Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18557 replies to this topic

zboros

zboros

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy tárcsafékeknél mibõl látszik, hogy cserére érett a fékbetét?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Heló! Hobbi felhasználásra építgetek egy "cross/trekking" jellegû kerékpárt. Tudnék venni hozzá igen jó áron Quad Axis (10.000ft/szett), vagy Quad Sting (13.000ft/szett) hidraulikus tárcsaféket. Egyáltalán szükségem van ilyenre? Évente max párszor mennék pl. Bükkbe, terepre még ritkábban.
Mechanikusok közül a BB5 lenne megengedhetõ árú, de ez+a fékkar drágábbra jön ki mint a hidrós Quad. Vagy maradjak egy jobb V-féknél?
Valami Avid kar + fék, kb 15E Ft ért.
???

Ha nem akarsz sárban menni sokat, akkor Avid fr5 vagy sd7 kar + brm-590es shimano deore V-fék. Annál jobb egy trekkingre nem kell, max. akkor ha hegyvidékre jársz csomaggal. szerintem.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,689 posts
Miért ne lenne ? Én is így járok. Vagy van valami szabálykönyv ami elõírja, hogy elöl-hátul csakis tárcsád lehet ?
Nézegesd az apróhirdetéseket ! Sokszor árulnak Avid BB5 v. BB7 féket.
Marci

Stukov

Stukov

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

nezz meg esetleg egy olcso shimanot, ha nem talalsz a quadokrol infot. a legolcsobb 445os is eleg meggyozoen mukodik, trekkingre 100, hogy eleg lesz.

Köszi, van infó a quadokról, olvastam tesztet...
Mégse tudom eldönteni, hogy a felhasználás szempontjait figyelembe véve kb egy árban a hidraulikus vagy a mechanikus jön-e szóba.... Olyan van, hogy pl elõre tárcsafék, hátra V?

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs
nezz meg esetleg egy olcso shimanot, ha nem talalsz a quadokrol infot. a legolcsobb 445os is eleg meggyozoen mukodik, trekkingre 100, hogy eleg lesz.

Stukov

Stukov

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Heló! Hobbi felhasználásra építgetek egy "cross/trekking" jellegû kerékpárt. Tudnék venni hozzá igen jó áron Quad Axis (10.000ft/szett), vagy Quad Sting (13.000ft/szett) hidraulikus tárcsaféket. Egyáltalán szükségem van ilyenre? Évente max párszor mennék pl. Bükkbe, terepre még ritkábban.
Mechanikusok közül a BB5 lenne megengedhetõ árú, de ez+a fékkar drágábbra jön ki mint a hidrós Quad. Vagy maradjak egy jobb V-féknél?
Valami Avid kar + fék, kb 15E Ft ért.
???

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts

A 160as hátsó adapter 11mm széles, az elsõ csak 10. De az igaz, hogy az oldalnézete ugyanaz.
Viszont a képen mintha egy újfajta adapter lenne (ami középen ki van könnyítve) és biztos azért drágább mert "új" :)

Na ez az amit nem tudtam, és szerintem a szervízben sem, megvettem az elsõ 180ast, és csodálkoztam, hogy miért nem tudom beállítani, a belsõ fékpofa mindenhogy ráfeszül a tárcsára, hiába van teljesen visszanyomva a munkahenger, és pöccre ütközésig betolva a féknyereg.... Alátétezhetek akkor, ezaz :D Mondjuk ez még a jobbik eset, minthogy reszelni kelljen az adapterbõl :D

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Akkor lesz közös téma :D

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Köszönöm szépen. Akkor betárazok olajból :)))
Zsírt melóhelyen nem szeretem mert nagyon vonzza a koszt. Ez az én véleményem .Bringa szerelés terén még amatõr vagyok

Nem sokban különböznek az elvek.
Én is mezõgazdasági gépekkel kezdtem a pályafutásomat :)

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Köszönöm szépen. Akkor betárazok olajból :)))
Zsírt melóhelyen nem szeretem mert nagyon vonzza a koszt. Ez az én véleményem .Bringa szerelés terén még amatõr vagyok

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts
Hát vagy a saját fékfolyadékával vagy vmi szilikon zsírral.
De az utóbbi nem tudom h mennyire szereti a Shimano ásványi fékfolyadéka.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Mivel lehetne bekenni? Mert van vagy 20 fajta olaj nálunk meg minden kenõ eszköz de nem akarok kárt tenni benne :) Azért ez teljesen más mint egy mezõgazdasági gép :)

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 posts

Sziasztok lenne egy shimano BR-M445 féktestem ami valamiért nem mûködik rendesen.
Nem megy vissza az egyik dugattyú és eléri a tárcsát.
Illetve ha leszedem a féktestet visszatudom nyomni.
De magától nem megy vissza.
Van pár tisztító eszköz melóhelyen mert mezõgazdasági gépekkel foglalkozunk befújtam ilyen tisztítóval de semmi változás nem történt.
A fék kar is kb fél centit mozdul és már full kemény a hátsó fék rendesen teszi a dolgát azzal nincs gond. Esetleg valami só maradvány lehet a dugattyún hogy nem megy vissza?
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ti mit szoktatok tenni?

Hát már nincsen megfelelõ kenése a tömítésnek, és azért "ragadós" lett az a dugattyú. Újra kéne kenni.

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts
Sziasztok lenne egy shimano BR-M445 féktestem ami valamiért nem mûködik rendesen.
Nem megy vissza az egyik dugattyú és eléri a tárcsát.
Illetve ha leszedem a féktestet visszatudom nyomni.
De magától nem megy vissza.
Van pár tisztító eszköz melóhelyen mert mezõgazdasági gépekkel foglalkozunk befújtam ilyen tisztítóval de semmi változás nem történt.
A fék kar is kb fél centit mozdul és már full kemény a hátsó fék rendesen teszi a dolgát azzal nincs gond. Esetleg valami só maradvány lehet a dugattyún hogy nem megy vissza?
Tapasztalatok ezzel kapcsolatban? Ti mit szoktatok tenni?

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 posts

Ezt valaki megmagyarázná nekem?
-- Bikemarket.hu -- Shimano*Adapter els PM/IS 180
-- Bikemarket.hu -- Shimano*Adapter hts PM/IS 160

Az elsõ 180as és hátsó 160as IS-PM adapter nem teljesen ugyanaz? Miért kerül mégis kétszer annyiba?
BRM765 és hitec dual váz közé kéne nekem hátra 160as adapter, bármelyik is-pm adapter jó nekem?

A 160as hátsó adapter 11mm széles, az elsõ csak 10. De az igaz, hogy az oldalnézete ugyanaz.
Viszont a képen mintha egy újfajta adapter lenne (ami középen ki van könnyítve) és biztos azért drágább mert "új" :)
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Köszi! Azt hiszem jobban járok ha szervizbe viszem.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Tipikus tünet: fellevegõsödött a féked, légteleníteni kell. Avidhoz speciális légtelenítõ szettet ajánl a gyártó, 2 db fecskendõvel, végén csavarokkal, amit a féktestbe, illetve a fékkarba kell becsavarni és gyári olajjal így légteleníteni; ha nincs ilyened, érdemes egy ilyet birtokló szervizbe vinni. Ha van légtelenítõ szetted, akkor ez a "processz", amit végig kell csinálnod:
Technical Tuesday: How To Bleed Your Avid Elixir Brakes - Pinkbike.com

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts
Sziasztok!
Hátsó fékem fékkarja teljesen "beesik", ha ötöt-hatot rápumpálok akkor kicsit megfogja a kereket, de megállni nem tudnék vele. Az olaj nem szivárog, a betétek még bõven jók. Mi lehet vele a gond? Ja Avid juicy 3 fékrõl van szó.
Köszi

utazoli

utazoli

vendég

• fórumtag
  • 136 posts
Hello
Azt szeretném megkérdezni hány mm vastagságnál cserélendõ a fékbetét?xt fékem van

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 posts
Ezt valaki megmagyarázná nekem?
-- Bikemarket.hu -- Shimano Adapter els PM/IS 180
-- Bikemarket.hu -- Shimano Adapter hts PM/IS 160

Az elsõ 180as és hátsó 160as IS-PM adapter nem teljesen ugyanaz? Miért kerül mégis kétszer annyiba?
BRM765 és hitec dual váz közé kéne nekem hátra 160as adapter, bármelyik is-pm adapter jó nekem?

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]