Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts
ha ilyen a fékkaron a távolságállító kütyü, akkor nem nyert.Feltöltött kép
Feltöltött kép

ha kicsit nagyobb, bumfordibb, akkor újabb.

ez milyen zsivány :)
Feltöltött kép

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Visszaolvasni elég egyszerû; próbáld meg! ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

tedd ki a hidegre :)

ás kiderül

Köszi a tanácsot! :) bárcsak ilyen egyszerû lenne a dolog!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
tedd ki a hidegre :)

ás kiderül

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Az imént szert tettem egy shimano xt br-m775 fék szettre. Most , hogy olvasgattam róla kicsit ráparáztam arra, hogy hidegben folyik - vagy mi... -. Ez zavaró mert nyomatom télen is. Vannak utalások arra, hogy ez a jelenség csak a 2008-as modellekre jellemzõ. Honnan tudom, hogy az amelyik a birtokomban van az melyik évjárat ? ( ránézésre pont úgy néz ki mint az aktuális modell a shimano honlapján ) Nektek vannak tapasztalataitok ezzel a hidegben gond van ezzel modellel címû jelenséggel kapcsolatban ? Orvosolható ?

Hali!

Ez engem is érdekelne,mert én meg decemberben vettem egy xt szettet jó árban,s remélem hogy nem futottam vele cumira,mert a gép még csak készülget amire lett véve,így lehet hogy igazi hideget csak okt-nov körül kap majd,s akkor meg már cseszhetem a dolgot,ha akkor derül ki hogy gondja van!
Van egy olyan érzésem,hogy aki xt.t vesz és nem boltból (ahogy én sem persze,de kinek van most 60-70ezre egy fékszettre?) hanem a netrõl apróhirdetésekbõl (akár innen az oldalról) és olcsón 30-40e körül/szett,azokkal lesznek a gondok! Talán azért is árulják õket ennyire olcsón?
Szóval aki nagyon vágja a dolgot,az nekem is segíthetne abban,hogy lássuk mi a különbség a 2008as és a 2010es verzió között.
S ha sikerül egy ilyen hibás szettre szert tenni,az mennyiben orvosolható,ha egyáltalán javítható?
Köszönöm!

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 posts
Köszöntem a válaszokat, levetkõzöm a SLX sznobizmusomat maradok az IS verziónál így a jelenlegi tárcsám kompatibilis lesz az új aggyal, több marad a zsebemben illetve többet álldozhatok agyra.

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,297 posts

Az imént szert tettem egy shimano xt br-m775 fék szettre. Most , hogy olvasgattam róla kicsit ráparáztam arra, hogy hidegben folyik - vagy mi... -. Ez zavaró mert nyomatom télen is. Vannak utalások arra, hogy ez a jelenség csak a 2008-as modellekre jellemzõ. Honnan tudom, hogy az amelyik a birtokomban van az melyik évjárat ? ( ránézésre pont úgy néz ki mint az aktuális modell a shimano honlapján ) Nektek vannak tapasztalataitok ezzel a hidegben gond van ezzel modellel címû jelenséggel kapcsolatban ? Orvosolható ?

csütörtökön bevittem a boltba ahol vettem, másnap már hívtak, hogy megoldották a problémát. tudtommal féknyerget cseréltek. a hibás szett fékkarján az állító tekerõbasz kisebb, kevésbé kényelmes fogású, mint a hibátlanul mûködõ hátsó fék karján. szóval ha ilyesmi a tekerõ, akkor esélyes, h. szopoá. de persze nem törvényszerû..

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Ez a szegecselés probléma 6 csavaros alubakos XT tárcsánál is jelentkezhet?
"Ride today, heal tomorrow"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Agyvásárlás elõtt állok, vennék is egy slx-et, de bezavart a centerlock-os féktárcsa rögzítés. Hallottam olyat, hogy a centeresnél idõvel elfáradnak a szegecselések, de ennek az ellenkezõjét is olvastam, miszerint jobb a szegecselés mint a hatcsavaros (IS). Centerlock-os tárcsákról vélemény? (slx tárcsában gondolkodok)

Eddig 6-8 ilyen jelenséget produkáló center lockot láttam ebbõl kettõt egy bringán a szomorú póén az volt hogy 0km-es volt sajnos a srác akkor akarta kipróbálni a bringáját ami meg is történt azonban érthetõ okokból nem merte elengedni. Én tuti nem vennék CL-t.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
off-Herceg, köszönöm a figyelmeztetést.
Semmi negatívat nem éreztem benne,teljesen jogos.
Kicsit elszaladt a paci.
Figyelni fogok rá.
Illetve talán itt érdemes megjegyeznem: nem kerekedelmi célzattal vagyok jelen.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts

szokott,de elenyészõen ritkán.
off-van néhány új xt centeres tárcsám,olcsón tied.:)slx áron.

varázs! mielõtt egy modi teszi szóvá, engedd meg, hogy idézzek a fórumszabályzatból:

AMIT TILTUNK FÓRUMUNKBAN:
12. Apróhirdetés feladása. Ez ugyanis a fórum; az apróhirdetõnket ezen a címen találjátok (külön regisztrációt igényel): Kerékpár apróhirdetés: eladó használt és új bicikli és alkatrész ingyenes apró.

csak mert az elmúlt pár napban ez kb a harmadik ilyen hozzászólásod. :)

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
nekem az agyon lógott a tárcsa :)

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

Agyvásárlás elõtt állok, vennék is egy slx-et, de bezavart a centerlock-os féktárcsa rögzítés. Hallottam olyat, hogy a centeresnél idõvel elfáradnak a szegecselések, de ennek az ellenkezõjét is olvastam, miszerint jobb a szegecselés mint a hatcsavaros (IS). Centerlock-os tárcsákról vélemény? (slx tárcsában gondolkodok)

szokott,de elenyészõen ritkán.
off-van néhány új xt centeres tárcsám,olcsón tied.:)slx áron.

oneearthtourist

oneearthtourist

vendég

• fórumtag
  • 31 posts

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Ha hidegben ereszt, akkor régebbi, ha nem, akkor újabb. :)

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 posts

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
most már értem, köszi. milyen mák, hogy slx-em van, nem xt :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts
Kapjátok be.
Van benne két dugattyú.
Vagy csak egy?:)
A két dugattyú két betétet mozgat,közte a tárcsa.
Behúzom a kart,a két dugattyú betolja a betétet a tárcsáig,koppan,húzom tovább a kart és mivel nem tud beljebb menni a dugó,elkezdi láthatóan szétfeszíteni az egy darabból készült féknyerget.
xian?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a nyereg jobb oldala a baltol. gondolom ha kozepen az "athidalo" tul vekony/gyenge akkor mindegy hogy monobody (vagy stereobody - boccs :D) vagy nem, akkoris hajlongani fog.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
azt nem értem, hogy ha ott egy darabból van a féktest, mi tud eltávolodni mitõl. :)