Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18540 replies to this topic

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Sziasztok!

Melyiket ajánlanátok inkább, és miért?
- Shimano alivio m445,
- Shimano alivio m486.

90 kg vagyok, 50-50%-ban (terep-aszfalt) használnám. 30e-ig mennék el árban (szett+tárcsa).
Válaszotokat köszönöm!

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Valszeg túl volt töltve.

nem hinnem - ez a modszer a shimano doksijaban van :)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 posts

nekem elozo shimanonal ez csak ugy tortent meg, ha a tartalynal megnyitottam a rendszert.

Valszeg túl volt töltve.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
ilyen szempontok alapjan szerintem mindegy. inkabb merevebb, meg nem rezeg. es jol nez ki :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1,373 posts
  • LocationVeresegyház
Shimano M486 fékhez szerintetek melyik 180mm-es tárcsát válasszam?
Megéri azt a plusz pénzt az XT? Súly és jó hõleadás nálam fontosabb szempont mint az ár. Szerintetek?

1. Shimano SM-RT76M
Disc Rotor XT SM-RT76M 180mm

2. Shimano SM-RT51
Bremsscheibe SM-RT51 180 mm 6 Loch

"Olcsón, könnyűt, erõset. De csakis kettőt választhatsz!" - Keith Bontrager

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nekem elozo shimanonal ez csak ugy tortent meg, ha a tartalynal megnyitottam a rendszert.

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2,353 posts

Avid Juicy 7-nél van valamilyen alternatív mód visszanyomni a dugattyúkat, légtelenítés nélkül? Sajnos az új fékpofák között annyi hely sincs, hogy beférjen a tárcsa, kézzel pedig nem tudom a dugattyúkat. Valamennyit megy, de aztán rögtön visszatér. A kis tekerõ teljesen ki van tekerve, nem amiatt húzódnak össze a dugattyúk. Köszönöm a segítséget.

Pofák nélkül közé raksz egy széles, lapos csavarhúzót, és óvatosan de erõteljesen szétfeszegeted a dugattyúkat akár teljesen a féktest belsõ peremének a széléig. Amíg be nem szereled a pofát, és vissza nem rakod a kereket addig ne húzd be a kart. Utána be fog esni az elsõ húzáskor, de másodjára beáll a normális szintre.

Ride everywhere.

.

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

és még egy kérdés: a dugattyúknak a féknyeregben teljesen egyformán és szimmetrikusan kell mozognia?

Igen.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
és még egy kérdés: a dugattyúknak a féknyeregben teljesen egyformán és szimmetrikusan kell mozognia?
stumpjumpa

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts

1.5mm min

azért az jó pár fékbetét-csere, mire odáig elkopik.

azt nem tudja valaki, h az idei 203mm-es avid g3 korongnak miért nincs kikönnyítve a belseje?
stumpjumpa

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts
Avid Juicy 7-nél van valamilyen alternatív mód visszanyomni a dugattyúkat, légtelenítés nélkül? Sajnos az új fékpofák között annyi hely sincs, hogy beférjen a tárcsa, kézzel pedig nem tudom a dugattyúkat. Valamennyit megy, de aztán rögtön visszatér. A kis tekerõ teljesen ki van tekerve, nem amiatt húzódnak össze a dugattyúk. Köszönöm a segítséget.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

mennyi egy féktárcsa élettartama?

1.5mm min

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 posts
mennyi egy féktárcsa élettartama?
stumpjumpa

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Ha már itt vagy...:) Az új XT és SLX féknyergek között van valami különbség? Külsõre nagyon egyformának tûnnek...

szerintem csak a szine

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts
Okés. Köszönöm! Akkor még annyit, hogy a Quad dime xc hidraulikus fékrõl mi a véleményetek?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Van valakinek valami ötlete, hogy avid bb7re külsõ piros tekerentyût honnan lehet külön szerezni? Sikerült elhagynom :S

ebay-rõl 4 ezer, csak kérdés, hogy megér-e ennyit
"Avid BB7 pad adjuster knob"-ként keresd

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Sly78

Sly78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,513 posts

Azt mondták nekem, hogyha hidraulikusba gondolkodok akkor egy Deore XT (60-70e). Állítólag a Tektro, Hayes, Quad fékekkel csak a gond van, én meg nem akarok úgy elindulni egy hosszabb túrára, hogy elõre rettegek mikor száll el a fék. ;)

én EZT ma rendeltem meg. postával együtt negyven. jó, majd kell még két tárcsa, de akkor sem nyolcvan...

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19,996 posts

Azt mondták nekem, hogyha hidraulikusba gondolkodok akkor egy Deore XT (60-70e). Állítólag a Tektro, Hayes, Quad fékekkel csak a gond van, én meg nem akarok úgy elindulni egy hosszabb túrára, hogy elõre rettegek mikor száll el a fék. ;)

Ahogy a tobbiek is irtak, mar 40e korul lehet kapni uj, jo minosegu, megbizhato feket. Az hogy minden Quad, Tektro, Hayes fekkel csak a gond van meg egesz egyszeruen nem igaz.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

tmilan

tmilan

vendég

• fórumtag
  • 11 posts

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
80e sok is lenne egy normális tárcsafékre (persze a határ a csillagos ég) :) A feléért kapsz újat, garival, tárcsával. Lásd lentebb a 2012-es SLX-et (bár ahhoz nincs tárcsa, de a 40-be belefér a tárcsa is). De bovdenesnél én BB7-et mondanám neked.

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"