Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
köszi,már próbáltam de nem sokat javult a helyzet. :(
a dugattyúk még mindig kintebb állnak mint ahogy kéne. :(
más megoldás esetleg?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
betolsz egy lapos csavarhúzót, és óvatosan szétfeszegeted a betéteket, így visszaállnak a dugattyúk.

porsapka

porsapka

vendég

• fórumtag
  • 14 posts
Sziasztok!
segítség kéne!
van egy formula rx hátsó fékem.Kivett kerékkel a fékkart sikerült behúznom egy párszor ahogy pakoltam a gépet és most alaphelyzetben is fog a fék.nem forog benne kerék,mert olyan mintha behúztam volna :(
Hogyan tudnám helyrehozni?????????
Köszi elõre is!

cindercone82

cindercone82

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,530 posts
Üdv!
Avid BB5 tárcsafék beállításához kérnék egy kis segítséget. Deore fékkart használok hozzá, és most lett felszerelve.
Az elsõ tökéletesen mûködik, de a hátsónál elég hosszú a kar útja. Ha feszítek a bovdenen akkor nyilván javul a helyzet, de akkor a fék "erõkarja" is megfeszített állapotba kerül. ez nem befolyásolja hosszú távon a mûködést?

Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

vagy betétet :)

igen, a fékbetétet a tárcsától visszahúzó rugó - korán van még :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
vagy betétet :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Sziasztok!
Miért van az,hogy a tárcsa egyszer csak gondol egyet és hozzá ér a pofához?Fékeznem sem kell hozzá,egyenes úton bárhol bármikor.A beállitások jók,csavarodás nincs sem a vázban sem a villában.Amikor beleér akkor meghúzogatom a fákkart és elmúlik.Ez magura mt2-es fék.Tudom,hogy van topicja a magurának de direkt nem oda irtam,mert havernak bovdenes avid-ja van és az is csinálja.Megoldásokat elõre köszönöm!

gyengül (vagy eleve gyenge) a féktárcsát visszahúzó rugó?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16,879 posts

Szevasztok!
Biztos volt már téma,jópár oldalt is visszaolvastam,de nem találtam a kérdésemre sajnos választ! Sajnos kicsit már elkoptak a 6csavaros Shimano XT SM-RT76-os tárcsáim,és gondoltam ha már vennem kell tárcsát,akkor kipróbálnám az új XT-t az SM-RT86-ot. Érezhetõen jobb az RT86-os mint az RT76-os? Érdemes a 76 helyett az 86-ot venni? (Új 2012-es 785-ös XT fékem van!)

ha nem az alpokban bringázol 40 kilós málhazsákkal másfél km-es lejtõkön, vagy idõre versenyzel valami dh/enduro pályán nem fogod észrevenni a különbséget.

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

megvolt a fékcsõ rövidítés, first time ever. jónak tûnik. kopp-kopp-kopp :) megoldottam bubik nélkül.
tetszik, hogy:
- a váltókarokra visszacsavarozhattam a kijelzõket. nem mintha néztem volna valaha, de olyan jól néznek ki.
- a fékerõ villámgyorsan elõkerült, de még mekkora! azta!
- megnyerõ külsõ :)
- nyitható fékkarbilincs
- a karok nagyon kézre állnak.

nem tetszik:
- a betéteket biztosító sasszeg (vagymi) nagyon ordenáré. külön poén, hogy a féktestben ott a menet a csavarnak. lesz itt még csavaros biztosítás...
- minek 100/170cm fékvezeték? érthetetlen...

ja, m666

egy hosszu, hosszu rugoutas endurora is jonak kell lennie :) en a regi xtrol atraktam a csavart, amig megvolt...

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

Hát az olcsó nálad elég relatív mert pár hozzá szólással lentebbi link : Shimano Entlftungsset fr Shimano BR-M445/575/775/810/985 - BIKE-COMPONENTS.DE

Oké, de ott ugye min. 10EUR a szállítás... és nem olyan szép sárga. ;)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
megvolt a fékcsõ rövidítés, first time ever. jónak tûnik. kopp-kopp-kopp :) megoldottam bubik nélkül.
tetszik, hogy:
- a váltókarokra visszacsavarozhattam a kijelzõket. nem mintha néztem volna valaha, de olyan jól néznek ki.
- a fékerõ villámgyorsan elõkerült, de még mekkora! azta!
- megnyerõ külsõ :)
- nyitható fékkarbilincs
- a karok nagyon kézre állnak.

nem tetszik:
- a betéteket biztosító sasszeg (vagymi) nagyon ordenáré. külön poén, hogy a féktestben ott a menet a csavarnak. lesz itt még csavaros biztosítás...
- minek 100/170cm fékvezeték? érthetetlen...

ja, m666

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

Én már hetek óta rágódom, hogy kell-e ez nekem, vegyek-ne vegyek... Itt találtam olcsón, a fecskendõ meg megoldható bárhonnan.
Apropó, a csõ az sima akváriumos, vagy üzemanyagállót érdemes használni?

Shimanohoz akváriumos csövet használod. Nem tudom, hogy DOT folyadékhoz megfelelõ-e.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Én már hetek óta rágódom, hogy kell-e ez nekem, vegyek-ne vegyek... Itt találtam olcsón, a fecskendõ meg megoldható bárhonnan.

Hát az olcsó nálad elég relatív mert pár hozzá szólással lentebbi link : http://www.bike-comp...5-810-985-.html
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Fülee

Fülee

vendég

• fórumtag
  • 112 posts

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,152 posts

erre esetleg valaki?

Én ehelyett egy sima fecskendõt használtam, pont jó a tartály menetébe, ki és be lehet csavarni. Csak vigyázni kell, hogy telített állapotban ne folyjon ki belõle a fékolaj.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts

mar ha ez a tartaly ua, mint a 666ose :)

Mindkét tartály kompatibilitási listájában ott van a BL-M575 és a BL-M985. Bár igaz, a 666 csak a drágábbiknál van kiírva, de a 985-össel "együtt" jött ki a 666. ;)

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

arn

arn

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 7,205 posts
  • LocationBécs

elvileg az slx is ilyen tartályos...

arn, próbáltad is?

igen, szerintem meg fotot is tettem fel rola (de mar lehet csak a fekrol - akkor uj tipusnak szamitott a forumon). vmelyik fecskendonek a vege epp akkora, hogy beletekerheted, a fem siman menetet vag a puha muanyagba.

mar ha ez a tartaly ua, mint a 666ose :)

ps: csak a kesz fekrol tettem mar fel, visszakerestem.

epyc

epyc

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,317 posts
Én nem próbáltam, de a szemem elõtt csinálták fecskendõvel. Simán mûködõképes.

És igen, az új SLX-hez is ilyen sárga tartály kell(ene). Egyébként itt kapható: http://www.bike-comp...dell-2012-.html és külön a tartály is: http://www.bike-comp...5-810-985-.html

"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,027 posts
elvileg az slx is ilyen tartályos...

arn, próbáltad is?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arn

arn

fórumfüggõ