Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Micsoda szakzsargon. :) Bigyó és valami. :)

mert nem tudom, hogy magyarul hogy hivjak... olive meg connector insert?

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Micsoda szakzsargon. :) Bigyó és valami. :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ha le akarom roviditeni a fekcsovet egy 10cmel, ahhoz mit kell cserelni? shimano xt fekrol van szo - lattam vmi bigyot utnek a cso vegebe, meg van vmi rahuzva. azokat cserelni kell?

http://techdocs.shim...69830688349.pdf

majd csak akkor akarom megcsinalni, ha ugyis olajcsere lesz.

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Kösz az infót.Tényleg menyit érhet amúgy?
Én azért próbálkozom mert komolyabban nincs baja.
Köszi
Neha osszeszavakat a keverem

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
amikor a formula azt a feket gyartotta akkor meg nem volt hivatalos magyarorszagi forgalmazas. szal alkatreszellatas mint olyan kb pontosan zero. tesomnak volt egy szett, de rengeteget szopott vele aztan eladta.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

gellert12

gellert12

vendég

• fórumtag
  • 127 posts
Valakinek ötlete a problémámra ?
Neha osszeszavakat a keverem

Kukec

Kukec

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Hát akkor vegyél!

:)

jólvan na, veszek olajat :D

de az olajtartályszivárgást is meg kéne álíltanom mert nem tesz jót a vakondoknak:)
ötlet?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts
a Föld, mint közös örökségünk által rejtett készleteinkre gondoltam ám. ééééérted?! :)

ennyit a post vadászatról....
ON

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Baszki...itt vannak a Ewing-ok...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,070 posts

nekem is ez jutott eszembe elõször, de sajnos véges az olajkészletem

az olajkészletünk! :D :D :D

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Hát akkor vegyél!

:)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kukec

Kukec

vendég

• fórumtag
  • 17 posts

Mosd át saját olajával. Nem hiszem hogy sok kell hozzá.

nekem is ez jutott eszembe elõször, de sajnos véges az olajkészletem

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
Mosd át saját olajával. Nem hiszem hogy sok kell hozzá.

Kukec

Kukec

vendég

• fórumtag
  • 17 posts
Sziasztok!
Nyáron vettem egy m775-ös XT fékszettet amiben júliusban cseréltem olajat (a régi olajnak elég csúnya színe volt)
pár héttel ezután ujra kellett légteleníteni mert elsõre nem sikerült tökéletesen, alulról nyomtam bele 1 kis friss olajat de az olajtartályba szürkés-feketés olaj is ment fel "foszlányokban"
ebbõl kiindulva szeretném belülrõl teljesen kipucolni a rendszert
mit tudtok hozzá ajánlani?
benzin, esetleg mosogatószeres víz?

+
a baloldali fékkar olajtartályána picit ereszt(szobahõmérséklet,nincs felszerelve)
a tömítés ránézésre rendben van de ennek ellenére folyamatosan szivárog belõle az olaj
lécci segítsetek
A válaszokat elõre is köszönöm (:

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
A zsírt felejtsd el legfeljebb pár hónap múlva ha már érezhetõen nehezebben húzod akkor takarítsd meg és fújd be Tf2-vel.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Tamoo

Tamoo

vendég

• fórumtag
  • 191 posts

Ezeket nem igazán kell kenni.
Ki mondta, hogy kell kenni ?

Egy bringaboltos ismerõs, aki azért ért is a dolgokhoz. Én mindenesetre nem kentem be semmivel. 1éve van fent, igazából nincs vele gondom, csak érdeklõdtem, hogy mi a bevett szokás. De például barátnõm bringájára most fogok felrakni egy pár bb7-et és ahhoz avid flat jacket szett lesz KÉP <-- ehhez gyárilag van némi kenõanyag. (képen alsó bekarikázott rész)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts
Azt inkább ne vegyél. Nem volt egy sikerszéria. Több haveromnak is volt de nem szerették. Most mindegyikük XT-vel jár, arra nem nagyon panaszkodnak.
Marci

Krisz_88

Krisz_88

vendég

• fórumtag
  • 49 posts
Köszönöm a válaszokat!

Ha valakinek van tapasztalata, véleménye vagy ismert valakit, aki hásznál(t) Hayes Nine -t, az ne kíméljen az információival!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

Alapvetõen csak azért szeretnék tárcsát, mert egy évben párszor dagonyázok :) és élvezném is, ha a v-fékek nem gyûjtenék be a sarat. Tehát nem kell extrém jó cucc, de lehetõleg legyen valamivel jobb, mint a mostani deore v-fékem, amivel egyébként meg volnék elégdve, mert ha beletépek, akkor azért fog. Sokáig országútiztam, most vonzani kezd a montizás, azért egy maratonon vagy egy Mátra-bérc túrát gond nélkül bírjon már ki.

Tárcsaméret. Nyilván nagyon függ, hogy milyen a féktest. Elsõre úgy gondolom, hogy elég a 160-as tárcsa. A tárcsa melegedés hatás, nem tudom mennyire lehet intenzív, ha száguldozok lefelé a Gellért-hegyrõl, mondjuk aszfaltom, és meg kell állni. Nem tudom mennyi az annyi. SM-RT63 centerlock tárcsát szemeltem ki. Elésõre úgy látom, hogy a CL jobb technológia, mint a 6csavaros. Cáfoljatok, ha nem így gondoljátok.
Féktest. Bowdenes rendszerben nem gondolkodtam. BL-M486 + BR-M486 szettet néztem ki magamnak, több helyen is dicsérték, és jó árban van.

A sár V-fék nélkül is össze tud gyûlni.
Én 180as tárcsát sem érezném túlzásnak. Pl. Külföldön lehetnek nagyobb hegyek is.
A teló egyértelmûen csere.
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,676 posts

BB7 egy avid straight jacket bowdenszettel van felrakva. A kérdés az az, hogy ezt valamiféle kenõanyaggal illett volna bekenni, vagy az ilyen normálisabbakat nemigazán kell...? Eladó azt mondta h nem kell, más meg azt mondja h kell. Ezért érdeklõdöm. Egyébként bowdenházba TF2 teflonos spray mehet, vagy inkább zsírozni illik?

Ezeket nem igazán kell kenni.
Ki mondta, hogy kell kenni ?
Marci