Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Olyan fékcsõ még nem volt a kezemben. Meg kell nézni, vagy megmondják a többiek, de ha leszeded a borítást a csõrõl és az egy szintén áttetszõ, kemény anyagú mûanyag, akkor valószínûleg ugyanolyan, vagy hasonló.
Esetleg fogj egy másfél centis darabot (a belsõ csõbõl) és tartsd pl. az öngyújtó lángjába. Ha egyáltalán nem, vagy nagyon nehezen gyullad meg és akkor is sercegve ég, ill. szúrós szagú a füstje, akkor tutira valamilyen magas klór, vagy fluor tartalmú mûanyag.
(Az ásványi olaj sokkal barátságosabb, így nem feltétlenül szükséges nagyon inert anyag. A sima hidraulika csövek is inkább szintetikus gumiból készülnek, igaz, a nyomásállóság érdekében nagyobb falvastagságban és külön megerõsítéssel.)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Akkor shimano fékcsõ is jó lehet, ha azonos az átmérõje (5mm) ?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A csõnek teljesen mindegy mi megy benne. Anyaga alapján hasonló a teflonhoz, ahhoz hasonlóan vegyileg szinte mindent kibír (annyi, hogy PVDF-nek jobb a nyomástûrõ képessége).
Eddig csak Avid és Goodridge csöveket használtam, de a belsõ rész ugyanolyan áttetszõ és viszonylag kemény mûanyag volt mindegyikben.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ez vajon tányleg mindkét olajtípushoz használható?

http://ebike.hu/term...aulikus fékcsõ/

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Ja. De ez igaz. Húzd be egyiket, aztán a csavarost, a csavarost lényegesen kevésbé nyomja szét. Illetve a Shimano nyomta a monobody merevséges dumát. Mások nem.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Új slx csavaros illesztésû=merevebb, régi xtr monobody=rugalmas. SLX.

Régen fordítva volt a marketingszöveg. :)

A sebesség mindent megold.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Új slx csavaros illesztésû=merevebb, régi xtr monobody=rugalmas. SLX.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
uj slx siman... egyszer probaltam az xtrt, nekem onmagaban sem volt szimpi (pedig akkor meg sehol sem volt az uj szeria).

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Olajcserénél pár csepp DOT fékolaj került a felnimre. Bántja a felni festését/anodizálását? Gyorsan leöblítettem.

Lemarja a festéket!
Azonnal le kell mosni.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Olajcserénél pár csepp DOT fékolaj került a felnimre. Bántja a felni festését/anodizálását? Gyorsan leöblítettem.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Köszi !
Igen, én is úgy emlékszem, hogy valamiért az elõzõ xtr-t nem fényezték annyira a mûködése miatt.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Bikertigger !
Mondanátok 2-3 tõmondatot is, hogy miért ? Mert akkor tudok érvelni havernak. Ugyanis egyenlõre Õ csak a mágikus 3 betû (xtr) hatása alatt van, gondolván hogy tutti az az istenkirály.

1, új (gari)
2, 1milla légy....:)
3, régebbi xtr annyira tudtommal nem volt kiemelkedõ. lehet szett szinten 50 grammal könyebb. számít ?
4, de ha a 3 betû többet akkor persze az :)
5, s, még én is slx-et fogok venni :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Végülis ja...
De azért az xtr jobban megbabonáz. (egyeseket)(mióta az új xtr hátsó agyam tengelye eltört és a racsnija tönkrement néhány hónap eltéréssel, én már annyira nem hiszek benne)
Marci

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
konkrétan jobban dicsérték mint az xt-t. kérdés, hogy az xtr mennyivel jobb.

én sem tudnék dönteni. Gyõzzön a csordaszellem és legyen az új slx.

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Bikertigger !
Mondanátok 2-3 tõmondatot is, hogy miért ? Mert akkor tudok érvelni havernak. Ugyanis egyenlõre Õ csak a mágikus 3 betû (xtr) hatása alatt van, gondolván hogy tutti az az istenkirály.
Marci

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Ha az árat nem nézzük, úgy értettem. Megbízhatóság, mûködés, stb....
Mintha már lett volna szó itt korábban az új SLXrõl és néhányan nagyon dicsérték.
Marci

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Urak !
Ti melyik féket vennétek e kettõ közül ? A régi XTR-t (kicsit használt) vagy az új SLX-et ?
Haverom nem bír dönteni.
Köszi !

új slx
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Lopakodó

Lopakodó

törzsvendég

• fórumtag
  • 283 hozzászólás
áruk?

A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány  B)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.689 hozzászólás
Urak !
Ti melyik féket vennétek e kettõ közül ? A régi XTR-t (kicsit használt) vagy az új SLX-et ?
Haverom nem bír dönteni.
Köszi !
Marci

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
eleg 6nm is :) en a pm villanal elotte sose mertem nagyon rahuzni, le is lazult parszor, amiota nyomatekkulccsal huzom meg, sose volt ilyen.