc-s rendelésbe, ott van
Avid Ball Bearing 7 Disc Brake - Road 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
de jó lesz az a crw váz az ormótlan kormánnyal ?
Avid Ball Bearing 7 Disc Brake - Road 2010 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
de jó lesz az a crw váz az ormótlan kormánnyal ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. november 07. - 15:39
Még annyit hogy ha tudsz vmi cuccot , akkor linkeld már nekem hogy min lehet gondolkodni. Köszi mégegyszer.
Írta 2010. november 07. - 15:36
Köszönöm a választ .De naon el vagyok szomorodva .Ez lenne a tökéletes projekt az elképzelésemhez mert szeretnék 1 olyan hibrid gépet ami országuti és túragép:S
merida crossway váz kona p2 villa tárcsafékkel, hátul V fék . gumicserével és az outi kormány átállitásával lehetne outi/tura
Jo lenne vhogy összehozni , de az irásod szerint vagy nem lesz egyszerü vagy megdöl a projekt.
merida crossway váz kona p2 villa tárcsafékkel, hátul V fék . gumicserével és az outi kormány átállitásával lehetne outi/tura
Jo lenne vhogy összehozni , de az irásod szerint vagy nem lesz egyszerü vagy megdöl a projekt.
Írta 2010. november 07. - 14:12
Köszi Maggi, de ezzel semmit sem tudok kezdeni, ugyanis kérdés nélkül is ezt csináltam volna. Ha a válasz az lett volna, hogy, "igen én/haver gyártatott itt-ott ennyiért stb..." Mindegy. Mondtam, hogy esélytelen
Éppen mostanában próbálkoznék (egy hónapja megy a projekt) országút fékkar vs madzagos tárcsa kombóval. Nem egyszerû eset, ugyanis egy átlag tárcsafék húzási áttétele V-fékkarhoz van tervezve, az országúti fékkar pedig megegyezik a cantilever fékkar arányával. Egyelõre úgy tünik jelenleg csak az avidnak van erre alkalmas féke, amit itthon csak elméletben lehet kapni. Amúgy cyclocross villát is külföldrõl kellett rendelnem, valszeg ezzel is az lesz.
Ki fogom azért próbálni hayes mx-el mert az van itthon, csak most az országúti kar van (vázastul, kerék nélkül) más helyen.
Pár napon belül beszámolok róla, megy -e.
Ja igen, V-fékkel sehogy, ugyanúgy áttételi-arány problémás...
Éppen mostanában próbálkoznék (egy hónapja megy a projekt) országút fékkar vs madzagos tárcsa kombóval. Nem egyszerû eset, ugyanis egy átlag tárcsafék húzási áttétele V-fékkarhoz van tervezve, az országúti fékkar pedig megegyezik a cantilever fékkar arányával. Egyelõre úgy tünik jelenleg csak az avidnak van erre alkalmas féke, amit itthon csak elméletben lehet kapni. Amúgy cyclocross villát is külföldrõl kellett rendelnem, valszeg ezzel is az lesz.
Ki fogom azért próbálni hayes mx-el mert az van itthon, csak most az országúti kar van (vázastul, kerék nélkül) más helyen.
Pár napon belül beszámolok róla, megy -e.
Ja igen, V-fékkel sehogy, ugyanúgy áttételi-arány problémás...
Ride everywhere.
.
Írta 2010. november 07. - 07:24
Sziasztok. segitség kéne hogy országuti fékváltokart hogy lehetne összehozni mehanikus tárcsa és V fékkel. fontos lenne mert jo lenne ha müködne az ilyen fékrendszer . köszi elöre is .
by
by
Írta 2010. november 06. - 16:42
gyártatni már nem 300ft azt már mátyásokban kell számolni....ilyen 2-3 asszem itt legalább is amit ismerek
de kiveszed, elmész tömítésbót oszt megmonnyák van-e esélyed
de kiveszed, elmész tömítésbót oszt megmonnyák van-e esélyed
Írta 2010. november 05. - 23:50
Tudom esélytelen, de azért megkérdem, hátha..
hfx-9 -ba lévõ "Master Cylinder Piston"-on lévõ tömítést külön szerzett már valaki? Ha gyártva volt, vagy bármi ilyesmi, az is érdekel.
(Semmi kedvem kiadni 4-5 rongyit amikor így csak kb. 300 froncsi lenne az egész..)
Edit:
Elfelejtettem, ezen 'vane:
http://www.chainreac...x?ModelID=20130
hfx-9 -ba lévõ "Master Cylinder Piston"-on lévõ tömítést külön szerzett már valaki? Ha gyártva volt, vagy bármi ilyesmi, az is érdekel.
(Semmi kedvem kiadni 4-5 rongyit amikor így csak kb. 300 froncsi lenne az egész..)
Edit:
Elfelejtettem, ezen 'vane:
http://www.chainreac...x?ModelID=20130
Ride everywhere.
.
Írta 2010. november 05. - 20:01
Írta 2010. november 05. - 19:55
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. november 05. - 19:49
Írta 2010. november 05. - 19:38
Írta 2010. november 05. - 19:16
Fékcsõ.
Gumi takaró sapka ráhfûz(ha van).
Roppantócsavar ráfûz.
Roppantógyûrû ráfûz.
Pöcörõ(ez a shimano szakneve)/kis arany baszás beledug hidraulika csõbe(néha kicsit meg kell kocogtatni/ütni valami kemény fadarabbal).
Beledug fékkar,roppantócsavar ráhúz.
Kész.
Nem vágom milyen spec szerszámra gondolsz.
Gumi takaró sapka ráhfûz(ha van).
Roppantócsavar ráfûz.
Roppantógyûrû ráfûz.
Pöcörõ(ez a shimano szakneve)/kis arany baszás beledug hidraulika csõbe(néha kicsit meg kell kocogtatni/ütni valami kemény fadarabbal).
Beledug fékkar,roppantócsavar ráhúz.
Kész.
Nem vágom milyen spec szerszámra gondolsz.
Írta 2010. november 05. - 17:58
Shimano roppantógyûrûhöz van valami spec szerszám?vagy lehet hekkelni máshogy is?
illetve h kell felrakni? valami fékösszeszerelõs videó kéne uj xt fékhez
illetve h kell felrakni? valami fékösszeszerelõs videó kéne uj xt fékhez
Írta 2010. november 05. - 17:21
én multhéten adtam el a két saint-emet akörül.....annyiért lehet kapni jokat használtan...csak meg kell õket nézni, esetleg kipróbálni
Írta 2010. november 05. - 09:54
Valami harapós fék kellene. Shimanóéknál van ilyen, max 12k-ért, használtan? Biztos van, mert az "olcsó" MX2-m úgy harapott, hogy sokan irigyelték.
Találtam egy Saintet, meg egy Hone-t, és egy Deore-t(2 dugattyús). Nagyon észrevenném, ha Saint helyett esetleg az olcsóbb Deore-t venném? Mindegyikhez Deore kar van, nem tudom az számít-e.
És Hayes tárcsán használnám. (160)
Találtam egy Saintet, meg egy Hone-t, és egy Deore-t(2 dugattyús). Nagyon észrevenném, ha Saint helyett esetleg az olcsóbb Deore-t venném? Mindegyikhez Deore kar van, nem tudom az számít-e.
És Hayes tárcsán használnám. (160)
Írta 2010. november 05. - 00:38
Stroker egy fos.
Állandóan problémák vannak vele.
Szerintem (ami a kedvenc szavam) "felsõbb" shimanok jobbak.
Állandóan problémák vannak vele.
Szerintem (ami a kedvenc szavam) "felsõbb" shimanok jobbak.
Írta 2010. november 04. - 22:13
Most gondolkozom a lejjebb linkel Shimano M486-on.
Vagy az apróban találtam még egy Shimano Hone-t. Melyik a jobb?
Esetleg még egy Deore.
Esetleg egy Stroker Trail. Mennyivel jobb/rosszabb a felsõ Shimanóknál?
Shimano sokkal szimpatikusabb nekem, de ha gyengébbek a Strokernél, akkor inkább a Stroker lesz.
.
nem gyengébb
ha meg brutál fékerõt akarsz akkor magura lujza
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "