Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amint átütõs lesz a tengelyed megszûnik a cicergés.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
szerintem okozhatja a nem kellõen merev szerkezet is. a régi manitou splice-ommal rendszeresen elõfordult, hogy kanyarban cicergett. nomeg az aviddal sosem tudtam zöldágra vergõdni. mióta shimano fékem és elöl-hátul átütõs rendszerem van, meg sem nyikkannak.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Nekem CL SLX van. Vagy egy évig nem cicergett. aztán elkezdte az elsõ. Azzal játszottam, hogy gyorszárat kilazítottam, fordítottam csõtengelyen s visszahúztam. Eleinte ez segített, késõbb nem. Mentem 10km-t hangtalanul, aztán 2 km-en át hangoskodott utána megint nem. akkor szûnt meg, mikor izomból meghúztam a CL anyát.

x

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

ilt25

ilt25

vendég

• fórumtag
  • 20 hozzászólás
Sziasztok!
Miért van az,hogy a tárcsa egyszer csak gondol egyet és hozzá ér a pofához?Fékeznem sem kell hozzá,egyenes úton bárhol bármikor.A beállitások jók,csavarodás nincs sem a vázban sem a villában.Amikor beleér akkor meghúzogatom a fákkart és elmúlik.Ez magura mt2-es fék.Tudom,hogy van topicja a magurának de direkt nem oda irtam,mert havernak bovdenes avid-ja van és az is csinálja.Megoldásokat elõre köszönöm!

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
Gondolom az gebasz ha a munkahenger mellett 1-1csepp olaj távozik a világûrbe. Shimano Deore Xt a fázós sorozatból.
Minap vettem észre mikor kiganyéztam az egész bicajt a sok trutyitól hogy ott az beza oil. Tehát csere mivel ugye nincs
pótalkatrész. Fasza örülök akkor neki :|.

Így már értem hogy miért száll el a fékpofa a hátsó féknél. Pont ezért!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Ummm. Jó nagy arccal minthogy autóban cseréltem már fékolajat ugyanazzal a logikával lelégtelenítettem ezt is. Felül locsolom utána az olajat, közben fékkarral alul kipumpálom amíg bubis. Ha jónak látom meghúzom a csavart behúzott fékkarnál és kész. Bringa féknél máshogy kell?

a féknyeregben maradt levegõ.
csavard le a féknyerget, hogy lógjon a fékcsövön
ütögesd meg a féknyerget kicsit, de sokszor
ezzel elindulnak a bubik felfelé
alulról nyomj fel olajat amig felül ki nem jönnek a bubik
nyertél.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
alulrol nyomd felfele - az a lenyege az egesznek, hogy egy buborekmentes olajoszlop legyen a rendszerben.

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
ezt a változatot nem egészen vágom...

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
így csináltam:

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Azt hiszem, te rosszul csináltad.
Neten keress videót ! A Youtube is tele van bringaszerelõs videókkal, légtelenítõs is van sok.
Marci

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Ummm. Jó nagy arccal minthogy autóban cseréltem már fékolajat ugyanazzal a logikával lelégtelenítettem ezt is. Felül locsolom utána az olajat, közben fékkarral alul kipumpálom amíg bubis. Ha jónak látom meghúzom a csavart behúzott fékkarnál és kész. Bringa féknél máshogy kell?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Hy!

Van nekem egy br-m 765 ös xt fékem és nem annyira jó mint vártam. A fékhatást úgy olvasgatom, hogy utángyártott betéttel lehet turbózni, szóval az talén orvosolja a gyengeségét, de még mindig ott van, hogy nyúlik mint a szemét. Létezik bringákhoz is fémszövet házas vezeték, ami merevebb? Másik olajtól (hidraulikaolaj) tényleg merevebb lesz? Valakinek tapasztalata vele?

köszi

Vidd el szervizbe és légtelenítsék.

horwathb

horwathb

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Hy!

Van nekem egy br-m 765 ös xt fékem és nem annyira jó mint vártam. A fékhatást úgy olvasgatom, hogy utángyártott betéttel lehet turbózni, szóval az talén orvosolja a gyengeségét, de még mindig ott van, hogy nyúlik mint a szemét. Létezik bringákhoz is fémszövet házas vezeték, ami merevebb? Másik olajtól (hidraulikaolaj) tényleg merevebb lesz? Valakinek tapasztalata vele?

köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez igaz, de a Shimano betétjei mindig is szarak voltak, a NukeProof, Goodridge, de még a BBB és Zoggie is lényegesen jobb volt - az új bordás meg már megüti, de nem múlja felül az utángyártott betétek szintjét. Nekem amúgy a Goodridge volt a legbrutálisabb, de ez szubjektív. (és nagyon sokat is bírt)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
akkor valaszolok: a kopason kivul a fek teljesitmenyebe is beleszolhat, segithet optimalis homersekleten tartani oket.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nemigazán értem, hogy jön ide a kopás. Csupán arra kívántam rámutatni, hogy egy párt vásárolva már nincs akkora árelõny, mint pl. 4 pár vásárlásánál.

Bocsánat, nem neked válaszoltam, melléklikkeltem, arn válaszára reagáltam.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Nem tapasztaltam, hogy lassabban kopna. Ha meg igen, mondjuk 10-20 %-al, akkor mi az okosabb, venni aftermarket-fékpofát 2000-ért, vagy venni 20%-al lassabban kopót 9000-ért?

Nemigazán értem, hogy jön ide a kopás. Csupán arra kívántam rámutatni, hogy egy párt vásárolva már nincs akkora árelõny, mint pl. 4 pár vásárlásánál.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nyilván, de az már úgy nem olyan olcsó, ebben meg az lenne a lényeg.

Nem tapasztaltam, hogy lassabban kopna. Ha meg igen, mondjuk 10-20 %-al, akkor mi az okosabb, venni aftermarket-fékpofát 2000-ért, vagy venni 20%-al lassabban kopót 9000-ért?

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

Ööö... azt láttátok, hogy lehet egyesével is rendelni...?

Nyilván, de az már úgy nem olyan olcsó, ebben meg az lenne a lényeg.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7.205 hozzászólás
  • LocationBécs
a fek teljesitmenyeben az is benne van... :) vagy ezt a feket is hasznaltad borda nelkul? allitolag lassabban kopik, hogy alacsonyabb a homerseklete.