Jelentkezz be Regisztrálj
Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2012. July 24. - 13:30
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Posted 2012. July 24. - 12:01
az alu merevebb, kevesbe rugalmas, mint az acel. vagy mire akarsz kilyukadni?
Tényleg? Csak, mert ez hülyeség. Szerinted a gyémánt is legalább 10000szer rugalmasabb, mint a gumi. Legalább nézd meg, hogy mit linkeltél és értelmezd is.
A sebesség mindent megold.
Posted 2012. July 24. - 11:28
Ez nem válasz a kérdésre.
az alu merevebb, kevesbe rugalmas, mint az acel. vagy mire akarsz kilyukadni?
Posted 2012. July 24. - 11:07
Ez nem válasz a kérdésre.ezt Rugalmassági modulus - Wikipédia csak arra reflektaltam, hogy azt irtad, hogy az alu sokkal rugalmassabb az acelnal.
Posted 2012. July 24. - 10:38
Tárcsát amúgy legjobban kézzel (gumikesztyû fel) lehet szerintem egyengetni.
korabban en is ugy csinaltam, de az alubakos shimanonal a gumikalapacs valt be
És ez mit jelent?
ezt Rugalmassági modulus - Wikipédia csak arra reflektaltam, hogy azt irtad, hogy az alu sokkal rugalmassabb az acelnal.
Posted 2012. July 24. - 09:45
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2012. July 24. - 09:27
És ez mit jelent?most esett le, hogy az icetech az szendicsszerkezetes, nem alubak+acellemez. ahhoz szerintem kb semmivel sem szabad hozzanyulni, mert lehet a serulest sem veszed eszre rajta.
esetemben (rt76) ugyanigy lehet aggodni a szegecselt kotesekert is de ez igaz akkor is ha gumikalapaccsal utom, vagy hajlitgatni akarod. en ugy tudom, hogy az acel rugalmassagi modulusa joval magasabb, mint az alue.
Posted 2012. July 24. - 07:57
szvsz nem az alu hajlik, hanem a lelogo acelresz. vmelyiknek engednie kell, es meglepodnek, ha a joval vastagabb alu lenne az.
most esett le, hogy az icetech az szendicsszerkezetes, nem alubak+acellemez. ahhoz szerintem kb semmivel sem szabad hozzanyulni, mert lehet a serulest sem veszed eszre rajta.
esetemben (rt76) ugyanigy lehet aggodni a szegecselt kotesekert is de ez igaz akkor is ha gumikalapaccsal utom, vagy hajlitgatni akarod. en ugy tudom, hogy az acel rugalmassagi modulusa joval magasabb, mint az alue.
Posted 2012. July 24. - 07:33
Az alumínium sokkal rugalmasabb, mint az acél, nem az alu merevsége miatt nehéz hajlítani, hanem a tartóbakok miatt. Egyébként az alumíniumot nem kéne hajlítgatni, mert minden egyes hajlítást megjegyez és elfárad, ellentétben az acéllal.
szvsz nem az alu hajlik, hanem a lelogo acelresz. vmelyiknek engednie kell, es meglepodnek, ha a joval vastagabb alu lenne az.
Posted 2012. July 24. - 06:29
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. July 23. - 22:52
Ez a gondolat menet így helyes?
Posted 2012. July 23. - 20:40
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Posted 2012. July 23. - 20:08
OFF Szakszóval, felsûrûsödnek benne a diszlokációk és akkor már könnyebbenn törhet, szakadhat, szóval elfárad.
Ööö... kérdeztem már, hogy BB7-hez jó e egy deore V-fékkar, vagy érdemesebb lecserélni szintén Avidra?
Posted 2012. July 23. - 19:38
mar parszor csinaltam annyira merev az alu, hogy alig mozdul el. mindig amikor a kerekre rakom a tarcsat, megjelolom, hogy pontosan melyik csavarhoz allitottam, illetve a kerekhez centirozom. esszel kell csinalni.
Az alumínium sokkal rugalmasabb, mint az acél, nem az alu merevsége miatt nehéz hajlítani, hanem a tartóbakok miatt. Egyébként az alumíniumot nem kéne hajlítgatni, mert minden egyes hajlítást megjegyez és elfárad, ellentétben az acéllal.
Posted 2012. July 23. - 17:05
mar parszor csinaltam annyira merev az alu, hogy alig mozdul el. mindig amikor a kerekre rakom a tarcsat, megjelolom, hogy pontosan melyik csavarhoz allitottam, illetve a kerekhez centirozom. esszel kell csinalni.
Én csak abból indultam ki h a gyári tárcsa egyengetõ sem egy kalapács, hanem egy "villáskulcsra" hasónlító szerszám.
Posted 2012. July 23. - 15:22
BB7-hez milyen fékkart ajánlotok. Jelenleg még a V fékes Deorékat használom. Érdemes tõlük megszabadulnom?
erre valaki pls? köszi
Posted 2012. July 23. - 12:40
Gumikalapáccsal szerintem csak rontani fog a helyzeten. Nem lehet vele elég finoman operálni.
Jobban jársz ha esetleg van otthon francia kulcs azzal szépen ráfogsz a tárcsára ,és nagyon finom óvatos mozdulatokkal, fokozatosan a kívánt irányba mozdítót ki a tárcsát.
Posted 2012. July 23. - 12:32
Gumikalapáccsal szerintem csak rontani fog a helyzeten. Nem lehet vele elég finoman operálni.
Jobban jársz ha esetleg van otthon francia kulcs azzal szépen ráfogsz a tárcsára ,és nagyon finom óvatos mozdulatokkal, fokozatosan a kívánt irányba mozdítót ki a tárcsát.
A féktestet leszereljem mert elég sokat kellene hajtogatni?
Posted 2012. July 23. - 10:42
gumikalapaccsal, de kicsit lehet csak korrigalni az alu miatt.