Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 votes

• Please log in to reply
18533 replies to this topic

errorka

errorka

vendég

• fórumtag
  • 56 posts
Haho!

Sokat fekezo lanynak melyiket ajanlanatok inkabb?

2009-es XT (M775) vagy 2012-es Deore (M596).

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
es milyen igaz.

:D

regi/hibas agyvaltokat veszek.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts

legtelenitest csak ugy lehet elb@szni ha levegos marad a rendszer.

Ez valami régi dakota közmöndás lehet...:D

Sleek

Sleek

törzsvendég

• fórumtag
  • 299 posts

ha idovel beesik a fekkar akkor biztosan olajfojassal allunk szemben.
annak ott valahol eresztenie kell.

Nem biztos,hogy szivárgás van. Csak ha van egy kis légbuborék az ide oda tud sajnos vándorolni. Én egy etz fékkel szívtam így pár hetet. Azt egy gyakorlott motoros töltötte fel nekem a rendszert utána semmi hiba nem volt.
A légtelenítõn keresztül töltötte fel.

GaBeN77

GaBeN77

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
légtelenítést követõen jól mûködik, utána kezdõdnek a bajok. Az olajfolyást figyelgettem már, szobában áll és sosem volt sehol egy csepp olaj sem.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
legtelenitest csak ugy lehet elb@szni ha levegos marad a rendszer.
de akkor elejetol fogva szarul fogna a fek.nyulos erzetu lenne.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Ha olajfolyás, azt észre lehet venni szerencsére.
Én inkább légtelenítési problémára gyanakszom, pláne, ha még viszonylag új a fék. Ha a Shimano-féle légtelenítéssel nem szûnik meg a probléma, adnék egy esélyt még az Avid-féle légtelenítési eljárásnak. 95%-ra biztos vagyok benne, utóbbival tökéletes lesz. Ha nem, akkor tényleg valami trükkös szivárgás vagy hiba lehet valahol.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,636 posts
ha idovel beesik a fekkar akkor biztosan olajfojassal allunk szemben.
annak ott valahol eresztenie kell.

GaBeN77

GaBeN77

újonc

• fórumtag
  • 2 posts
Sziasztok!

Olyan problémával fordulok hozzátok, hogy van egy Shimano Br-M575-ös hidraulikus elsõ és hátsó tárcsafékem (180/160). Az elsõ fékrendszerben kétszer volt már olaj cserélve, mind a kétszer hozzáértõ által légtelenítve, szervizelve. A légtelenítés után nagyjából 2-3 héttel mindig az a probléma jelentkezik, hogy a fékkar-út megnövekszik és majdnem teljesen be tudom húzni a kormányig a kart. A fékhatás persze sokkal kisebb, vagy minimális lesz. Szobában van tartva, olajfolyást sosem tapasztaltam rajta sem a féknyeregnél sem a karnál, rendszeresen szervizelve van gyárilag van szerelve a fékrendszer.
Ez a probléma csak az elsõ féknél jelentkezik a hátsó tökéletesen mûködik, sosem észleltem ezt a problémát.

Találkozott már valaki hasonló problémával, és ha igen akkor mi okozhatja ezt?

köszi a segítséget!

üdv:

Gaben

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts

Ha nem ragaszkodsz Avid tárcsához, akkor millió választék van bármelyik webshop-ban.

Üdv.

-Köszi, közben már találtam is a bike-shop.hu-n egész elfogadható áron, és a kiegészítõ alkatrészek is földi áron vannak hozzá...
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
Ha nem ragaszkodsz Avid tárcsához, akkor millió választék van bármelyik webshop-ban.

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 posts
ebay: New Genuine SRAM Avid 1pc 7" Elixir 1 3 5 7 9 XO X0 HS1 Disc Brake Rotor 180mm | eBay

TREKs Atesz

TREKs Atesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 789 posts
Üdv mindenkinek.

-Avid BB7-hez keresek vadi új 180-as féktárcsát, tud valaki valami olcsóbb boltot ahol 10.000 Ft alatt meg lehetne úszni a dolgot..?

A választ elõre is nagyon köszönöm mindenkinek..
TREK bike-on szebb az élet!!:cool2:

Kanzyani

Kanzyani

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Y8J298010 - Rotor Fixing Bolt Unit; ez a gyári száma, bármelyik Shimanot is árusító üzletben hozathatsz, ha van készlet.

Kösz szépen a segítséget.

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Égesd ki a pofákat, tisztogasd meg a tárcsákat. Én is találkoztam már olyan xtr alubakos tárcsával ami mindig cincogot és már sohasem lesz jó, annak az oka az volt hogy hullám vasutasra volt hajtogatva egyengetés helyet.

mind megvolt. a tárcsában sem volt nyolcas , szimplán szeretett hozzáérni rezgésre a betét. nagyobb lejtõ után meg konkrétan besúrolt a hayes. A shimano csöndes volt nagyon , de nem vennék újra.

A morcos.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
Y8J298010 - Rotor Fixing Bolt Unit; ez a gyári száma, bármelyik Shimanot is árusító üzletben hozathatsz, ha van készlet.

Kanzyani

Kanzyani

vendég

• fórumtag
  • 33 posts

Sziasztok!

Honnan tudnék ilyet beszerezni?

http://gp1.pinkbike....p4pb8361272.jpg

Shimano rt 86 - os tárcsához kellene.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Nekem viszont az slx vette el a kedvem a shimano fékektõl. Azóta Avidom van , de nem mondom , hogy szeretem , viszont cserébe apróért van és javítható. A hayes stroker trail volt eddig az egyetlen fékem ami fogott szépen állandóan... csupán cincogásmentesre beállítani lehetetlen és olyan brutál hangosan cincog amit nehéz elviselni. Ha most kéne vennem akkor talán egy komolyabb avidot választanék , pl elikszír cr-t.

u.i.: Eddig az egyetlen fék amiben kifejezetten pozitívan csalódtam az a vérig szidott cikizett és alázott Tektro Auriga Comp volt. Nem egy nagy eresztés , de míg használtam (kb 2 hónap) addig egy rossz szavam sem volt rá. Városi szaladgálóson szolgált és oda tökéletes is.

Égesd ki a pofákat, tisztogasd meg a tárcsákat. Én is találkoztam már olyan xtr alubakos tárcsával ami mindig cincogot és már sohasem lesz jó, annak az oka az volt hogy hullám vasutasra volt hajtogatva egyengetés helyet.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Zeke

Zeke

vendég

• fórumtag
  • 161 posts

Tanácsot kértél kaptál, ha szívni fogsz velük magadra vess. Olvass vissza itt egy pár oldalt hányszor ajánlják az avidokat és hányszor csak az slx-t, szvsz csak az slx-t többször fogják ajánlani mint mindahány avidot összesen.

Nekem viszont az slx vette el a kedvem a shimano fékektõl. Azóta Avidom van , de nem mondom , hogy szeretem , viszont cserébe apróért van és javítható. A hayes stroker trail volt eddig az egyetlen fékem ami fogott szépen állandóan... csupán cincogásmentesre beállítani lehetetlen és olyan brutál hangosan cincog amit nehéz elviselni. Ha most kéne vennem akkor talán egy komolyabb avidot választanék , pl elikszír cr-t.

u.i.: Eddig az egyetlen fék amiben kifejezetten pozitívan csalódtam az a vérig szidott cikizett és alázott Tektro Auriga Comp volt. Nem egy nagy eresztés , de míg használtam (kb 2 hónap) addig egy rossz szavam sem volt rá. Városi szaladgálóson szolgált és oda tökéletes is.

A morcos.

Kanzyani

Kanzyani

vendég

• fórumtag
  • 33 posts
Sziasztok!

Honnan tudnék ilyet beszerezni?

http://gp1.pinkbike....p4pb8361272.jpg