Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
valami noname is-pm 203 boxxerhez, bikepro oldalról. van itthon egy avid is, majdnem ugyan olyan. majd belepróbálom azt is.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
avid adapter? aviddal hátul én is sz@ptam , ha van bringaboltos haver érdemes bemenni bringával és felpróbálgatni az összes adaptert , így sikerült végül végül találnom egy passzentosabbat.

A morcos.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
na akkor mutatom:
Feltöltött képFeltöltött képFeltöltött kép

kb. 1mm hely van alul, talán felfele lóg túl. ezen alátétezni nem tudok.
pofák párhuzamosak, lazán behúzva majd így fixálva a csavarokat állítottam be.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás

erre is gondoltam, de egy mm-nyi nyomot se látok a küllõkön, és a fékfelület teteje se "tiszta".

ott valami gondnak kell lennie! a trail betét végigérte a teljes tárcsa fékfelületet! a shimano jóval kisebb.

Itt látszik ahogy a trail ráfog a küllõre is és a teljes fékfelületet is éri (ferdén állt a betét a tárcsa fékfelületéhez képest , alátéttel orvosolható)

Itt pedig az látható , hogy a shimano betét mennyivel kisebb felületû! A betét nem lóg le!

A morcos.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Tapasztalat szerint néha kevés tisztában lenni a légtelenítés mibenlétével.
Más:az is lehet gond,hogy a fékkerben levõ dugattyú gumi karmantyúja el van kopva.Nem tol elég olajat le,mert átjön mellette.

...de szerintem csak rosszul csináltad.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

dani0206

dani0206

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Véleményem szerint teljesen tisztába vagyok a légtelenítéssel,nem az elsõ avid fékem. És ha az én hibám,akkor mit rontottam el? Mert valóban azaz egyetlen logikus dolog hogy levegõ van benne mert ugye annyit kelle mozognia a dugattyúnak amennyit huzom a kart,ha kevesebbet akkor levegõs mert a levegõ összenyomódik de utána olvastam és teljesen szabályszerüen csináltam mindent.
akkor mi lehet a baj??

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
A betét kérdésem végül is eldõlt, viszont most egy újabbal állnék elõ. So, két fék közül kellene döntenem, a mostani XT-m (BR-M 755) az új betétekkel, vagy Formula MeGa ?! Eléggé sok jót olvastam az utóbbiról, Blenki is használta még anno nálunk, a Metro Ride-on ilyennel ment, nagyon profi adagolhatóságról írtak, bár van aki szerint már sok. Nekem a fékerõ, az igazán harapós érzés lenne a lényeg, de azért ez sem egy utolsó szempont.

Ha bárkinek van akár csak tapasztalata a Formula fékekkel kapcsolatban, vagy konkrétum, szívesen várom! :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Szervusztok! van nékem egy avid code5-ösöm. elvileg csak levegõs volt,nos lelégtelenítettem és most egyszerüen ha huzom a fékkart nem mozognak annyit a dugattyúk amennyit kéne,szóval épphogycsak megsimogatja a tárcsát,behuzom tövig a fékkart és kb az egészséges útnak a felét mozogják a dugattyúk.
mit tudok vele csinálni? kuka?

Valsz elkurtad a légtelenítést, ha nem értesz hozzá vidd el szervizbe, megcsinálják neked...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.070 hozzászólás
tárcsa nélkül behúztam a fékkart. így a pofák picit beljebb kerültek, hamarabb fog a fék, de csak annyira, hogy a szervó (xt) még pont érvényesül. a fékkarokat persze beljebb állítottam.hidegben ugyan keményedik így is, viszont sokkal kevésbé feltûnõ, nem zavaró annyira, mint eredetileg. a tárcsákat sem fogja be, az olaj is benne maradt. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
erre is gondoltam, de egy mm-nyi nyomot se látok a küllõkön, és a fékfelület teteje se "tiszta".

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 hozzászólás
A stroker trail nekem akkor rángatott mikor ráfogott a tárcsafék-küllõre (megoldásként ki kell alátétezni)
a hayes v7 és v8 tárcsa viszont tökéletesen mûködik SLX fékekkel

A morcos.

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Köszi thez! Nos a fék azért nem teljesen új, használtan került hozzám idén, viszont mûszakilag tökéletes állapotban van, a hátsó korrekt is, viszont az elsõben sztem kéne egy betétcsere, mert nincs meg az a határozott harapós érzés amit viszont már egy jóideje szeretnék elérni, de eddig egyik fékem sem adta igazán. Az elsõ tárcsám mondjuk Hayes V8, ami sztem nem az igazi, hátul pedig Saint tárcsa van, ez sokat jelenthet gondolom.

dani0206

dani0206

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Szervusztok! van nékem egy avid code5-ösöm. elvileg csak levegõs volt,nos lelégtelenítettem és most egyszerüen ha huzom a fékkart nem mozognak annyit a dugattyúk amennyit kéne,szóval épphogycsak megsimogatja a tárcsát,behuzom tövig a fékkart és kb az egészséges útnak a felét mozogják a dugattyúk.
mit tudok vele csinálni? kuka?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
hayes v8 + stroker trail gyári betéttel nekem is ugyan így rángat elöl. mondjuk eddig beállítási problémát kerestem de nem szûnt még meg sehogy.

Papszi

Papszi

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás

shimano xt (brm 775)fékkel mennyire kompatibilis a hayes v6os tárcsa?

Idén használtam ilyen összeállításban ezeket az alkatrészeket, de nekem volt vele negatív tapasztalatom. A hátsó fék esetében nem volt különösebben semmi probléma, viszont az elsõ fék esetében fémes betéttel (számomra) zavaróan rángatott, eléggé darálós érzése és hangja volt (a villa Fox F80, és RS Recon volt, mindkettõnél ugyanígy viselkedett a fék). Ezzel szemben mûgyantás betéttel nem volt semmi probléma az elsõ fék esetében sem.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Teljesen.

A sebesség mindent megold.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék új fékbetétet venni a régi 4 dugattyús XT fékemhez (BR-M755), milyet ajánlotok? Mennyi különbség van a márkák között - BBB, a2z, Jagwire, Kool-Stop, gyári Shimano és melyiket érdemes venni?
Fém fékcsöves a fék, olyat "hallottam" hogy jó olajszinttel és rendes pofákkal egy majdnem Saint (M810) szintû féket lehet belõle kihozni erõben és adagolhatóságban is. Ennek van alapja, vagy ezt azért ne várjam el tõle betétcsere után se?!

Ha ez a fék szinte új, akkor valóban, nagyon erõs fék, a gyári tárcsával, betéttel.
Ha régi, akkor ez már küzdelmesebb feladat lesz, hiszen a fék alaphangon is 6 éves, 6 évet használt.

Én a gyárival erõltetném, úgy a tuti.

Bálint: fog fogni a fék, hiszen az átmérõ stimmel. A fékfelület a Hayeson a nagyobb, így ez sem lesz probléma, nem fog a küllõkön fogni. A fékerõ pedig szubjektív.

repasibalint

repasibalint

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.627 hozzászólás

UeMeF

UeMeF

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék új fékbetétet venni a régi 4 dugattyús XT fékemhez (BR-M755), milyet ajánlotok? Mennyi különbség van a márkák között - BBB, a2z, Jagwire, Kool-Stop, gyári Shimano és melyiket érdemes venni?
Fém fékcsöves a fék, olyat "hallottam" hogy jó olajszinttel és rendes pofákkal egy majdnem Saint (M810) szintû féket lehet belõle kihozni erõben és adagolhatóságban is. Ennek van alapja, vagy ezt azért ne várjam el tõle betétcsere után se?!

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Köszi