Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2012. June 21. - 20:01
a dugattyúk még mindig kintebb állnak mint ahogy kéne.
más megoldás esetleg?
Posted 2012. June 21. - 20:00
Posted 2012. June 21. - 19:56
segítség kéne!
van egy formula rx hátsó fékem.Kivett kerékkel a fékkart sikerült behúznom egy párszor ahogy pakoltam a gépet és most alaphelyzetben is fog a fék.nem forog benne kerék,mert olyan mintha behúztam volna
Hogyan tudnám helyrehozni?????????
Köszi elõre is!
Posted 2012. June 18. - 12:08
Avid BB5 tárcsafék beállításához kérnék egy kis segítséget. Deore fékkart használok hozzá, és most lett felszerelve.
Az elsõ tökéletesen mûködik, de a hátsónál elég hosszú a kar útja. Ha feszítek a bovdenen akkor nyilván javul a helyzet, de akkor a fék "erõkarja" is megfeszített állapotba kerül. ez nem befolyásolja hosszú távon a mûködést?
Minden bonyolult problémának van egy egyszerû, világos és rossz megoldása.
Posted 2012. June 18. - 10:22
vagy betétet
igen, a fékbetétet a tárcsától visszahúzó rugó - korán van még
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2012. June 18. - 10:21
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2012. June 18. - 10:12
Sziasztok!
Miért van az,hogy a tárcsa egyszer csak gondol egyet és hozzá ér a pofához?Fékeznem sem kell hozzá,egyenes úton bárhol bármikor.A beállitások jók,csavarodás nincs sem a vázban sem a villában.Amikor beleér akkor meghúzogatom a fákkart és elmúlik.Ez magura mt2-es fék.Tudom,hogy van topicja a magurának de direkt nem oda irtam,mert havernak bovdenes avid-ja van és az is csinálja.Megoldásokat elõre köszönöm!
gyengül (vagy eleve gyenge) a féktárcsát visszahúzó rugó?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2012. June 18. - 10:11
ha nem az alpokban bringázol 40 kilós málhazsákkal másfél km-es lejtõkön, vagy idõre versenyzel valami dh/enduro pályán nem fogod észrevenni a különbséget.Szevasztok!
Biztos volt már téma,jópár oldalt is visszaolvastam,de nem találtam a kérdésemre sajnos választ! Sajnos kicsit már elkoptak a 6csavaros Shimano XT SM-RT76-os tárcsáim,és gondoltam ha már vennem kell tárcsát,akkor kipróbálnám az új XT-t az SM-RT86-ot. Érezhetõen jobb az RT86-os mint az RT76-os? Érdemes a 76 helyett az 86-ot venni? (Új 2012-es 785-ös XT fékem van!)
Posted 2012. June 16. - 12:37
megvolt a fékcsõ rövidítés, first time ever. jónak tûnik. kopp-kopp-kopp megoldottam bubik nélkül.
tetszik, hogy:
- a váltókarokra visszacsavarozhattam a kijelzõket. nem mintha néztem volna valaha, de olyan jól néznek ki.
- a fékerõ villámgyorsan elõkerült, de még mekkora! azta!
- megnyerõ külsõ
- nyitható fékkarbilincs
- a karok nagyon kézre állnak.
nem tetszik:
- a betéteket biztosító sasszeg (vagymi) nagyon ordenáré. külön poén, hogy a féktestben ott a menet a csavarnak. lesz itt még csavaros biztosítás...
- minek 100/170cm fékvezeték? érthetetlen...
ja, m666
egy hosszu, hosszu rugoutas endurora is jonak kell lennie en a regi xtrol atraktam a csavart, amig megvolt...
Posted 2012. June 15. - 23:58
Hát az olcsó nálad elég relatív mert pár hozzá szólással lentebbi link : Shimano Entlftungsset fr Shimano BR-M445/575/775/810/985 - BIKE-COMPONENTS.DE
Oké, de ott ugye min. 10EUR a szállítás... és nem olyan szép sárga.
Posted 2012. June 15. - 22:19
tetszik, hogy:
- a váltókarokra visszacsavarozhattam a kijelzõket. nem mintha néztem volna valaha, de olyan jól néznek ki.
- a fékerõ villámgyorsan elõkerült, de még mekkora! azta!
- megnyerõ külsõ
- nyitható fékkarbilincs
- a karok nagyon kézre állnak.
nem tetszik:
- a betéteket biztosító sasszeg (vagymi) nagyon ordenáré. külön poén, hogy a féktestben ott a menet a csavarnak. lesz itt még csavaros biztosítás...
- minek 100/170cm fékvezeték? érthetetlen...
ja, m666
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2012. June 15. - 21:52
Én már hetek óta rágódom, hogy kell-e ez nekem, vegyek-ne vegyek... Itt találtam olcsón, a fecskendõ meg megoldható bárhonnan.
Apropó, a csõ az sima akváriumos, vagy üzemanyagállót érdemes használni?
Shimanohoz akváriumos csövet használod. Nem tudom, hogy DOT folyadékhoz megfelelõ-e.
Posted 2012. June 15. - 21:43
Hát az olcsó nálad elég relatív mert pár hozzá szólással lentebbi link : http://www.bike-comp...5-810-985-.htmlÉn már hetek óta rágódom, hogy kell-e ez nekem, vegyek-ne vegyek... Itt találtam olcsón, a fecskendõ meg megoldható bárhonnan.
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. June 15. - 20:48
Posted 2012. June 15. - 18:20
erre esetleg valaki?
Én ehelyett egy sima fecskendõt használtam, pont jó a tartály menetébe, ki és be lehet csavarni. Csak vigyázni kell, hogy telített állapotban ne folyjon ki belõle a fékolaj.
Posted 2012. June 15. - 11:11
mar ha ez a tartaly ua, mint a 666ose
Mindkét tartály kompatibilitási listájában ott van a BL-M575 és a BL-M985. Bár igaz, a 666 csak a drágábbiknál van kiírva, de a 985-össel "együtt" jött ki a 666.
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"
Posted 2012. June 15. - 09:01
elvileg az slx is ilyen tartályos...
arn, próbáltad is?
igen, szerintem meg fotot is tettem fel rola (de mar lehet csak a fekrol - akkor uj tipusnak szamitott a forumon). vmelyik fecskendonek a vege epp akkora, hogy beletekerheted, a fem siman menetet vag a puha muanyagba.
mar ha ez a tartaly ua, mint a 666ose
ps: csak a kesz fekrol tettem mar fel, visszakerestem.
Posted 2012. June 15. - 08:11
És igen, az új SLX-hez is ilyen sárga tartály kell(ene). Egyébként itt kapható: http://www.bike-comp...dell-2012-.html és külön a tartály is: http://www.bike-comp...5-810-985-.html
"Télen nagyon hideg van, nyáron nagyon meleg van, soha sincs jó idõ, mindig esik az esõ!"