Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Started by
zOrg
, 2006. January 10. 04:41
Posted 2011. January 31. - 23:10
Ez kissé ipari öngyújtó, túrázóknak.
Kipróbálom mindneképp, van itthon gáztûzhely, az pont jó lesz. A boltban épp nem volt más kéznél, csak az, meg ecet, pont ezek miatt. Sokat járok oda, mivel a munkahelyem.
Mellesleg a hayes tárcsa rezonál fékezéskor, de ezt már sokmindenhol olvastam. Nem szeretném cserélni a tárcsákat még így sem, bár SH-ból találtam a nagykeres listába SM-RT53-as tárcsákat, de ezek is fékbakosak CL-esek, és csak mûgyantás betéttel használhatók. Zoogie tárcsák vannak még, amik avid hasonmások.
Alligator betéteknél az organikus takarja a mûgyantás betétet?
Teljesen össze vagyok kavarodva, már az is eszembe jutott, hogy azthiszem a stroker-ben fél fémes betétek vannak, lehet az is megoldás lenne. Najó, befejeztem, majd úgyis jönnek még mások is, több véleménnyel.
Kipróbálom mindneképp, van itthon gáztûzhely, az pont jó lesz. A boltban épp nem volt más kéznél, csak az, meg ecet, pont ezek miatt. Sokat járok oda, mivel a munkahelyem.
Mellesleg a hayes tárcsa rezonál fékezéskor, de ezt már sokmindenhol olvastam. Nem szeretném cserélni a tárcsákat még így sem, bár SH-ból találtam a nagykeres listába SM-RT53-as tárcsákat, de ezek is fékbakosak CL-esek, és csak mûgyantás betéttel használhatók. Zoogie tárcsák vannak még, amik avid hasonmások.
Alligator betéteknél az organikus takarja a mûgyantás betétet?
Teljesen össze vagyok kavarodva, már az is eszembe jutott, hogy azthiszem a stroker-ben fél fémes betétek vannak, lehet az is megoldás lenne. Najó, befejeztem, majd úgyis jönnek még mások is, több véleménnyel.
Posted 2011. January 31. - 22:56
Hát azért öngyújtóval nem hiszem hogy sokra mész én addig szoktam melegíteni míg a kosz kiég belõle ezt nem tudom másképp leírni ha van ismerõsöd akkor az biztos elmondja élõszóban vagy a bringaboltban is ahová jársz 300 fokra garantáltan fel szoktam melegíteni és még a gyantásnak sem lett soha baja elvégre ez az alkatrész arra lett tervezve hogy a mozgási energiánkat rövid idõ alatt hatalmas hõmennyiséggé alakítsa-transzformálja át.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. January 31. - 22:42
ecetes áztatás + öngyuszis kiégetés, de ésszel. Ezt alkalmaztam. Mivel utána csak a boltból hazatekertem, és többet nem mentem a géppel tavaj, ezért most fog kiderülni majd, hogy jó lett e, amint visszatér a jó idõ. Minden esetre ha nem, akkor kipróbálom a te módszered is, amit nagyon köszi. Gondolom ne a fém hátlapot kezdjem el forrósítani, hogy az alatta lévõ ragasztó anyag nehogy feloldódjon.
Posted 2011. January 31. - 22:34
Kerámia platni vs gázégõ, de ésszel ne felesd ott félórára.
Posted 2011. January 31. - 22:32
Én le beszélnélek a CL-rõl de már annyiszor megtettem hogy inkább most hallgatok. Milyet ? Nézd meg mire van pénzed a shimik közül a sima olcsóbb az alubakos merevebb ezáltal lényegesen kevesebbet cincog.
Én sem szeretem a CL-ot. Nem véletlenül vettem a hayes tárcsákat, amit lehetõség szerint jó lenne megtartani. Meglátom elsõ körben tavasszal, hogy sikerült e kiszedni a betétbõl az olajat ami ráment, és idõvel visszajön a fékerõm, vagy bahhatom, és akkor jöhet a találgatás.
Posted 2011. January 31. - 22:31
Helló czanga
Nekem crossride kerékszetten van alubakos xt 6 csavarral xt fék A01S resin-es pofával volt a legjobb fékerõm,pedig pár pofát még kipróbáltam mellé.
Üdv,Péter
Nekem crossride kerékszetten van alubakos xt 6 csavarral xt fék A01S resin-es pofával volt a legjobb fékerõm,pedig pár pofát még kipróbáltam mellé.
Üdv,Péter
Posted 2011. January 31. - 22:30
Az is furcsa, hogy amennyire régebben írták, itt is sokan használnak pl XT fékeket hayes tárcsákkal, és ha jól rémlik az XT fékekben is ez a pofa van gyárilag. Amennyire pedig a shimi árlistát nézem elég borsos egy tárcsa, míg egy alligator betét olcsóbb megoldást kínál. Nem feltétlen az olcsóbb felé mennék, csak biztosra kellene menni, hogy mi a hiba forrása.
Posted 2011. January 31. - 22:23
Én le beszélnélek a CL-rõl de már annyiszor megtettem hogy inkább most hallgatok. Milyet ? Nézd meg mire van pénzed a shimik közül a sima olcsóbb az alubakos merevebb ezáltal lényegesen kevesebbet cincog.
Posted 2011. January 31. - 22:17
A hetven kilódat 180-as tárcsának elég durván megkellene fognia azokkal a betétekkel tegyél fel shimi tárcsát.
Ezek szerint tuti a tárcsa a hiba. Amúgy azért gondolkodom betét cserén, mert másodsorban olaj került rá, amit az ismert módszerekkel se lehetett belõle kiszedni. Amúgy azt mondanám, hogy a fékerõm 100%-hoz képest (olaj mentes állapotában) úgy 68-75 közt mozog. Elsõ körben emiatt gondoltam betét cserére, de ha tuti , hogy a tárcsa a hiba a rendszerben, akkor shimano-ból milyet javasolnátok? CrossRide kerékszetten gurulok, center lock-os, de a hayes miatt van átalakító is.
Posted 2011. January 31. - 21:58
A hetven kilódat 180-as tárcsának elég durván megkellene fognia azokkal a betétekkel tegyél fel shimi tárcsát.
Posted 2011. January 31. - 21:55
Sajna már "nem fért bele a keretve", így ide írom.
Az említett A01S resin pofa van az m595-ös deore fékekben (mondjuk lehet a másik fajta fémes betét is gyárilag, ezt még le kell ellenõrízzem, nincs itt a bringa), de sajna nincs akkora fékerõm, mint amirõl a bikeradar nagy tárcsafék tesztjében beszéltek, sajnos. Bár ott gyári SH tárcsát használtak, én meg hayes-t. Lehet nem kedveli egymást a kettõ, vagy ehhez a pofához épp kifejezetten Sh tárcsa kellene? Városi, és kevés terep használat mellett 68-73 kilómat kell megfognia jelenleg 180/160-as párosításban.
Shimano Deore M595 Disc Brake Review - BikeRadar
Az említett A01S resin pofa van az m595-ös deore fékekben (mondjuk lehet a másik fajta fémes betét is gyárilag, ezt még le kell ellenõrízzem, nincs itt a bringa), de sajna nincs akkora fékerõm, mint amirõl a bikeradar nagy tárcsafék tesztjében beszéltek, sajnos. Bár ott gyári SH tárcsát használtak, én meg hayes-t. Lehet nem kedveli egymást a kettõ, vagy ehhez a pofához épp kifejezetten Sh tárcsa kellene? Városi, és kevés terep használat mellett 68-73 kilómat kell megfognia jelenleg 180/160-as párosításban.
Shimano Deore M595 Disc Brake Review - BikeRadar
Posted 2011. January 31. - 21:23
A01S resin-re gondolsz?
Ettõl függetlenül áll még a kérdésem. Amíg el nem felejtem az 595-ös deore-t hayes tárcsákkal használom, de kétlem, hogy ez túlzottan számítana.
Azt kihagytam, hogy az alligator pofák igencsak olcsók, ezért kérdezem, mert ha van hasonlóan jó minõség, akkor nem feltétlen vennék shimano-t. BBB viszont kizárva.
Ettõl függetlenül áll még a kérdésem. Amíg el nem felejtem az 595-ös deore-t hayes tárcsákkal használom, de kétlem, hogy ez túlzottan számítana.
Azt kihagytam, hogy az alligator pofák igencsak olcsók, ezért kérdezem, mert ha van hasonlóan jó minõség, akkor nem feltétlen vennék shimano-t. BBB viszont kizárva.
Posted 2011. January 31. - 17:17
Nálunk szakszerûen pöcörõ a neve. Ha véletlen elfelted ráhúzni a roppantót, nincs gáz, rámegy utána is, a csavarral, és a porvédõ haranggal együtt, amit ráhúzol utána a csavarra.
Általában az szokott kimaradni a roppantásos sztoriból...
A csövet érdemes schnitzerrel elvágni, nem megnyomva a csövet.
Az leírás mindent jól elmagyaráz!
Shimanoból is van megfelelõ, és nem drága fékbetét, A01 kódon, 3790ft fogyáron, nekem bevált
Általában az szokott kimaradni a roppantásos sztoriból...
A csövet érdemes schnitzerrel elvágni, nem megnyomva a csövet.
Az leírás mindent jól elmagyaráz!
Shimanoból is van megfelelõ, és nem drága fékbetét, A01 kódon, 3790ft fogyáron, nekem bevált
Posted 2011. January 31. - 17:11
Zoogie, és Aligator fékbetétekkel van valami tapasztalatotok? Sh m595-ösbe kellene valami, és ezek korrekt áron vannak.
Posted 2011. January 31. - 14:46
Posted 2011. January 31. - 14:00
két mûanyag lapocska kell (shimano gyártja), amivel megfogod a méretre szabott vezetéket, míg finoman beleütögeted a belsõ réz pöcsöcskét. ráhúzod a vezetékre (még ezen mûvelet elõtt!) a roppantógyûrût, s a többit a rögzítõanya elintézi.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. January 31. - 13:48
Posted 2011. January 31. - 12:02
Kell egy pöcök amit beleütögetsz a csõbe és egy roppantógyûrû, ami kívülrõl megy rá. Szervizben majd a kezedbe nyomják ha elmondod mit akarsz tenni.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. January 31. - 08:17
Fitting talán. Meg kell majd egy éles kés. Beretva. Snitzer vagy mi a tosz.
a fitting jo magyar szoval a "connection insert"? az tarcsafeknel ugyanaz, vagy shimanos kell? a tobbi (pl azaz "olive") atszerelheto?
roviden - ha nekiallok, milyen uj alkatreszekre lesz szuksegem, es melyek azok, amiket fel tudok hasznalni?
Posted 2011. January 31. - 02:06
Fitting talán. Meg kell majd egy éles kés. Beretva. Snitzer vagy mi a tosz.