Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Arra gondoltam én is. Szóval nem rombolóra szeretnék három tányért. Szeretnék felfele is tekerni, de lefele szeretnék igazán.

Merida CX500

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Az hogy érdemes relatív, mert a demo9-re is lehet elsõváltót tenni, de leginkább arra érdemes tenni amit tekerni is szeretnél felfelé.:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Melyik a legnagyobb rugóúttal rendelkezõ váz, amire esetleg még érdemes kistányért rakni elõre? Az endúró kategóriás gépekre szoktak még rakni?

Merida CX500

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
peatey 16 kilós gépe már akkor is 223-nak matricázott 224-bõl és levegõs boxxerbõl állt ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

07aszp

07aszp

törzsvendég

• fórumtag
  • 638 hozzászólás
Steave Peat 223ja volt 16 kg. na most a 224már 400gmmal könnyebb+levegõs boxxi===>igen könnyû bicikli, de már mindegy mert sántacruzzal megy....:(
Hull York Medical School
1st Year (Hull Campus)
Anaesthetist wannabe

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
kikérem magamnak! nem vagyok súlymániás. jól sikerült a bringa, és nagyképûen büszke vagyok/voltam rá:)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Acél: a cikket én írtam, és én kis gép alatt a 13-15 cm-t értettem, mint a polarFS vagy a dobogós AC-k, de dh gépnél a 18 kg már tényleg nem rossz súly. A vk gépek vannak +/-17 körül. Persze én nem vagyok annyira maximalista és súlymániás mint Rocsi.

Tokodon a dobogón elitben és profiban is volt kisgép, meg dh tank is, tehát tényleg inkább a versenyzõ számított, de azért az a pálya nem igényel nagy rugóutat és igazi dhgépet.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás

Nem akarok izé lenni de nem azért lehet mert a vega azért mégsem annyira jó?
Persze számít a gép súlya meg tokod ami a pro dh arcoknak cc pálya, de aki tud az nem fog kétségbeesni egy 20 kilós géptõl, és mogyi nem egyszálbél gyerek akinek minden gramm számít mert egy súlyban van a biciklijével:)

jólbeszélsz! :)

egyébként vega rulez!!:cheers:

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nekem spec tetszett a vega. nem is a súly miatt,hanem inkább a rövidebb rugóút és hatékonyabb tekerhetõség szól a gemini mellett.

Dig

Dig

maximus

• fórumtag
  • 10.884 hozzászólás
Nem akarok izé lenni de nem azért lehet mert a vega azért mégsem annyira jó?
Persze számít a gép súlya meg tokod ami a pro dh arcoknak cc pálya, de aki tud az nem fog kétségbeesni egy 20 kilós géptõl, és mogyi nem egyszálbél gyerek akinek minden gramm számít mert egy súlyban van a biciklijével:)
Vedd be a piros kapszulát, és kitágul az univerzum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
igazad van,én meg azt akartam mondani,hogy ha misi gyakorolt is volna,akkor súlyosabb különbség lett volna köztük. igaz,hogy a somogyi akkor is második lett volna.
de pl én mentem már tokodon vegával is,meg geminivel is, és utóbbi sokkal hatékonyabb volt. bár a versenyig egyikkel sem jutottam el:)

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
rocsi: azért hasonlítottam össez misit meg mogyit, mert szerintem többek között õk azok akik tudnak is bringázni magyarországon. és az egyik kvázi cc-géppel a másik meg tankkal ment, minimális idõkülönbséggel. innentõl kezdve nagyjából mindegy mivel indulsz tokodon.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
nem azon a 20 méter sziklán dõlt el a verseny.

pézsé

pézsé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.333 hozzászólás
A profi nyomvonalon azért sokat segített egy hosszútas rendszer, bár merevvel meg végig lehetett pattogni a sziklák tetején.
én mondjuk merevvel nem vállaltam volna be azt szakaszt, mert beszari vagyok, de a vegával simán ment.
Mondjuk megfontolandó, hogy érdemes e a pálya további részén cipelni a többlet sújt amit egy nagy gép képvisel a kicsikkel szemben, vagy bevállalni a kövest kicsivel.
hobbiban meg 14 cm simán elég lehetett.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
azt azért hozzátenném,hogy a misi csak egyszer jött le elõtte a pályán a többiek meg két napig gyakoroltak. bár ez nem feltétlenül bringakérdés.inkább rider.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
tokodon ugye tavaly misi nyert polarx fs-el + fox villával (float volt talán, nem figyeltem). második meg mogyi demoval. akkor döntsd el tokodra mi a jó. :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
18? már akinek :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
18 kiló körül kompletten könnyûnek számít egy dh gép. egy 180/180-at mozgó dh gép.
tokodra sokaknak jó a merev is amugy, vagy a 14-15 centit mozgó kisbicikli.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

szume

szume

törzsvendég

• fórumtag
  • 715 hozzászólás
Ma olvasgattam a novemberi bikkmakkban a tokodi DH versenyrõl. Ott olvastam, hogy arra a pályára könnyû gép kellett. Azok milyen gépek? Teljesen tudatlan vagyok DH ügyben, azért kérdezek ilyen hülyeséget, bocsi!

Merida CX500

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

planetx jócska