Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Csomi2

Csomi2

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!

Mi a véleményetek a Tektro - Draco-ról?

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 hozzászólás

Sziaztok,milyen hidraulikus tárcsaféket ajánlanátok nekem,MTB-ra(KROSS LEVEL A6),nem gagyira gondoltam,hosszú távú beruházás lenne?

Helló nekem ugyan Level A2 van . De mi a gond a 445 vagy a 446 os Shimano fékkel? Hidd el megbízható és jó fék. Én 80-82kg vagyok és a Vértesben a Bakonyban valamint a Baglyasban használom a bringát. Kap rendesen a fék de eddig csak betét csere volt a 2 év alatt. Vagy neked a bringán nem 445 vagy 446 Shimano fék van?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A legjobb bowdenes tárcsafék, de ha számít a pénz, akkor ezt is külföldön vedd meg (pl. innen)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
  • Location8448,Ajka-Bakonygyepes,Tóbereki.u.3.
Errõl mi a véleményetek:
-- Bikemarket.hu -- Avid BB7 bovdenes trcsafk 160mm
Ez sincsen,múltkor még volt,kár,lehet idén nem is fogok bringázni,fõleg veszélyben az ember munkahelye,ebbõl még eladás és sátorfaszedés lesz innét?!

Nagy János

Psysoul

Psysoul

vendég

• fórumtag
  • 60 hozzászólás
Szerintem nincs gond a jobb avid fékekkel sem. Kb. 1 szezont használtam Avid elixir CR-t, minden gond nélkül, illetve most elixir 7-est 1 éve: ebben 1x cseréltem betéten és ennyi,
tökéletesen mûködik, még állítani se kellett rajta, köszönhetõen az elöl-hátul átütõs kerékszettnek.

Juciyt mondjuk nem vennék, próbáltam egy juicy 5-öst, de elég gyenge volt.

Shimano SLX / XT szintén jó választás. Bike discountról rendszeresen rendelünk, 4-5 nap alatt itt van maximum, az itthoni árak 70-80%-ért.
Grand Canyon AL 29 | Eladó bringás cuccaim | BringaBanda

habda1

habda1

vendég

• fórumtag
  • 227 hozzászólás
(És még azt hittem én vagyok túl érzékeny.)
A külföldre visszatérve , ha gondolod betársulsz hozzám egy bike-components-es , vagy actionsports-os rendeléshez , ami egy-két héten belül meg fog történni.Nem kell félni tõle , nem ördögtõl való cselekedet.;)A részletekért keress privátban.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Elnézést,de kezdõ vagyok,valami tektro fék van alapból a kerékpáromon,és ugye az elfogyott egy szezon alatt-semmitérõ fék,apámnak van Avidja és tökéletesen mûködik neki három éve,csak ezért érdeklõdtem,látom itt is rárontanak az emberre,a Testbike-ról nem is beszélve-na ott van aztán a kivagyiság!

Igen, az vagy. Nagyon kezdõ. Fórumozásban biztosan.
Többek közt akkor most rögtön meg is tanulhatod vagy legalábbis gyakorold, hogy negyed óra alatt nem írunk 2 hozzászólást, válaszolva valakinek, hanem az elõzõ hozzászólásod tudod módosítani. (Bejegyzés módosítása) Érted, ugye ?
És többször is félreértelmezed a hozzászólásokat. Normális tanácsot kapsz, erre azt hiszed, megtámadtak. Szövegértelmezési gondjaid lehetnek vagy ilyen érzékeny vagy, tényleg ?
És súgd már meg, mi az, hogy elfogyott egy fék egy szezon alatt ? Mi fogyott el ? A fékpofa ? Vagy a féktárcsa ??
Marci

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Kösz,de ez a baj a kinézet alapján ítélik meg az embert ebben az országban sajnos,kevés izom is lehet acélos,munkahelyemen is van egypár kigyúrt ember-hát munkatempóban a béka segge alatt maradnak(nem öndícséretbõl írom),ha nem hiszed a te dolgod,a dolgozói teljesítményi munkalap nem hazudik,ezzel én lezárnám ezt a kinézeti vitát,féket meg majd alapos körûltekintéssel veszek majd.

Ezt nekem írtad? Mert akkor félreértelmezted amit írtam. A kutyát se érdekli Adonisz vagy -e vagy sem, vagy hogy mekkorák a kollégáid. Arra utaltam, hogy nem tûnsz nehéznek, ergó megfog a 160-as tárcsa is. Részemrõl is lezártam, mert úgy tûnik te az a fajta ember vagy aki még a jó tanácsot is személyes sértésnek veszi.

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Kösz,de ez a baj a kinézet alapján ítélik meg az embert ebben az országban sajnos,kevés izom is lehet acélos,munkahelyemen is van egypár kigyúrt ember-hát munkatempóban a béka segge alatt maradnak(nem öndícséretbõl írom),ha nem hiszed a te dolgod,a dolgozói teljesítményi munkalap nem hazudik,ezzel én lezárnám ezt a kinézeti vitát,féket meg majd alapos körûltekintéssel veszek majd.

Nagy János

tete007

tete007

vendég

• fórumtag
  • 144 hozzászólás

Kár mert a hazai boltokban nincsen szettben-ráadásul mit takar a szett?Van a fék+tárcsa+a felfogató csavarokkal(6 Db),vagy azt külön vegye meg a parasztja?

szett sok mindet de általában le van írva
az alap a Fék kar+vezeték+ fék test :-D
valahol akcióban adnak tárcsát is

de ha féket veszel akkor figyelj hogy féktárcsa is kell hozzá, ha nem adnak (és nem igen szoknak), milyen tárcsa? mihez írják vagy itt ki mit mond mert némelyre rá írják csak is ezzel és ilyen betéttel fog jó fékhatást adni!
akkor milyen a telod a vázad felfogatása IS vagy PM
a féktestek milyenek? jók lesznek simán adapter nélkül a kigondolt tárcsához?
Ha nem akkor kell adapter is a megfelelõ tárcsa átmérõvel kigondolva...

ha annyira magyarban gondolkozol nézd az árakat
nem olcsó bolt és ez is Ausztriából hozza be és fel számolja azt a árat is neked!
úgyan az amit lentebb is linkeltek

itt újak
itt "használt"
a használt némelyiknél szerintem az hogy kibontották bicoból
még egy magyar

de az apróban is lehet jókat kifogni és látni...

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
500+ ezerért árult új Gianten gyárilag Shimano M395 (Acera) fék van. :-O
Egyszerûen csak ezen spórolnak, vagy már az Acera is van annyira elfogadható? Egy hibátlan XT-re (még a 775-ös) esetleg megérné lecserélni?

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház

Köszi,még körûlnézek azért,itt Kab-hegyen meg a környéken elkél a komolyabb fékek,többször és több helyen tudok 50-80-közötti tempókat menni,és meg is kellene állni valamivel is idõben.

Nem nézel ki valami nagy hegyomlásnak, a Deore simán megfog még 160-160mm-el is. De ha a telód bírja, akkor elõre még egy 180-ast is feltehetsz és akkor aztán szakadékban hátszéllel is megállít.

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Az lehet csak álltalában éjszaka dolgozom,és nincsen fizetési számlám erre Paypal-vagy mi a szösznek hívják,meg még körûlnézek úgyis,köszi az ajánlásod.

Nagy János

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi,még körûlnézek azért,itt Kab-hegyen meg a környéken elkél a komolyabb fékek,többször és több helyen tudok 50-80-közötti tempókat menni,és meg is kellene állni valamivel is idõben.

Nagy János

Kánya

Kánya

törzsvendég

• fórumtag
  • 846 hozzászólás
  • LocationMecsek
Miért nem rendelsz külföldrõl? Hamarabb itt van és olcsóbban Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675 Modell 2013 - BIKE-COMPONENTS.DE

Közben DannyL jobbat linkelt :)

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Szerintem itt a helyedben azért körülnéznék: Shimano Scheibenbrems-Set gnstig online kaufen bei Bike-Discount

A posta 7.95 EUR, és DHL-el 4 napon belül megkapod. Az árak meg jók.

Az elsõ a Deore, szerintem neked az lenne a megfelelõ választás.

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi a válaszod,néztem de sajnos nincsen szettben sem az Ebike-on-sem a Bikemarket-on Shimano SLX-XT fékek egyenlõre,külföldrõl meg nem vásárolok,így is két havi melómba fog kerûlni a fékszett,ahogy elnézem-de ez van a jót meg kell fizetni!

Nagy János

DannyL81

DannyL81

Dancó a hegyről...

• fórumtag
  • 1.373 hozzászólás
  • LocationVeresegyház
Ha meg konkrét elképzelésed van, akkor ne úgy vezesd fel mintha tanácsot kérnél.
Simán kérdezd meg, hogy szerintetek jó lesz a Juicy vagy igen? :)

Egyébként nem rossz a Juci, de jobb a Deore/SLX/XT. Hogy melyik, az már csak "kedv" kérdése.

Supernova1982

Supernova1982

vendég

• fórumtag
  • 61 hozzászólás
Köszi,ez messze a legnormálisabb oldal,mint a másik,már régóta kerékpározom,csak olyan mint a mobiltelefon hamar elavulnak bizonyos dolgok,illetve ha ócska holmit vesz az ember akkor csak a szívás van vele,ezért kérdeztem meg,mert itt talán nem elfogúlt vélemények vannak-illetve versenyzõktõl vagy profiktól lehet véleményt-választ kérni!

Nagy János

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Elnézést,de kezdõ vagyok,

...és szeretnél tanulni? :)
Itt lehetõséged nyílik erre. Más is az alapoknál kezdte, szóval hajrá! :)