Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Ha jól emlékszem én írtam neked ezt h cseréld ki a tárcsát.
Ezt saját meg két barátom tapasztalata miatt javasoltam.
Lakótársam pl most vett egy Tektro Volans fékszettet, és kapásból a Hayes V tárcsákat raktuk fel, és nem nyikorog,ráz.... pusztán teszi a dolgát.
Sajnos vmit elnéztek Tektroénál ezeknél a tárcsáknál, vagy a kiképzés, vagy anyagminõségben, de borzalmasak :S

Igen, tõled is ezt a tanácsot kaptam. Embertelen érzés, hogy ráköltöd valamire a pénzt, amit úgy kell gyógyítani, hogy "cseréld le" :) A hideg kiráz, de nincs mese, ezt fogom tenni, köszi a tanácsot!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Hello inzsi!

Köszi szépen, ez a verzió marad... kipróbálom másik tárcsával mert ott járok h felgyújtom :)

Ha jól emlékszem én írtam neked ezt h cseréld ki a tárcsát.
Ezt saját meg két barátom tapasztalata miatt javasoltam.
Lakótársam pl most vett egy Tektro Volans fékszettet, és kapásból a Hayes V tárcsákat raktuk fel, és nem nyikorog,ráz.... pusztán teszi a dolgát.
Sajnos vmit elnéztek Tektroénál ezeknél a tárcsáknál, vagy a kiképzés, vagy anyagminõségben, de borzalmasak :S

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts

Hali! Ezzel a problémával én is találkoztam, pont egy tektro kapcsán! Én tárcsát cseréltem. Elõtte nagy lyukakkal megáldott bbb valami tárcsa volt, lecseréltem hayes v7-re azon kisebb lyukak voltak, és a gond megszûnt. Szerintem kicsi felületû a fékpofa, és amikor a lyukhoz ér akkor egyszerûen nincs min fogni! Aztán lehet hogy hülyeség, de nálam a tárcsacsere megoldotta...

Hello inzsi!

Köszi szépen, ez a verzió marad... kipróbálom másik tárcsával mert ott járok h felgyújtom :)

Csabs

Csabs

újonc

• fórumtag
  • 8 posts
Tapasztalt emberek!

Kaptam tanácsot, hogy kukázzam ki a tectro tárcsát, mert annyit ér. Másik tanács szerint meg kellett húznom a kormányt.
Kezd megõríteni a szitu. Nemrég vettem a tectro hidraulikus tárcsaféket és két napig voltam vele boldog, mert most úgy rázza a villát, hogy megõrülök. Mint valami abs. Reszket az egész Manitou Black teló. Azt mondta egy srác, hogy fázik a tárcsa.... létezik, hogy egy árban jóval alsóbb xt v-fékkel boldogabb ember lehetek, mint ezzel, mert ez állítólag "ilyen"...?
Megköszönnék még bármi tippet.
Elõre is köszönöm!

Sziasztok!
Cs.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

Shimano M445 - Tesztelve

Csak jókat tudok írni róla! Tökéletes adagolhatóság, minimális nyúlással, meggyõzõ fékerõ, egy újjal 15kg+90kg elsõ keréken megállás bármikor 180mm-es tárcsákkal.

ugye hogy ugye? :) en epp azert lettem kivancsi az slxre, hogyha a legalja ilyen jo tud lenni, akkor mennyit fejlodott feljebb?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
Shimano M445 - Tesztelve

Csak jókat tudok írni róla! Tökéletes adagolhatóság, minimális nyúlással, meggyõzõ fékerõ, egy újjal 15kg+90kg elsõ keréken megállás bármikor 180mm-es tárcsákkal.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

Végre!
Én elõbb vettem fékkarokat (korábbi változat), késõbb pedig a külön vettem hozzájuk a féknyergeket.
A féknyergen látni eltérést a két széria között?

igen, az újabbikon nincs olajfolyás nyoma... :)
tudomásom szerint nincs különbség "ránézésre".

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,029 posts

defura.

kormányra merõleges dugattyú hamarabb eltûnt mint ahogy divatba jött...

Azt se gondolom, hogy eltûnt volna. Hayes, Magura, Formula csak hirtelen 3 fajta...vagy a mostani deore...stb.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

fgabor

fgabor

vendég

• fórumtag
  • 153 posts

http://vaponavy.info/img.php?fl=f4k426v5d4s2r2f4s524d4a406r2j4b4h4s4k4r5o4j4h524i5l4s5o2h484i494j5p2a4l404k5x57423o2l53484r2e4m4m5

a kar-távolság állító tekerõt kell nézni.

Végre!
Én elõbb vettem fékkarokat (korábbi változat), késõbb pedig a külön vettem hozzájuk a féknyergeket.
A féknyergen látni eltérést a két széria között?

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Motorokon ezt hívják "radiális"fékkarnak, és ott már szinte minden értelmes motoron ezt használják. Versenysportból szivárgott le. Semmi hátránya nincs, csak gondolom kellett egy új design, és ebben már nem volt lehetõség, ezért hozták vissza a régi rendszert. Ami persze egyáltalán nem rossz, lényeg a helyes áttétel.

Én az elõnyét tudom.
A fékkar behúzásakor keletkezett nyomatékot másképpen adja át a kormánynak, így nem lesz ettõl is nyúlós a fékezés érzése. Evégett sokkal jobban adagolható a fék.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Lehet végül az lesz belõle....:)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Juicy 7-rõl tapasztalat/vélemény?
Esetleg Formula RX?

Nekem 3-4 éve van Juicy 7. Én szeretem, tavaly még sikerült belõle szereznem egy párat tartalékba, úgyhogy egy ideig még ez lesz.
185-ös tárcsákkal használom. Ha nem zavar egy kis cincogás akkor jó. Nekem egyszer ragadt be az egyik dugattyú, de azt sikerült orvosolni, más probléma nem volt vele. Sokan mondják rá, hogy túl digitális, nekem nem volt vele gondom, tetszik a határozott fékezési pont.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

defura.

Motorokon ezt hívják "radiális"fékkarnak, és ott már szinte minden értelmes motoron ezt használják. Versenysportból szivárgott le. Semmi hátránya nincs, csak gondolom kellett egy új design, és ebben már nem volt lehetõség, ezért hozták vissza a régi rendszert. Ami persze egyáltalán nem rossz, lényeg a helyes áttétel.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 posts

nekem a masik volt, de jol mukodott hidegben

Nekemse állt be sose a fék mûködött rendesen csakhát a pofák....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Juicy 7-rõl tapasztalat/vélemény?
Esetleg Formula RX?

inzsi

inzsi

vendég

• fórumtag
  • 40 posts

Sziasztok!
Segítségeteket kérném!

Tektro hidros tárcsafékem van. Használt, de megbízható baráttól vettem. Az elsõ fékkel nem tudok kibékülni... fékezéskor bedadog. Nem tudom hogy lehetne szebben kifejezni, elkezd ütni. Manito black elite-re van felrakva, ha ez számít valamit. Valamint az elsõ kerekemben van egy elhanyagolható tojás. Valamint nem a kezdetektõl csinálja.

Megköszönném a segítséget!
Minden jót!

Cs

Hali! Ezzel a problémával én is találkoztam, pont egy tektro kapcsán! Én tárcsát cseréltem. Elõtte nagy lyukakkal megáldott bbb valami tárcsa volt, lecseréltem hayes v7-re azon kisebb lyukak voltak, és a gond megszûnt. Szerintem kicsi felületû a fékpofa, és amikor a lyukhoz ér akkor egyszerûen nincs min fogni! Aztán lehet hogy hülyeség, de nálam a tárcsacsere megoldotta...

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

nekem a masik volt, de jol mukodott hidegben :)

Pedig szerintem sokkal jobb mint a "normál", párhuzamos elrendezésû fékkar.

a vegeredmeny szamit... az uj shimanok meg nagyon jok. de majd lehet a kov nagy ujitas megint ez lesz :D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

defura.

Pedig szerintem sokkal jobb mint a "normál", párhuzamos elrendezésû fékkar.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
defura.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts

Esetleg kép a NEM FÁZÓS széria karjáról?

http://vaponavy.info...2l53484r2e4m4m5

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"