Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
lapos csavarhúzóval visszatolod.

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Sziasztok...kiszedtem az elsõ kerekemet és közbe a biciklit magára hagytam, öcsém meg behúzta az elsõ féket. A betétek közé nem volt rakva semmi. Ilyenkor légtelenítéssel meg lehet oldani a dolgot mármint hogy visszahúzódjanak rendesen a betétek, vagy esetleg van egyszerûbb megoldás is?
Köszi elõre is

CUBE... your life!!!

Gege911

Gege911

törzsvendég

• fórumtag
  • 647 hozzászólás

Merre találok segítséget XT775 fékkar cseréhez?

Mit szeretnél rajta cserélni?
Vagy magát a fékkart szeretnéd lecserélni?

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
Merre találok segítséget XT775 fékkar cseréhez?

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Légtelenítõ Imperatorba szokott lenni utángyártott kb 4000Ft.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

szerelgettem ma az elsõ fékemet, és elveszett egy ívelt alátét az egyik csavarról, ami a féket rögzíti az adapterhez (avid elixir r). be lehet szerezni ilyet valahonnan, vagy meg kell venni a komplett csavarkészletet? avid légtelenítõ szettet hogy lehetne a legolcsóbban összehozni? a 15k-s bolti árat kicsit sokallom.

Boltokban rengeteg lehet, szerintem akár ingyen is adnak, a régi V-fék fékbetéteken pedig ugyanilyenek vannak, az olcsóbb. :)

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
szerelgettem ma az elsõ fékemet, és elveszett egy ívelt alátét az egyik csavarról, ami a féket rögzíti az adapterhez (avid elixir r). be lehet szerezni ilyet valahonnan, vagy meg kell venni a komplett csavarkészletet? avid légtelenítõ szettet hogy lehetne a legolcsóbban összehozni? a 15k-s bolti árat kicsit sokallom.
stumpjumpa

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás
ha nincs a nagykerben, ebay: Shimano XT BR-M785 Pad Axle & Snap Ring | eBay
vagy házi eszterga: Upgrade shimano SLX - YouTube

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
Y8JZ98010.

megkérdeztem, nincs a nagykerben.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Igen, azt látom, viszont a másik oldalon csak sima lyuk van, aminek ráadásul kisebb is az átmérõje. Szóval, vagy egy kis átmérõjû, végig menetes csavar + anya, vagy a csavar végérõl le kell dolgozni a menetet és menetrögzítõvel kell biztosítani a tövénél a kitekeredés ellen.
...esetleg egyszerûen egy sima vastag drót, mindkét végén behajlítva :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
anya nem kell, van menet a testben.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Én is elnézegettem az SLX-et (ja, végül csak rendeltem egy szettet), utoljára apám traktorjánál láttam ilyen sasszeges biztosítást, csak az egy kb. 20-as csavaron ment át. Túlzásnak tartottam, de ezek szerint nem az :)
Szerintem le fogom cserélni valami kis csinos csavar + mûanyagbetétes anyára.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás

Tegnap a hátsó fékembõl elhagytam az egyik fékbetétet és a sasszeget. Többen mondták hogy nem is hallottak ilyenrõl, nem szerelés után volt, az utolsó óta mentem vagy 300km-t. Valahogy sosem bíztam a sasszegben, jobb szerettem a régi xt csavaros megoldását.

Fosok én is hogy kiesik valamikor, shimano techdocs szerint ez az XT fékbetét csavarjának száma: Y8JZ98010.
Itthon vajon kapható? Angol webáruházban találtam már, de 2 csavart nem fogok angliából megrendelni :D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Tegnap a hátsó fékembõl elhagytam az egyik fékbetétet és a sasszeget. Többen mondták hogy nem is hallottak ilyenrõl, nem szerelés után volt, az utolsó óta mentem vagy 300km-t. Valahogy sosem bíztam a sasszegben, jobb szerettem a régi xt csavaros megoldását.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Végül úgy döntöttem hogy 180-as lesz a dologból, azt már biztosan bírni fogja. A probike-os szerelõk a 203-as tárcsát csak átütõs villákhoz ajánlják. A hétvégi tekerés alkalmával is éreztem többször, hogy jobb lenne néha a nagyobb fékerõ, mert szorongattam a fékkart rendesen :) Ettõl függetlenül a 203-ast inkább fel sem tettem. Hátra meg nem is fogom semmiképp, mert annak annyi lenne az értelme, hogy szépen szétfékezném a köpenyt, oda biztosan túl sok lenne.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Ma rövidítenem kellet egy barátom új dobozos Shimano SLX fékcsövein, aztán persze próbakör, meggyõzõ kis fék szett!

Vidra581

Vidra581

törzsvendég

• fórumtag
  • 977 hozzászólás

Egy rutintalan kérdésem lenne:
Szeretném a cc bringámon lecserélni az elsõ 160-as tárcsát a bb5 fékemben nagyobbra, a villa egy rs psylo. Tegnap szereztem 203-as tángyért, meg adaptert, mert olcsó volt, viszont tartok tõle, hogy szétbassza a villát. Szerintetek megalapozott a félelmem?

ez sokmindentõl függhet, de az tény, hogy az ilyen XC villák nem biztos, hogy szeretik a nagy tárcsát. Ha finoman mész, akkor nem lesz baja (de akkor meg minek 203as tárcsa ugye)... én használtam 180as tárcsát rst gila t5ön hidrós XT fékkel, most pedig 1700g-os full alu suntour axonon használom ugyanazt, annak nincs baja vele, de ugye annak 32es becsúszói vannak.
Tekerj egyet és feltárul elõtted a világ! :D
http://www.sports-tr...gmetjdai9sa4li9

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Egy rutintalan kérdésem lenne:
Szeretném a cc bringámon lecserélni az elsõ 160-as tárcsát a bb5 fékemben nagyobbra, a villa egy rs psylo. Tegnap szereztem 203-as tángyért, meg adaptert, mert olcsó volt, viszont tartok tõle, hogy szétbassza a villát. Szerintetek megalapozott a félelmem?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

akkor a mostani saint olajvezetékem jó lesz az új karral igaz? nem kell arra is beruházni?

yepp

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

MInden shimano kar párosithato az összes shimano nyereggel

akkor a mostani saint olajvezetékem jó lesz az új karral igaz? nem kell arra is beruházni?
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.