Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Hogy ellen vélemény is legyen,megjelenése óta használom kb 10éve és nem cserélném le semmire.Min xt tárcsa is kell hozzá,mert többivel tényleg fos.
GT-Atee

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
Nem vagy egyedül, nekem is nagy csalódás volt annó. Sztem butaság volt az slx-et lecserélni erre.

lehet egyedül vagyok a véleményemmel - mert sokak szerint nagyon jó- én nagyon utáltam az enyémet. 1 adag nyúlós takonyhoz bírnám leginkább hasonlítani.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

Sziasztok!

XT négydugós fékekkel mik a tapasztalataitok? Emlékszem, hogy olvastam már itt róla, kerestem is, de nem találom.
Haverom most vett, lecserélte az SLX fékét. Kicsit el van kenõdve, mert állítólag nem túl meggyõzõ a fékereje. Tényleg nem olyan jók ezek a fékek? Köszi a válaszokat!

lehet egyedül vagyok a véleményemmel - mert sokak szerint nagyon jó- én nagyon utáltam az enyémet. 1 adag nyúlós takonyhoz bírnám leginkább hasonlítani.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

XT négydugós fékekkel mik a tapasztalataitok? Emlékszem, hogy olvastam már itt róla, kerestem is, de nem találom.
Haverom most vett, lecserélte az SLX fékét. Kicsit el van kenõdve, mert állítólag nem túl meggyõzõ a fékereje. Tényleg nem olyan jók ezek a fékek? Köszi a válaszokat!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Mit sértesz meg a betéten?

Annyiba kerül amennyit elkérnek, boltja válogatja....de uj roppantógyûrû, pöcök a csõbe, olajcsere, légtelenítés...kb ezek mindenképp kellenek. Ha magadnak csinálod nemsokba. De mivel láthatóan nem sok tapasztalatod van még, így jobban jársz ha elviszed egy jó szervízbe.

Köszönöm a normális hozzászólásod,és a segítséget. Sajnos,amint láthatod,tényleg nem vagyok még olyan "tapasztalt" mint itt egyesek,akik annyira vágják a dolgot,hogy egy normális,segítõkész választ már luxus neki megírni!! Az "ilyen" inkább ne is válaszoljon!!
Szóval neked,és stp1-nek köszönöm a választ!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mit sértesz meg a betéten?

Annyiba kerül amennyit elkérnek, boltja válogatja....de uj roppantógyûrû, pöcök a csõbe, olajcsere, légtelenítés...kb ezek mindenképp kellenek. Ha magadnak csinálod nemsokba. De mivel láthatóan nem sok tapasztalatod van még, így jobban jársz ha elviszed egy jó szervízbe.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ezt kérdezted válaszolt mit nem értesz rajta?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

lapos csavarhúzóval óvatosan tologasd vissza.

Üdv.
Azt lehet? Attól nem lesz baja? Mert nem mertem nekiállni,nehogy véletlenül megsértsem a betétet.

Más! Ha a fékcsõ túl hosszú,s a csövekböl vágni kellene,azaz rövöditeni,az mennyibe kerülne kb,egy teljes szettnél? (elsõ+hátsó féknél)

Thx a segítséget!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
lapos csavarhúzóval óvatosan tologasd vissza.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Üdv.mindenkinek!
Szerintetek ha féktárcsa nélkül be volt húzva a fék,így a pofák sajnos "összefogtak" de annyira,hogy a két betét között nincs szinte csak 1mm,ez "orvosolható" valahogy? Villát és kormányt cseréltünk,kivettük a kereket,és a fékkarral húztuk le a markolatot,s közben sikerült sajnos összenyomnunk a fékkart,amitõl befogott a fék. :(
Magyarán az egyik dugattyú jobban kintvan mint a másik...Jah xt tárcsafékrõl van szó.
Thx a segítséget.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

jok ezek a videok :)

ezek a germanok nem szarral dobaloznak... a racefullyk erosek.

Sokan elhisznek sokmindent....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

a fekkarbol felul is feketet szerintem XT-nek fogjak hivni.

nem baj, van itthó fekete javítófesték a kocsihoz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az alu-magos xtr tárcsa nem bírta a hõt és elhajlott, a kerék sem forgott el és a fékpofával is lett valami. Azt hiszem,az is alu testû volt és megolvadt. Valami olyasmit írtak, hogy a normál acél tárcsával és hagyományos pofával biztosan jó lett volna, érthetetlen számukra a 20-30gr spórolás.
Itt a tesztrõl egy elõzetes: Scheibenbremsen: Ausfälle beim Test
DE a teljes teszt csak 2 Euro-ért tölthetõ le.
És egy kis videó a tárcsafék tesztrõl:BIKE Magazin Video-Center: MTB Movies, Bike Videos – BIKE Clips Test

jok ezek a videok :)

ezek a germanok nem szarral dobaloznak... a racefullyk erosek.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts
a fekkarbol felul is feketet szerintem XT-nek fogjak hivni.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts

linket neki!

fõoldal 2. cikk

Feltöltött kép

Feltöltött kép

csk legyen a fékkarból is full fekete

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,688 posts

Ki említette a múltkor az új xtr fék leszereplését egy német tesztben? bõvebben mi volt vele a baj?

Az alu-magos xtr tárcsa nem bírta a hõt és elhajlott, a kerék sem forgott el és a fékpofával is lett valami. Azt hiszem,az is alu testû volt és megolvadt. Valami olyasmit írtak, hogy a normál acél tárcsával és hagyományos pofával biztosan jó lett volna, érthetetlen számukra a 20-30gr spórolás.
Itt a tesztrõl egy elõzetes: http://www.bike-magazin.de/?p=3738
DE a teljes teszt csak 2 Euro-ért tölthetõ le.
És egy kis videó a tárcsafék tesztrõl:http://video.bike-ma.../bikeclips/test
Marci

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts

asszem szétesett a tárcsa és ledarálta a betétet is

az biztos hogy a betét igen fosul nézett ki

viszont a jövõ évi slx fék teccõs.

linket neki!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,273 posts
asszem szétesett a tárcsa és ledarálta a betétet is

az biztos hogy a betét igen fosul nézett ki

viszont a jövõ évi slx fék teccõs.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
altalaban a fekerot hozzak fel - de a shimanonal mintha epp forditottan lenne aranyos. minel dragabb, annal kisebb a fekero :) de az tuti, hogy nagyon finoman mukodo darabok.

Ðave

Ðave

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,011 posts
Ki említette a múltkor az új xtr fék leszereplését egy német tesztben? bõvebben mi volt vele a baj?