Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Aha,így már világos mi a helyzet.Akkor neked kell szerezni egy a 965-ös féknél használt 90fokos csatlakozó fejet,annál fékkarhoz csatlakozik így(ami bontható csatlakozás és ezt rá tudod rakni a jelenlegi egyenes helyére,hogy ha elég hosszú még a fékcsöved).Nekem még van is itthon ilyen csatlakozóm,de az sajna nem eladó,mert én is ilyen esetekre tartogatom.Shimano-tól szerintem cikkszám szerint megrendelhetõ,amit linkeltem techdocs-ban benne van ha megnézed.

Hát pont ez a gondom, a jelenlegi egyenes csatlakozás nem stimmöl az Epic vázhoz a Brain miatt,mert alulról megy felfelé a csõ, ezért csak a 90 fokos csatlakozó segíthetne rajtam,nem akarom a szinte tök új féket kidobni emiatt...

GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Egy kis segítségre lenne szükségem azoktól, akik szereltek már formula oro k24 féket. Van egy ilyen típusú fékem és belerohadt benne a fékkarállító csavar, tehát nem lehet tekergetni, az imbusznyílást is lenyaltam már. Szereztem hozzá alkatrészt és ki kéne cserélni. Az egyértelmû, hogy ki kell fúrnom vagy vágnom a régi csavart, de utána nem tudom, hogy hogy tudom tovább szétszedni.
Itt a robbantott ábra: http://www.formula-b...rt/download/108
K24 fék, 4. oldal. A 11-es és a 12-es alkatrész rohadt össze. A gondom az, hogy miután szétszedtem a 11-es és a 12-es alkatrészt (valamilyen barbár módszerrel :) ), hogy fogom kiszedni a 12-est a 16-17-18-19-21-28as alkatrészek közül. Szerintem a 18-as számú csavar tartja ezeket egyben, de kéne egy megerõsítés mielõtt nekiállok szétszedni.

A sebesség mindent megold.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Amúgy igen, -10-ben felkeményedik, nagyon is, de nekem azért nem fogott teljesen be.

Azért kérdeztem, mert kb havonta elõjön ez a téma ebben a topikban és aki beírja, úgy kezeli mintha valami nagy újdonság lenne. Idén már vérfürdõk is voltak emiatt itt.
A magyar nagyker meg éppen jól kezeli ezt a problémát.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ezt most komoly?

Amúgy igen, -10-ben felkeményedik, nagyon is, de nekem azért nem fogott teljesen be.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ezt most komoly?

ersek

ersek

vendég

• fórumtag
  • 68 hozzászólás
Üdv, csak röviden informállak titeket egy shimano hibáról.
Van nekem egy XT tárcsafék szettem 2009 es. Az volt a bajom vele, hogy hidegben felkeményedett, és folyamatosan fogott. Senki nem tudta mi van vele, a fórumon is próbálkoztam, de semmi. A lényeget írom. Volt ebbõl a fékbõl egy hibás széria, nem a fékkar, hanem a féktestben valami tömítés hibájából produkálja ezen tüneteket. A shimano tud róla, de elég szemetül állnak a dologhoz, már a Magyarországi shimanonál. Képzelem Japánban mit szólnának ehhez, de nyilván egy ilyen csepp piac nem sok figyelmet kap. Viszont nekem kicserélték mind a kettõt, és most hibátlanul mûködnek. Le is teszteltem -8 fokban egy órát mentem és semmi :) No mind ezt azért írtam, ha valakinek hasonló problémája van, nem teljesen halott a dolog. Jó kis fék ez, és nem szériahiba, csak egy hibás széria volt, valamikor 2009 kora õszén vettem én is. Szóval figyelni kell ha ilyet veszel, hogy ha régen áll a boltban, akkor lehet hogy rácseszel, de a fagyasztóban tesztelheted, és akkor rögtön vissza lehet vinni ha felkeményedik.
Remélem tudtam segíteni. Jó bringázást nektek. Hali.

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

Az én 975-ös xtr-em mind a fákkarnál és a nyeregnél is 180fokos(egyenes) bekötésû.Te véletlenül nem a 965-ös-re gondolsz annak 90fokos a bekötése,ilyen:http://techdocs.shim...69830609096.pdf

Hát pont ez a gondom, a jelenlegi egyenes csatlakozás nem stimmöl az Epic vázhoz a Brain miatt,mert alulról megy felfelé a csõ, ezért csak a 90 fokos csatlakozó segíthetne rajtam,nem akarom a szinte tök új féket kidobni emiatt...

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Nekem régebben volt ilyen fékcsövem a négydugattyús xt fékhez,azt nem lehetett szabni mert a végein gyárilag préselt átmenõ/áteresztõcsavaros+ó-gyürüs rögzítése volt.A müanyagosok meg már egy roppantó gyürüvel,meg egy kis rézhüvellyel a müanyag csõben csatlakozik a fékhez/fékkarhoz,aminek köszönhetõen méretre szabható.

Azaz! Köszi!
Hát akkor nem lehet, marad a feltekerés.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Az én 975-ös xtr-em mind a fákkarnál és a nyeregnél is 180fokos(egyenes) bekötésû.Te véletlenül nem a 965-ös-re gondolsz annak 90fokos a bekötése,ilyen:http://techdocs.shim...69830609096.pdf
GT-Atee

tekeyagd

tekeyagd

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás
Még mindig a 975ös XTR fékkel bajlódok. Úgy néz ki a nagyker sem tud választ adni milyen 90 fokos csatlakozást tudnék hozzáilleszteni.
Valakinél esetleg egy maradék ilyen toldót meg lehet nézni? Webshopokban találok csak ilyeneket, ott meg ugye nincs lehetõség a próbálgatásra. Valaki járt már hasonló cipõben???

Ano

Ano

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.653 hozzászólás
  • LocationCsömör

Ha már nem jó ami most van én is támogatnám a 180-as tárcsát
1.ez a legolcsóbb megoldás.
2.+ fékerõ sohasem árt

3. lassabban kopik a fékbetét és a tárcsa ... ergo gazgaságosabb!! :)
Mert tekerni jó!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Nekem régebben volt ilyen fékcsövem a négydugattyús xt fékhez,azt nem lehetett szabni mert a végein gyárilag préselt átmenõ/áteresztõcsavaros+ó-gyürüs rögzítése volt.A müanyagosok meg már egy roppantó gyürüvel,meg egy kis rézhüvellyel a müanyag csõben csatlakozik a fékhez/fékkarhoz,aminek köszönhetõen méretre szabható.

Sziasztok! (2xra, hátha most...)
Van 2 Shimano Deore XT tárcsafék fékcsövem felszerelve, amik acélsodrony borításúak. Kb. 2004-es évjárat. Lehet-e vágni, illetve az illesztése ugyanaz-e, mint az ugyanolyan sima mûanyagé?

GT-Atee

h734802

h734802

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Sziasztok! (2xra, hátha most...)
Van 2 Shimano Deore XT tárcsafék fékcsövem felszerelve, amik acélsodrony borításúak. Kb. 2004-es évjárat. Lehet-e vágni, illetve az illesztése ugyanaz-e, mint az ugyanolyan sima mûanyagé?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ha már nem jó ami most van én is támogatnám a 180-as tárcsát
1.ez a legolcsóbb megoldás.
2.+ fékerõ sohasem árt
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Nekem tökéletesen elég a 160-as tárcsa is elõl,inkább szerzek egy pm-est elõre,a mostani is-es elsõ meg megy hátra majd 140-es tárcsával.
GT-Atee

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
na ja, értelmesebb megoldás amit Tamaska javasol....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
miert nem raksz fel egy 180as tarcsat? artani nem fog...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Köszi Jani,akkor marad majd a féknyereg csere pm-esre,csak xtr-t nem akartam csereberélgetni,csak ha muszáj.
GT-Atee

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Olyan adapter létezik,hogy PM-ról(villa) IS féknyereghez(elsõ) 160-as tárcsához?

Nincs, csak nagyobb tárcsákhoz van.

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.743 hozzászólás
Hát ezaz,hogy pm-es a villa.
GT-Atee