Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. december 24. - 11:55
Mivel nem innen vette nem kötelezettsége kicserélni, ez olyan mintha Bemész a teszkoba tv-t venni és visszaviszed a mediamarkt-ba, mert nem jó. Valsz képen röhögnek és elhajtanak. Úgyhogy szerintem a két kezecskét lehet összetenni és elkussolni. Szerintem.
(Kicserélték. Probléma megoldódott. Piszlávjuniti)
Gege: Fingja sincsen senkinek milyen szabványokra terveznek, nekem se. Volt egy szar széria, az újak mûködnek hidegben is. Szerintem ennyi a történet, kár rugózni rajta.
Írta 2010. december 24. - 11:50
A tervezésnek van egy pár fõ szempontja: megfelelõség, karbantartás, ár.......
Én építõ mérnöknek tanulok, és ha vmit is "terveznem" kell azt mindig is szélsõséges esetekre kell megtervezni! Természetesen nem havária esetére!!!
Egy féknél meg mi a szélsõséges eset?? Meleg, hideg
Ennyi
Írta 2010. december 24. - 11:47
Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.
Írta 2010. december 24. - 11:39
Még mindig nem talatam elfogatható megoldást a fékcsövem cseréjére. Lehet jobb lenne ha vennék egy másék féket?
Figyi,
Nem tudom h kaptad e vagy csak vmi nagyon jutányos áron jutottál hozzá a fékedhez, de ez mindegy is, ne ez lapján mérlegeld h drága e a fékcsõ vagy nem!
Az meg h vegyél egy olyan féket ami hosszabb a fékcsõ, és h olcsóbb legyen mint egy gyári fékcsõ ,elég esélytelen látom. Ugyani a Ride Bike--nál 9900 ft egy 2 méteres , tartozékokkal szerelt fékcsõ, ami jó a te fékedhez.
Írta 2010. december 24. - 11:32
A másik meg, 2010 et írunk (még egy darabig) és az h örülnie kell annak h kicserélték neki a féknyerget szerintem nonszensz!
Ugyanis Õ egy márka képviselethez ment be! Tök mindegy h hol vette az adott féket, nekik kutya kötelességük kicserélni a széria hibás alkatrészeket! Az h rögtön kicserélték az volt inkább a mázli, de az meg inkább annak köszönhetõ h a képviseletnél fel voltak készülve h lesznek ilyen emberkék akik bizony megszívták ezzel a fékkel!
Írta 2010. december 24. - 11:21
Írta 2010. december 24. - 10:55
Nem is az.
DE értsük már meg,hogy tervezéskor nem volt fõ szempont,hogy bírja a hideget.
Ezesetben lehet, hogy a meleget sem bírja? Ez az érv kb. olyan, minthogy a TV tervezésénél sem az a fõ szempont, hogy ne gyulladjon ki.
http://www.marzocchi...call-Letter.pdf Gondolom ez sem érint egy egész szériát, mégis visszahívták. Elõbb-utóbb úgyis kiderült volna, szóval ezzel max a saját nevét rontja a gyártó.
Írta 2010. december 24. - 10:13
Írta 2010. december 24. - 10:10
Üdv!
Azt szeretném kérdezni mélyen tisztelt bringás társaimtól,hogy a shimano fékcsöve kompatibilis az aviddal ?
NEM!! A Shimano ásványi olaj alapú, míg az AVID DOT rendszerû! NEM kompatibilisek!!!
Írta 2010. december 24. - 10:00
Azt szeretném kérdezni mélyen tisztelt bringás társaimtól,hogy a shimano fékcsöve kompatibilis az aviddal ?
Írta 2010. december 24. - 04:31
Én egy helyen reklamálnék: a boltban ahol a féket vettem. Rohadtul nem érdekelne a gyártó, vagy hogy az õ mérnökének épp milyen magánéleti krízise volt, vagy hogy miért ütött el egy tizedest, mikor számolt.
Teleszkópoknál feltüntetik ,mekkora a maximális tárcsaméret amivel használhatod. A féknél nincs feltüntetve hõmérséklet-tartomány. Ha pedig nincs, akkor kutya kötelessége mûködnie -20 +35 fok közt, ha történetesen Magyarországon is forgalmazzák. Ha nem teszi, akkor a dolog simán megér egy visszahívást, vagy egy fogyasztóvédelmi eljárást.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. december 24. - 01:45
Ne akarjuk megmagyarázni, hogy normális, ha hidegben elfolyik az olaj. Az, hogy kicsit felkeményedik a teleszkóp, esetleg a fék még elfogadható, de azért ezen életek múlhatnak ...
Nem is az.
DE értsük már meg,hogy tervezéskor nem volt fõ szempont,hogy bírja a hideget.
Írta 2010. december 24. - 01:25
Ebben az esetben nem így volt!
Itthon vette? Nem. Ki intézte a garit? A magyar nagyker. Kit b@szogatunk a hibás fék miatt? A magyar nagykert és a bikemag-ot. Ki gyártotta a rossz féket? A gyártó. Biztos jó ez így?
Lehet írni a gyártónak is. Egy idõ után biztos foglalkoznak majd vele.
off-egyet értek,messzemenõen.
Írta 2010. december 24. - 01:19
volt egy hibas alkatresz, kicsereltek ingyen, a tobbi csak maszlag. Jajj ezt mondtak meg azt mondtak. Kit erdekel.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2010. december 24. - 01:18
Ebben az esetben nem így volt!A "gyártót kéne piszkálni" mondatoddal nem tudok mit kezdeni ! Én a kiskerrel vagyok kapcsolatban, aki ha gond van a termékkel elmegy a nagykerbe. A nagyker meg a gyártóval van kapcsolatban. NEM ?
Itthon vette? Nem. Ki intézte a garit? A magyar nagyker. Kit b@szogatunk a hibás fék miatt? A magyar nagykert és a bikemag-ot. Ki gyártotta a rossz féket? A gyártó. Biztos jó ez így?
Lehet írni a gyártónak is. Egy idõ után biztos foglalkoznak majd vele.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 24. - 01:15
Kezdenem ott hogy a forumnak ehhez semmi koze. Van egy fogyaszto, meg van egy nagyker, a Bikemag Forum nem hivatalos csatorna a ket fel kozott. Ezt azert tisztazzuk le. Innen en, vagy barmelyik masik moderator/admin barmit barmikor sajat belatas szerint torolhet. Az hogy miert, ahhoz senkinek semmi koze. Es ezert nem is tartozunk senkinek magyarazattal. Foleg mivel ez benne van a minden felhasznalo altal elfogadott forumszabalyzatban. Ja, mellesleg nem en toroltem a hozzaszolast.
A "fazos" XT fek meg egy olyan dolog, hogy legjobb tudasom szerint nem volt hivatalos visszahivas. Ha lett volna, [a gyar reszerol, ugyanis ezt ok dontik el] akkor lett volna vevotajekoztatas. Mivel nem minden feket erint a problema, es csak szelsoseges idojarasi viszonyok kozott, igy az a bevett szokas, hogy aki panaszkodik annak cserelik, aki nem, annak meg nem. ha ugyis csak nyaron hasznalja a biciklijet akkor olymindegy. Ha lett volna tajekoztatas, az nem ugy tortent volna, hogy valaki beirja egy forumba hogy helo hozd vissza a feket. Szal egy ilyen temaju hozzaszolas torlese sem hiszem hogy tul sokat szamit.
Szal nem a problema eltussolasarol van szo, rengeteg ilyen hozzaszolas szuletett tavaly telen, es ha visszakeresel, ott lesz mind, egyikse lett torolve.
Plusz a vevotajekoztatas is olyan dolog, hogy mi van ha valaki megveszi a biciklit, es utana nem olvas ujsagot, forumot, nem megy be bicikliboltba, es nem beszelget mas bringasokkal? Akkor a nagyker nyomozza le a telefonszamat es hivja fel szemelyesen? vagy mi?
Ennyi.
Írta 2010. december 24. - 01:12
A nagykerrel eddig nekem is csak
Hmm. Bringaboltos vagy és bowdenes féked van. Ez számomra elgondolkoztató. Biztosan sok hibáját látod a hidrós fékeknek.
Ön nyert.
Írta 2010. december 24. - 01:08
A nagykerrel eddig nekem is csak jó tapasztalataim voltak. Shimano garis ügyben nagyon korrektek voltak mindig. De a telóm ügyében valamiért nem ilyenek.Nekem sem-mert bowdenes
off-kiborít,hogy a forgalmazó egyik leginkább lelkiismeretes fazonját próbálja az ember keresztre feszíteni.
.
Hmm. Bringaboltos vagy és bowdenes féked van. Ez számomra elgondolkoztató. Biztosan sok hibáját látod a hidrós fékeknek.
Egy boltos azt mondta, azért nem hívták vissza ezt a fázós XT-t mert a felhasználók igen kis százaléka megy ki ilyen hidegben tekerni és csak náluk jön ki a probléma. Kicsit melegebben tényleg nincs vele gond.
Írta 2010. december 24. - 01:06
Írta 2010. december 24. - 01:05
A "fazos" XT fek meg egy olyan dolog, hogy legjobb tudasom szerint nem volt hivatalos visszahivas. Ha lett volna, [a gyar reszerol, ugyanis ezt ok dontik el] akkor lett volna vevotajekoztatas. Mivel nem minden feket erint a problema, es csak szelsoseges idojarasi viszonyok kozott, igy az a bevett szokas, hogy aki panaszkodik annak cserelik, aki nem, annak meg nem. ha ugyis csak nyaron hasznalja a biciklijet akkor olymindegy. Ha lett volna tajekoztatas, az nem ugy tortent volna, hogy valaki beirja egy forumba hogy helo hozd vissza a feket. Szal egy ilyen temaju hozzaszolas torlese sem hiszem hogy tul sokat szamit.
Szal nem a problema eltussolasarol van szo, rengeteg ilyen hozzaszolas szuletett tavaly telen, es ha visszakeresel, ott lesz mind, egyikse lett torolve.
Plusz a vevotajekoztatas is olyan dolog, hogy mi van ha valaki megveszi a biciklit, es utana nem olvas ujsagot, forumot, nem megy be bicikliboltba, es nem beszelget mas bringasokkal? Akkor a nagyker nyomozza le a telefonszamat es hivja fel szemelyesen? vagy mi?
RAUH-Welt
B E G R I F F