Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Szvsz a deore tárcsa is elég jó fog harapni Ha biketiggert megállítja a 90+kg-t és elégeted vele akkor neked is jó lesz.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

mindenképpen az egy pár shimano a01 resin betétet ajánlom 3800-4000 körül van a pár boltokban

majd késõbb lehet upgradelni tárcsaügyileg szépen lassan ahogy a cash engedi

Köszi. Megvárom a pillanatot, amikor bent a nagykerben is lesz tárcsa is a megfelelõ méretben. Sajnos még nagyker áron is igencsak borsosak nekem most, de ha megéri, akkor megéri. Nyilván akkor felsõbb "sorok" közül érdemes tárcsát nézzek. Tapasztalatok alapján van lényegi külömbség az SM-RT79 (XT) és a SM-RT64 (SLX) közt a külalakon kívül? Megmondom õszintén egyedül ezt a dizájnt nehezen veszi be a gyomrom, de ez meg annyira szubjektív, hogy nem ez alapján fogok dönteni. Deore-hoz ugyebár az SM-RT62M lenne társítva, de az gondolom nem valami jó. Más gyártók tárcsáit pedig akkor ki is lõttem azok alapján amit írtatok.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

Ebbõl pedig az következik, hogy ennyire fel kell húzd magad valamin? :) Felõlem akkor legyen pont a mondat végén, akkor amint úgy alakul veszek XT tárcsákat, vagy SLX-et, vagy a deore-hoz társított RT-M53-at, (vagy tudja a fene, valamit) viszont azt kérlek hagyd meg nekem, hogy én mikor, mire mennyit tudok költeni. :) Azthiszem ez az amire egyedül én tudhatom a tökéletes választ. az más kérdés, ha másban tévedek...

dehogy húzom! csak meg szeretnélek kímélni a fölösleges köröktõl, a fölösleges kiadásoktól. tudod hány ilyet láttam már??? magnóban, bicajalkatrészben, tintapatronban? mindig az lett a vége, hogy csak jó a minõségi, illetve a gyári...

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
mindenképpen az egy pár shimano a01 resin betétet ajánlom 3800-4000 körül van a pár boltokban

majd késõbb lehet upgradelni tárcsaügyileg szépen lassan ahogy a cash engedi
Sei, soku Si.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Ebbõl pedig az következik, hogy ennyire fel kell húzd magad valamin? :) Felõlem akkor legyen pont a mondat végén, akkor amint úgy alakul veszek XT tárcsákat, vagy SLX-et, vagy a deore-hoz társított RT-M53-at, (vagy tudja a fene, valamit) viszont azt kérlek hagyd meg nekem, hogy én mikor, mire mennyit tudok költeni. :) Azthiszem ez az amire egyedül én tudhatom a tökéletes választ. az más kérdés, ha másban tévedek...

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Baszki...mé nem veszel shimano fékhez shimano tárcsát meg shimano betétet? csak megengedheted magadnak, ha már hidraulikus tárcsaféked van...pont ez az, amin szerintem nem éri meg spórolni. olajos lett, égessük ki...végül is csak az életed múlik rajta. akkor rajta!

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Vissza az alapokhoz. Egyszerû kérdés a tapasztalaitok alapján. :)

Shimanoba betét: Zoggie, vagy Alligator?
(zoggiról olvastam itt jókat, alligator-ról csak tárcsák tekintetében találtam infót.)

Félreértés ne essék, nem vagyok az XT tárcsa ellen, csak tetszik a hayes pizza-ja, ezért szeretném megtartani. Megfogadom az XT-s tanácsotokat is, de alkalmazni csak "B" tervként fogom. :) A problémám pedig úgy sejtem betét cserével is orvosolható akár legyen az fémes, vagy mûgyantás. Szóval ebbõl kellene kiindulni.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás

m595 nekem ilyen hope tárcsával van
Posted Image
light fr mini dh megoldással 75 kiló vagyok és jobb mint a stro trail volt, határozottan nagyobbat fog

azt javaslom az olajos fékbetéttel kezd, dobd ki a kukába! SOHA nem lesz ugyanolyan...erre oda kell figyelni, hogy ne kerüljön rá olaj..tanulópénz vagy ilyesmi.
vegyél egy A01S újat és szvsz a hayes tárcsák kuka és alubakos XT tárcsát tegyél fel, ha lesz keret

A vicc, hogy melóba menet az útról kerülhetett rá valami. A digattyúnál se folyik, se semmi. Beérve bevittem a mûhelybe, és frissen, melegibe átnéztem a dolgot, és megvolt a kiégetés is.

Lehet, hogy tényleg az lenne a megfelelõbb, hogy azonnal XT tárcsára csere. Amint lesz shimano-nál készleten (tegnap még nem volt 160as), akkor elgondolkodom rajta, de valahogy most azonnal nem fûlik a fogam hogy kukázzam a hibátlan tárcsáimat, szóval ez csak végsõ megoldás lehet részemrõl. Az pedig, hogy kifejezetten nem tetszenek a shimanó újabb tárcsái, teljesen szubjektív dolog. :) Ettõl még ha nincs más lehetõség, és jó, akkor fel fogok tenni belõlük kettõt, a külsõ más tészta.

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás
m595 nekem ilyen hope tárcsával van
Posted Image
light fr mini dh megoldással 75 kiló vagyok és jobb mint a stro trail volt, határozottan nagyobbat fog

azt javaslom az olajos fékbetéttel kezd, dobd ki a kukába! SOHA nem lesz ugyanolyan...erre oda kell figyelni, hogy ne kerüljön rá olaj..tanulópénz vagy ilyesmi.
vegyél egy A01S újat és szvsz a hayes tárcsák kuka és alubakos XT tárcsát tegyél fel, ha lesz keret
Sei, soku Si.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Végül arra jutottam, hogy egész egyszerûen a tárcsa nem szereti ezt a betétet, vagy fordítva, mindegy. Ergo most kis beruházásként inkább veszek fékbetéteket, és ha nem válik be akkor idõvel tárcsa csere. Alligator, vagy Zoogie van a biker-nél. Zoogie-ról pl Rob írt itt anno, hogy jól fogott az XT fékjével. Nyílván az sem mind1, hogy fémes, vagy mûgyantás, erre még keresem a válaszom a keresõ funkciót használva, illetve nem lehet, hogy a hayes tárcsa ponthogy csak fémes betéttel érzi magát jól, vagy ez elvileg független dolog?! (csak tippelek, nem volt hayes-em soha, de itt használtok gondolom sokan stroker-t pl) Azt tudom, hogy a shimano-nak van kifejezetten csak mûgyantás betéttel használható tárcsája.

Esetleg ha van valakinek tapasztalata bármelyik, fent említett márkával, az kérem ne tartsa magában. :) Az alligatornál van fémes meg organikus betét, gondolom utóbbi lenne a mûgyantás idióta megnevzésben.

czanga

czanga

törzsvendég

• fórumtag
  • 563 hozzászólás
Naigen, megoszlanak a vélemények. Részemrõl nincs shimano CL utálat, hogyha jó, akkor jó, elhiszem nektek. Viszont sokszor olvastam itt, hogy a fékbakos modellek (ha jó fogalommal dobálózok) kikotyogósodnak egy idõ után, ezért a szkepticizmusom. Szívesen vennék, most egy center lock XT, vagy SLX tárcsát, vagyis kettõt, elhihetitek de pl az Alligator betétek darabja jóval kissebb beruházás lenne, szóval ez is szempont. Fõleg mivel keret most igencsak szûkös Az is ott van, hogy mi van ha nem lesz jobb, kidobtam pár ezrest az ablakon, fõleg ha azután veszek pl SM-RT76-os tárcsákat, és azzal se jó a betét. Persze a gyári shimano betéteket el lehet tenni. :)
Zoogie tárcsa nagyon trutyi lehet minõségben? Mert az avid tárcsái is tetszenek, de 1,drága szintén 2, más méretezés.

(az meg egyéni problémám, hogy külalakra a halyes tárcsa jött be leginkább, de ezek szerint lehet rossz döntés volt)

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
csak azért kérdeztem, mert a nagy S minõségbiztosítási rendszerében eddig nem csalódtam. De akkor javarészt DT. Svájciak amatõrök. :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nekem xt-n...:)

Thez, nekem semmi nem oldotta meg sajna, csak az hogy eladtam :(

de majd kuldesz nekem 6 csavarost ha lesz mátyás....

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Nem tudom, mikor nekem elromlott a telefonom, szervízbe vittem... :)

tényleg; milyen agyakon lötyögött? shimano?

Az két új keréken DT 240-es agy volt a harmadikon amit láttam XT

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
tényleg; milyen agyakon lötyögött? shimano?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Viszont ha leszeded, és pár foggal arrébb rakod, nem teszi ugyanezt! :)
Nekem bevált.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Oké én a sh CL tárcsáknál tapasztaltam még csak azt hogy a tárcsa kotyogott az agyon akármennyire meg is volt húzva eddig 3x tapasztaltam ilyet ebbõl kettõ vadonat új kerék-tárcsa kombó volt. Gyanta nem gyanta témához hátul mindig fémeset M07 használok (mert bõven elég), elõl dzsuvában és télen fémeset egyéb iránt gyantásat M 06.

Nem tudom, mikor nekem elromlott a telefonom, szervízbe vittem...

Hát igen kedves barátom is így tett akinek az új bringáján volt az a bizonyos két kerék és tárcsa .... ki is cserélték ...aztán 2hónapra rá visszatért a 6 csavaros rendszerhez amikor az okát kérdeztük feltûnõen ideges lett. A garis bringán elõször cseréltek tárcsákat aztán az elsõ kereket akrták átfüzni 6 csavarosra, de nagy nehezen kiegyeztek komplett kerékcserében a már nem CL-s volt. Ja gyakorlatilag május közepétõl huszon x napig nem tudott bringázni több százeres gépével csak a magellán hydra csomagtartós:) kosaras:) csere bringával.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Nem tudom, mikor nekem elromlott a telefonom, szervízbe vittem... :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Mert nem használtad eleget :D

Nekem az SLX ahol lehetett ott lötyögött..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
Nem egy fajta CL-es tárcsát használtam, nem egy féle agyon, és nem volt gondom vele.
Nem shimi:) Bár cuki szócsi ezcsi iscsi, de a nevcsije shimano, vagy sh. Légyszi légyszi....
Egy hozzávaló tárcsával (felsõbb kategóriás) simán jobb fékerõt fogsz elérni az A01S-sel is!
Valamint ott az átalakító, így ha mindenáron cl utálat van, dobjon fel hozzá egy megfelelõ smrt75-öt, vagy smrt76-ot, de az átalakító ugyanazt produkálhatja, mint a tárcsa, nem?...