Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

Mr.Miniszter

Mr.Miniszter

vendég

• fórumtag
  • 12 posts
Hi, nemrég vettem egy Epik 50-et és nem nagyon válik be a gyári Shimano M415 páros rajta, hátul még csak-csak, de elöl rém gyengén fog, a bovden is össze-vissza nyúlik.. Igaz, hogy 30km-t mentem vele eddig, de annyira nem fog bekopni, hogy jó is legyen..
Szóval az lenne a kérdésem, hogy milyen olcsóbb hidraulikus tárcsaféket ajánlotok ami már korrekt fékerõt biztosítana? A gyári 160-as Promax tárcsákat már lecseréltem szintén 160-as Avid G3-akra. Így elsõre én erre gondoltam: Shimano Alivio '11 (BL+BR-M445) szett dobozos (Fék | Fék | Hidr. tárcsafék) | Kerékpár Webshop

kösz elõre is

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

Egy XT fékszett olajcseréjéhez mennyi olajra van szükség kb.?

1 dl-bõl két szett biztosan kijön, ha nem locsolod össze-vissza (mint én :)) akkor még több is. Én kimérve vettem szervizbõl.

manston91

manston91

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
Egy XT fékszett olajcseréjéhez mennyi olajra van szükség kb.?
"Ride today, heal tomorrow"

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

saintbe milyen betétet vegyek? gyárit próbáltam már,annyira nem tûnt megyõzõnek,elõtte meg talán goldfren racsing volt benne..
ez az slx kar teccik nekem is

swisstop

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Sziasztok
XT "régi" 4 dugós féket láttam itt a piacon,újként.Alkatrész ellátottság tekintetében hogy áll a dolog?
Havernak volt ilyenje,felhívtam,õ azt mondta hogy inkább ne,mert macerás hozzá cuccokat(tömítéseket,stb stb) szerezni,ill. hogy nincs,max. fékpofa,az is ritkán,és drágán.
Szerintetek?

Szia!

Nemreg vettem en is egy ilyet. Van egy csomo (6db) különbözõ fémhálós csõvem különbözõ méretben ha kell... Fékpofa meg van hozzá elég sok gyártótól. Legjobb a Swisstop de aranyar, koolstop is nagyon jo joval baratsagosabb áron. Ami nekem nem jött be az AUFA márka /olcso/. Amugy van még shimano is amit nem teszteltem meg...

megatron

megatron

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,694 posts
saintbe milyen betétet vegyek? gyárit próbáltam már,annyira nem tûnt megyõzõnek,elõtte meg talán goldfren racsing volt benne..
ez az slx kar teccik nekem is
A dizájndrogtól lassacskán már minden spanom mizantróp
66 rc3-ast cserélnék lyrik vagy 36ra

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,674 posts
100 kilós haveromnak jó most is, jól adagolható. Beállítási gond lehet vele. (légtelenítés,....)
Marci

GT_Atee

GT_Atee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,743 posts
Hogy ellen vélemény is legyen,megjelenése óta használom kb 10éve és nem cserélném le semmire.Min xt tárcsa is kell hozzá,mert többivel tényleg fos.
GT-Atee

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 posts
Nem vagy egyedül, nekem is nagy csalódás volt annó. Sztem butaság volt az slx-et lecserélni erre.

lehet egyedül vagyok a véleményemmel - mert sokak szerint nagyon jó- én nagyon utáltam az enyémet. 1 adag nyúlós takonyhoz bírnám leginkább hasonlítani.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

Sziasztok!

XT négydugós fékekkel mik a tapasztalataitok? Emlékszem, hogy olvastam már itt róla, kerestem is, de nem találom.
Haverom most vett, lecserélte az SLX fékét. Kicsit el van kenõdve, mert állítólag nem túl meggyõzõ a fékereje. Tényleg nem olyan jók ezek a fékek? Köszi a válaszokat!

lehet egyedül vagyok a véleményemmel - mert sokak szerint nagyon jó- én nagyon utáltam az enyémet. 1 adag nyúlós takonyhoz bírnám leginkább hasonlítani.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Sziasztok!

XT négydugós fékekkel mik a tapasztalataitok? Emlékszem, hogy olvastam már itt róla, kerestem is, de nem találom.
Haverom most vett, lecserélte az SLX fékét. Kicsit el van kenõdve, mert állítólag nem túl meggyõzõ a fékereje. Tényleg nem olyan jók ezek a fékek? Köszi a válaszokat!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

Mit sértesz meg a betéten?

Annyiba kerül amennyit elkérnek, boltja válogatja....de uj roppantógyûrû, pöcök a csõbe, olajcsere, légtelenítés...kb ezek mindenképp kellenek. Ha magadnak csinálod nemsokba. De mivel láthatóan nem sok tapasztalatod van még, így jobban jársz ha elviszed egy jó szervízbe.

Köszönöm a normális hozzászólásod,és a segítséget. Sajnos,amint láthatod,tényleg nem vagyok még olyan "tapasztalt" mint itt egyesek,akik annyira vágják a dolgot,hogy egy normális,segítõkész választ már luxus neki megírni!! Az "ilyen" inkább ne is válaszoljon!!
Szóval neked,és stp1-nek köszönöm a választ!

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Mit sértesz meg a betéten?

Annyiba kerül amennyit elkérnek, boltja válogatja....de uj roppantógyûrû, pöcök a csõbe, olajcsere, légtelenítés...kb ezek mindenképp kellenek. Ha magadnak csinálod nemsokba. De mivel láthatóan nem sok tapasztalatod van még, így jobban jársz ha elviszed egy jó szervízbe.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ezt kérdezted válaszolt mit nem értesz rajta?
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts

lapos csavarhúzóval óvatosan tologasd vissza.

Üdv.
Azt lehet? Attól nem lesz baja? Mert nem mertem nekiállni,nehogy véletlenül megsértsem a betétet.

Más! Ha a fékcsõ túl hosszú,s a csövekböl vágni kellene,azaz rövöditeni,az mennyibe kerülne kb,egy teljes szettnél? (elsõ+hátsó féknél)

Thx a segítséget!

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
lapos csavarhúzóval óvatosan tologasd vissza.

Gevox

Gevox

vendég

• fórumtag
  • 64 posts
Üdv.mindenkinek!
Szerintetek ha féktárcsa nélkül be volt húzva a fék,így a pofák sajnos "összefogtak" de annyira,hogy a két betét között nincs szinte csak 1mm,ez "orvosolható" valahogy? Villát és kormányt cseréltünk,kivettük a kereket,és a fékkarral húztuk le a markolatot,s közben sikerült sajnos összenyomnunk a fékkart,amitõl befogott a fék. :(
Magyarán az egyik dugattyú jobban kintvan mint a másik...Jah xt tárcsafékrõl van szó.
Thx a segítséget.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

jok ezek a videok :)

ezek a germanok nem szarral dobaloznak... a racefullyk erosek.

Sokan elhisznek sokmindent....

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,271 posts

a fekkarbol felul is feketet szerintem XT-nek fogjak hivni.

nem baj, van itthó fekete javítófesték a kocsihoz :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Az alu-magos xtr tárcsa nem bírta a hõt és elhajlott, a kerék sem forgott el és a fékpofával is lett valami. Azt hiszem,az is alu testû volt és megolvadt. Valami olyasmit írtak, hogy a normál acél tárcsával és hagyományos pofával biztosan jó lett volna, érthetetlen számukra a 20-30gr spórolás.
Itt a tesztrõl egy elõzetes: Scheibenbremsen: Ausfälle beim Test
DE a teljes teszt csak 2 Euro-ért tölthetõ le.
És egy kis videó a tárcsafék tesztrõl:BIKE Magazin Video-Center: MTB Movies, Bike Videos – BIKE Clips Test

jok ezek a videok :)

ezek a germanok nem szarral dobaloznak... a racefullyk erosek.