Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Én a behajtókészletre esküszöm (bitt készlet). Mert azt crova készletbe be lehet fogni, és nyomatékkulcsba is. Én pl csavarhúzóval nem hiszem h megtudnám húzni megfelelõen a csavarokat. Én vettem egy "lyukas" torx készletet vmi 1300 forintért, ami 1/2 colos crova szárral lehet egy gyûszû segítségével használni. Most tervezem ugyan ebbõl a márkából megvenni a sima (tömör) torx készletet.

És mielõtt szó érne azért h 1300 ért vettem a készletet, (engem is meglepet az ára) minõségi a készlet, azt hiszem gari is van rá!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
és jobban meg lehet húzni,mer nagyobb a felülete.Imbuszos csavarnak magasabb a feje,akadhat.
Maggi az ember nem marokszerszámmal szerel.
Az csak gyors ,uti cucc.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
1500 Ft egy rendes torx csavarhúzó.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
van imbuszos is....én is arra vadászok mert a torx-al pöcsölni nem szeretek, kényelmetlen az a pici kúcs ami nekem van...(avid)
fõleg azokon az agyagon ahol nehezebben hajtható be a csavar, ott egy marokszerszámmal jobban mosolyognék...:)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Torx

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
köszi

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Mármint a 6 csavaros tárcsafékes kerékagyhoz?
M5*10

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Avid Cleansweep tárcsához milyen csavarok kellenek?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Sokan használják megelégedéssel. Fázós darabokat cserélik. Várakozás helyett böngészgess bátran a hozzászólásokban!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Szép reggelt!

Tud segíteni valaki nekem ebben? Hálás lennék,és köszönöm!

Sehol senki? :(

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Király! Elõtte teszteltél xt.t? Vagy miért választottatok többen is slx.et? Az ár dominált,vagy miért?
Most néztem a neten,van már jó árban és szinte egy árban xt és slx is.
Tesztet nem tudsz róluk véletlenül?

Szép reggelt!

Tud segíteni valaki nekem ebben? Hálás lennék,és köszönöm!

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Nekem dj2 van 2004es szintén qr20as. Én betettem 2 kb 5mmes akármit, amit v-fékrõl szedtem le és tökéletesen mûködik. (fékpofa döntésére használják)

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Rájöttem a hiba okára. Régebbi duplavállas marzókhoz speciális adapter kell hasonlóan a Boxxerekhez. Már értem miért nem jó. Ha van valakinek elfekvõ adaptere kérem jelezze :D

Vakond(Sz.B.)

Vakond(Sz.B.)

vendég

• fórumtag
  • 17 hozzászólás
Üdv! Segítségetek szeretném kérni. Meg tudná nekem valaki mondani hogy IS féknél 20mm-es átütõs rendszernél a rögzítõszem belsõ éle milyen távol van a kerékagy felfekvési felületétõl? Érdekelne még PM-nél szintén 20mm-es átütõsnél az agy felfekvõ felülete és a rögzítõcsavarok középvonalának távolsága, ezen felül szeretném tudni hogy 20-as átütõs agynál milyen távol van a féktárcsa felfekvési felülete a kerékagy villába felfekvõ felületétõl?
Fölraknék egy régi 2 dugattyús Saint féket a saját adapterével egy 2005-ös Marzó 888-as villára de a féknyereg "nem ér el" a tárcsáig. egy 5 mm hézagolót kéne berakni az adapter és a villa közé hogy jó legyen.
Kérlek ha tudtok segítsetek!

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Én tesztelem az SLX-et egy ideje. Perfekt. 120 kilóhoz szerintem kelleni fog a 203 / 180. Nem árt ha van tartalék.

Király! Elõtte teszteltél xt.t? Vagy miért választottatok többen is slx.et? Az ár dominált,vagy miért?
Most néztem a neten,van már jó árban és szinte egy árban xt és slx is.
Tesztet nem tudsz róluk véletlenül?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Én tesztelem az SLX-et egy ideje. Perfekt. 120 kilóhoz szerintem kelleni fog a 203 / 180. Nem árt ha van tartalék.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Revoke

Revoke

vendég

• fórumtag
  • 45 hozzászólás

Tárcsa: 180mm elõre, 120mm hátra. a dh gépre meg gondolom 203/180mm vagy 203/203mm.
Én slx-et vennék. Ha elkészül a dh bicaj, arra meg vennék valami rávalót, saint-et, avid code-ot vagy ilyesmit.

Köszi a tanácsokat mindenkinek! A súlyom végett én is legalább 180/160as tárcsákat szeretnék elsõ körben. Ha majd kész lesz a dh gép,arra meg mennének a 203/180as tárcsák ahogy azt te is írtad. Ez a terv.
Árban sajnos arra már nem lesz keret,hogy féktestet is cseréljek a dh gépre,ezért szeretném megoldani egy fékkel.
Amúgy te miért slx.et javasolsz,mikor szinte majd egy árban van az xt.vel?

Teszteket nem tud senki róluk?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
gondolom elírta

Mew

Mew

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 hozzászólás
hátra van 140es tárcsa,sztem csak elirta a kolega
ilyen sulyhoz min 180/160 lenne az alap,meg vmi combos (átütös)telo,ha netán kevés lenne elölre a 180as tárcsa,akkor még a 203-ast is birja kolbászolás nélkül

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Tárcsa: 180mm elõre, 120mm hátra. a dh gépre meg gondolom 203/180mm vagy 203/203mm.
Én slx-et vennék. Ha elkészül a dh bicaj, arra meg vennék valami rávalót, saint-et, avid code-ot vagy ilyesmit.

Létezik százhúszas féktárcsa? Meg aztán százhúsz kilóhoz azért hátra is illene egy százhatvanas, szerintem.