Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2011. February 02. - 08:02
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2011. February 01. - 23:48
mindenképpen az egy pár shimano a01 resin betétet ajánlom 3800-4000 körül van a pár boltokban
majd késõbb lehet upgradelni tárcsaügyileg szépen lassan ahogy a cash engedi
Köszi. Megvárom a pillanatot, amikor bent a nagykerben is lesz tárcsa is a megfelelõ méretben. Sajnos még nagyker áron is igencsak borsosak nekem most, de ha megéri, akkor megéri. Nyilván akkor felsõbb "sorok" közül érdemes tárcsát nézzek. Tapasztalatok alapján van lényegi külömbség az SM-RT79 (XT) és a SM-RT64 (SLX) közt a külalakon kívül? Megmondom õszintén egyedül ezt a dizájnt nehezen veszi be a gyomrom, de ez meg annyira szubjektív, hogy nem ez alapján fogok dönteni. Deore-hoz ugyebár az SM-RT62M lenne társítva, de az gondolom nem valami jó. Más gyártók tárcsáit pedig akkor ki is lõttem azok alapján amit írtatok.
Posted 2011. February 01. - 23:41
Ebbõl pedig az következik, hogy ennyire fel kell húzd magad valamin? Felõlem akkor legyen pont a mondat végén, akkor amint úgy alakul veszek XT tárcsákat, vagy SLX-et, vagy a deore-hoz társított RT-M53-at, (vagy tudja a fene, valamit) viszont azt kérlek hagyd meg nekem, hogy én mikor, mire mennyit tudok költeni. Azthiszem ez az amire egyedül én tudhatom a tökéletes választ. az más kérdés, ha másban tévedek...
dehogy húzom! csak meg szeretnélek kímélni a fölösleges köröktõl, a fölösleges kiadásoktól. tudod hány ilyet láttam már??? magnóban, bicajalkatrészben, tintapatronban? mindig az lett a vége, hogy csak jó a minõségi, illetve a gyári...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. February 01. - 23:37
majd késõbb lehet upgradelni tárcsaügyileg szépen lassan ahogy a cash engedi
Posted 2011. February 01. - 23:34
Posted 2011. February 01. - 23:23
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2011. February 01. - 23:07
Shimanoba betét: Zoggie, vagy Alligator?
(zoggiról olvastam itt jókat, alligator-ról csak tárcsák tekintetében találtam infót.)
Félreértés ne essék, nem vagyok az XT tárcsa ellen, csak tetszik a hayes pizza-ja, ezért szeretném megtartani. Megfogadom az XT-s tanácsotokat is, de alkalmazni csak "B" tervként fogom. A problémám pedig úgy sejtem betét cserével is orvosolható akár legyen az fémes, vagy mûgyantás. Szóval ebbõl kellene kiindulni.
Posted 2011. February 01. - 18:31
m595 nekem ilyen hope tárcsával van
light fr mini dh megoldással 75 kiló vagyok és jobb mint a stro trail volt, határozottan nagyobbat fog
azt javaslom az olajos fékbetéttel kezd, dobd ki a kukába! SOHA nem lesz ugyanolyan...erre oda kell figyelni, hogy ne kerüljön rá olaj..tanulópénz vagy ilyesmi.
vegyél egy A01S újat és szvsz a hayes tárcsák kuka és alubakos XT tárcsát tegyél fel, ha lesz keret
A vicc, hogy melóba menet az útról kerülhetett rá valami. A digattyúnál se folyik, se semmi. Beérve bevittem a mûhelybe, és frissen, melegibe átnéztem a dolgot, és megvolt a kiégetés is.
Lehet, hogy tényleg az lenne a megfelelõbb, hogy azonnal XT tárcsára csere. Amint lesz shimano-nál készleten (tegnap még nem volt 160as), akkor elgondolkodom rajta, de valahogy most azonnal nem fûlik a fogam hogy kukázzam a hibátlan tárcsáimat, szóval ez csak végsõ megoldás lehet részemrõl. Az pedig, hogy kifejezetten nem tetszenek a shimanó újabb tárcsái, teljesen szubjektív dolog. Ettõl még ha nincs más lehetõség, és jó, akkor fel fogok tenni belõlük kettõt, a külsõ más tészta.
Posted 2011. February 01. - 18:19
light fr mini dh megoldással 75 kiló vagyok és jobb mint a stro trail volt, határozottan nagyobbat fog
azt javaslom az olajos fékbetéttel kezd, dobd ki a kukába! SOHA nem lesz ugyanolyan...erre oda kell figyelni, hogy ne kerüljön rá olaj..tanulópénz vagy ilyesmi.
vegyél egy A01S újat és szvsz a hayes tárcsák kuka és alubakos XT tárcsát tegyél fel, ha lesz keret
Posted 2011. February 01. - 18:03
Esetleg ha van valakinek tapasztalata bármelyik, fent említett márkával, az kérem ne tartsa magában. Az alligatornál van fémes meg organikus betét, gondolom utóbbi lenne a mûgyantás idióta megnevzésben.
Posted 2011. January 31. - 23:49
Zoogie tárcsa nagyon trutyi lehet minõségben? Mert az avid tárcsái is tetszenek, de 1,drága szintén 2, más méretezés.
(az meg egyéni problémám, hogy külalakra a halyes tárcsa jött be leginkább, de ezek szerint lehet rossz döntés volt)
Posted 2011. January 31. - 23:48
Posted 2011. January 31. - 23:48
Thez, nekem semmi nem oldotta meg sajna, csak az hogy eladtam
de majd kuldesz nekem 6 csavarost ha lesz mátyás....
Posted 2011. January 31. - 23:45
Nem tudom, mikor nekem elromlott a telefonom, szervízbe vittem...
tényleg; milyen agyakon lötyögött? shimano?
Az két új keréken DT 240-es agy volt a harmadikon amit láttam XT
Posted 2011. January 31. - 23:38
Posted 2011. January 31. - 23:34
Posted 2011. January 31. - 23:32
Nem tudom, mikor nekem elromlott a telefonom, szervízbe vittem...
Hát igen kedves barátom is így tett akinek az új bringáján volt az a bizonyos két kerék és tárcsa .... ki is cserélték ...aztán 2hónapra rá visszatért a 6 csavaros rendszerhez amikor az okát kérdeztük feltûnõen ideges lett. A garis bringán elõször cseréltek tárcsákat aztán az elsõ kereket akrták átfüzni 6 csavarosra, de nagy nehezen kiegyeztek komplett kerékcserében a már nem CL-s volt. Ja gyakorlatilag május közepétõl huszon x napig nem tudott bringázni több százeres gépével csak a magellán hydra csomagtartós:) kosaras:) csere bringával.
Posted 2011. January 31. - 23:25
Posted 2011. January 31. - 23:22
Posted 2011. January 31. - 23:14
Nem shimi:) Bár cuki szócsi ezcsi iscsi, de a nevcsije shimano, vagy sh. Légyszi légyszi....
Egy hozzávaló tárcsával (felsõbb kategóriás) simán jobb fékerõt fogsz elérni az A01S-sel is!
Valamint ott az átalakító, így ha mindenáron cl utálat van, dobjon fel hozzá egy megfelelõ smrt75-öt, vagy smrt76-ot, de az átalakító ugyanazt produkálhatja, mint a tárcsa, nem?...