Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Én ha bb7 vs. Elixir CR lenne a felállás, akkor én akkor is a bb7-re szavaznék. Az indokom a következõ: bowden és bb7.

más meg (nem eldönthetõ, de sztem a többség) pont ezekért a hidrósra...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás

avid bb7 vagy juicy 3?

Elõször azt hittem, hogy szivatod itt a jónépet 2752 hozzászólás után egy ilyen kérdéssel, de aztán belegondoltam, hogy talán tényleg érdekel :)

Én ha bb7 vs. Elixir CR lenne a felállás, akkor én akkor is a bb7-re szavaznék. Az indokom a következõ: bowden és bb7.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

mire hazaér az is lesz ennyi (lagalábbis az általam ismert fritz boltokból, actonnél 95 e tárcsa nélkül/db, bcomp nál 240 e a szett 6"-os tárcsával.

igaz :) nem neztem a linket, azt hittem normal magyar ar. miota adjak nemet shimanos aron? mas remlik...

tangens

tangens

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Sziasztok! Tudtok valahol olcsóbban 785-ös XT tárcsafék szettet (elsõ-hátsó kellene tárcsákkal)? Shimano Deore XT BL-M785 tárcsafék, ezüst - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

szia,
ha érdekel komplett xt fékszett egyben dobozos, nekem lehet, hogy lesz felesleges, írj privátot, hogy mennyire érdekel:)
üdv, tg

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Vegyél m666 SLX-t baromi jól fog és a legjobb ár/érték arányú szvsz
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! Még nem volt tárcsafékem, 760-as XT "V" párhuzamosítós fékem van jelenleg, gondolkozom még a 785-ös XT tárcsafék szett mellett Avid BB7-en is, 85kg vagyok, cc-re használnám. Vélemények érdekelnének még...

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás
Hali

Esetleg vki nem tudja annak az úriember a nevét/elérhetõségét aki Magyarországra hozz be HOPE alkatrészeket?!

Köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
mire hazaér az is lesz ennyi (lagalábbis az általam ismert fritz boltokból, actonnél 95 e tárcsa nélkül/db, bcomp nál 240 e a szett 6"-os tárcsával.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
Nemet webshopok.

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás
Sziasztok! Tudtok valahol olcsóbban 785-ös XT tárcsafék szettet (elsõ-hátsó kellene tárcsákkal)? Shimano Deore XT BL-M785 tárcsafék, ezüst - BikeStore24.hu Magyarország legnagyobb választékú Onlineshopja

'19 Trek DS vs. '09 Trek 8500 vs. '03 Opel Astra H Caravan 'Njoy+ 1.7CDTI

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

tud valaki "mesélni" a Gatorbrake tárcsafékröl.
Pontosan az érdekelne amin az elsö villán 2 tárcsafék van óriási tárcsákal
Átirányítási figyelmeztetés

Érdekes "kis" cucc :)
De kb teljesen fölösleges, és nehéz lehet mint a sár

Én ezt találtam róla:
Gatorbrake Eight Piston Hydraulic Disc Brakes with Carbon Fiber Rotors - Bike Rumor
gatorbrake

szedrik5

szedrik5

vendég

• fórumtag
  • 107 hozzászólás
tud valaki "mesélni" a Gatorbrake tárcsafékröl.
Pontosan az érdekelne amin az elsö villán 2 tárcsafék van óriási tárcsákal
Átirányítási figyelmeztetés
szedrik

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
közben megnézegette, már tudom a bb5 bb7 különbségeit.

más: avid elixir 1-ról vélemény/tapasztalat volna valakinek? mennyi köze van a hajdani juicy 3-hoz? érdemes lehet venni?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

a bb5 miben/mennyivel rosszabb (??) mint a bb7? azt tudom, hogy más betét való bele, és talán a fix oldalon nincs tekerõ, de más eltérés, fõleg a használatban van?

+ kicsit kisebb felületû betét. Ismerõseim között voltak BB5 használók, végül is semmi különösebb problémájuk nem volt, de egy ideje már a 7-est használják (a két oldali betétállítás azért elég hasznos dolog).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Vajon ehhez mennyire kell lekoptatni a tárcsát? :D ( Tested to destruction | Teams And Riders | News - On One Bikes - doing it wrong for over a decade )
Feltöltött kép

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs

A tárcsád ha több mint 1.3 mm akkor nem kell cserélni. Az hogy milyen betétet raksz hozzá az egyén kérdés a gyantás hidegen is rögtön fog a fémesnek kell egy-két tized mp és utána kezd el igazán fogni akkor viszont erõsebben, a fémes sokkal lassabban kopik, pláne saras körülmények között viszont néha hangosan visít és drágább. Ezekbõl sakkozd ki melyiket szeretnéd .

shimano tarcsan 1.5mm szerepel, gyartonkent mas?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás

Volt már ebbõl már pár véres véleményháború :)
De ha úgy vesszük, hogy a bowdenesek között a BB7 a csúcs, a hidraulikusok között a J3 egy erõs közepes, akkor talán könnyebb lesz döntened...és persze felhasználási területtõl függ.
Mondjuk ez majd nekem is fel fog merülni ha majd végre összeáll a csomagos túrákra szánt gépem, de a BB7/J7 versenyben egyelõre az elõbbi áll nyerésre.

a bb5 miben/mennyivel rosszabb (??) mint a bb7? azt tudom, hogy más betét való bele, és talán a fix oldalon nincs tekerõ, de más eltérés, fõleg a használatban van?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

szjozs

szjozs

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
A tárcsáim eléggé viharvertek, muszáj cserélni mert máskülönben megenné az új betéteket! Akkor a betét egyéni kérdés, veszek gyantásat, ha nem jön be akkor veszek fémeset. Viszont egyes tárcsáknál írják, hogy csak mûgyantás betétekhez. Azt viszont nem tudom, hogy a RT61-es tárcsához mit ajánlanak. Akkor az RT50-es tárcsa helyére bátran tehetem a RT61-est??

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
A tárcsád ha több mint 1.3 mm akkor nem kell cserélni. Az hogy milyen betétet raksz hozzá az egyén kérdés a gyantás hidegen is rögtön fog a fémesnek kell egy-két tized mp és utána kezd el igazán fogni akkor viszont erõsebben, a fémes sokkal lassabban kopik, pláne saras körülmények között viszont néha hangosan visít és drágább. Ezekbõl sakkozd ki melyiket szeretnéd .
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

szjozs

szjozs

újonc

• fórumtag
  • 7 hozzászólás
Szevasztok!

Nem biztos, hogy mindent jól csinálok, és a legjobb helyen vagyok, de nézzétek el nekem mivel új vagyok itt! Egy kérdésem lenne, van két Shimano SR-RT50-es tárcsa a bringámon deore mehanikus fékekkel. Megérett a betétcserére amit tárcsával együtt akarok végrehajtani. A gond az, hogy az RT50-es tárcsa olyan mint a fehér holló. Utánajártam és méretileg teljesen azonos az RT51, RT61 tárcsával viszont anyagában lehet különbség. A deore gyári betét az mûgyantás, tehát nem mindegy az se milyen tárcsát rakok össze milyen fékbetéttel. Lenne nekem egy jó áron beszerezhetõ 61-es tárcsám, kérdés, hogy milyen betéttel rakjam össze, gyantással vagy fémalapúval? Köszi a helpet!