Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18544 replies to this topic

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Ami az autókhoz való az nem jó?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
shimano ásványi

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Shimano hidraulikus fékekhez milyen fékolaj ajánlott?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Még egy kérdés: amikor a dugattyúkat a szerelés végén helyre tolom, le kell venni a fékkaron a tartály fedelét?

Tudtommal ajánlott, igen. De kijavítanak a szakik, ha tévednék.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Még egy kérdés: amikor a dugattyúkat a szerelés végén helyre tolom, le kell venni a fékkaron a tartály fedelét?
"...hát csak úgy, hogy én meg sirályul tudok!"

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Ha olajjal átnyomtad és légtelenítetted is, akkor lehet, hogy túltöltötted.

DCCC

DCCC

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
Üdv!
Adott egy Hayes Stroker Trail. Problémám, hogy veretés közben húzom a féket és sokkal kevesebbet húzva a karon blokkol a rendszer. Nem levegõs, olajjal átnyomtam, koppan a cucc, semmi túlnyúlás, csak kisebb úton már fog néhaa fék. Mi lehet a gond?
Köszi!

Kobike

Kobike

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,140 posts

nekem légteleníteni sem kellett. karnál megbont, elvág, új szerelékek, összerak.

Dettó. Mult héten csináltam.
Failure is always an option.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
nekem légteleníteni sem kellett. karnál megbont, elvág, új szerelékek, összerak.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
De ha mégis levegõs marad, akkor sincs semmi gáz, mert radnaib által belinkelt cucc alapján sima ügy a légtelenítés is.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Azáltal, hogy a csõ vágása és visszaszerelése után visszanyomod a dugattyúkat, azt a pici levegõt ami esetleg a csõben, vagy a csõ csatlakozási pontnál maradt, belenyomod a tartályba és a rendszer nem lesz levegõs.

Köszi, valahogy így okoskodtam én is. :)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts
Azáltal, hogy a csõ vágása és visszaszerelése után visszanyomod a dugattyúkat, azt a pici levegõt ami esetleg a csõben, vagy a csõ csatlakozási pontnál maradt, belenyomod a tartályba és a rendszer nem lesz levegõs.

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts

Mi így csináltuk, pont azon a féken. :) És jó lett, nem kellett légteleníteni.

Elolvastam a cikket, meg nézegettem videókat a youtube-on, de valami azért még nekem mindig hiányzik. Mindenhol a 0-ról kezdik a légtelenítést, tehát onnan, hogy a csõ olajat még sosem látott. Nekem pedig pont az kéne, hogy a feltöltött rendszerbõl, hogyan lehet kinyerni azt a pár bubit, ami csak pár centire van a tartálytól. Valahol szintén olvastam, hogy ha leveszem a fedelet és párat pumpálok a fékkarral, kijönnek. Vagy ez csak legenda és sört meg ropit kell odakészíteni, hogy kicsalogassam õket!? :D

Egyébként köszönöm a válaszokat.

...meg ami még elmaradt: mzoli10 -nek a közvetítést az adás-vételnél. Köszi! :)

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 posts

OK így? Szeretném magam csinálni, de nem akarom elszúrni. Nem vagyok mûszaki analfabéta és a kerékpárjaimat is mindig én szervizeltem.

Szóval?

Mi így csináltuk, pont azon a féken. :) És jó lett, nem kellett légteleníteni. És simán sniccerrel szépen el lehet vágni.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,248 posts
Eddig sem tartott még féktárcsa csere. A floating-os Hope tárcsa egyik csapja (ami a belsõ színes részt illeszti a fékfelülethez) beleér a fékpofába (Hope Mini Mono fék), ezzel produkálva igen kellemes hangot :D Reszeltünk a fékpofán, de homorú alakú, így tökéletes nem lett. Állítólag egy hosszú lejtõzés során be fog kopni. Remélem..
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Igen így, de a légtelenítést még számold bele nekem muszáj volt, de jobb lett utána mint amikor még nem volt vágva.
pl. sniccer
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
Én is ép ma kaptam meg az SLX féket.Nekem volt a csomagban roppantógyûrû meg "pöcörõ" is,magam tervezem megrövidíteni a fékcsöveket.Mivel lehet elvágni a csövet?

radnaib

radnaib

vendég

• fórumtag
  • 122 posts

Megjött az SLX fékszettem, de kicsit vágni kell a vezetékekbõl.
Merjek nekifogni vagy inkább vigyem szervízbe? Nem tûnik bonyolultnak ahogy valahol korábbi hozzászólásban olvastam.
Úgy emlékszem így volt, hogyaszongya:

1. Venni kell roppanógyûrût meg "pöcörõt".
2. Fékbetéteket kivenni
3. Fékkarral kinyomni a dugattyúkat
4. Kitekerni a fékkarnál a rögzítõ csavart
5. Vezetéket frankón merõlegesen elvágni
6. Pöcörõ, roppanógyûrû, helyére, csavart meghúzni
7. Dugattyúkat normál helyzetbe paszírozni
8. Betét vissza

OK így? Szeretném magam csinálni, de nem akarom elszúrni. Nem vagyok mûszaki analfabéta és a kerékpárjaimat is mindig én szervizeltem.

Szóval?

Hidraulikus tárcsafékek összerakása, légtelenítése ? kiemelt, tech ? Bikemag ;) ez elég jo leírás és szerintem menni fog.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Pár év tapasztalat után, volna egy kivánság fékem
Fékerö, tárcsa és pofa kopás a Formulától, feedback/nyomáspont a magurától.

Szóval bizom a Magura MT szériában, negativ tapasztalatokkal az FR ben (180-180) és pozitivan meglepve a Martában (160-160)

Oerdescu

Oerdescu

vendég

• fórumtag
  • 128 posts
Megjött az SLX fékszettem, de kicsit vágni kell a vezetékekbõl.
Merjek nekifogni vagy inkább vigyem szervízbe? Nem tûnik bonyolultnak ahogy valahol korábbi hozzászólásban olvastam.
Úgy emlékszem így volt, hogyaszongya:

1. Venni kell roppanógyûrût meg "pöcörõt".
2. Fékbetéteket kivenni
3. Fékkarral kinyomni a dugattyúkat
4. Kitekerni a fékkarnál a rögzítõ csavart
5. Vezetéket frankón merõlegesen elvágni
6. Pöcörõ, roppanógyûrû, helyére, csavart meghúzni
7. Dugattyúkat normál helyzetbe paszírozni
8. Betét vissza

Szóval?