Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás
Anyag Elasztikusság Szakítószilárdság-határérték Sûrûség
Alumínium 10-11 11-59 168,5
Acél 30 46-162 490

1/3 olyan könnyû, 1/3 olyan merev...
Bár az acélvázak nem 3szor olyan nehezek, csak kb másfélszer.
Javítsatok ki ha nem így van.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

sehol sem találok infót róla, mekkora egy hasonló monti alu és cro-mo váz súlya?

itt talán találsz....
http://weightweenies...=hardtailframes

de egy átlag cro-mo váz üti a 2-2,2kg-ot, jobbak tán 1,8
egy átlag alu ami már jobb az 1,6, a legkönnyebbek olyan 1,3-1,4 /ami még alu, szkamdiumos van még könyebb (kb 1,1)/, az occsó aluk meg szintén 1,8-2 kg.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

gsuveg

gsuveg

vendég

• fórumtag
  • 244 hozzászólás
sehol sem találok infót róla, mekkora egy hasonló monti alu és cro-mo váz súlya?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Anyagfáradás, ilyesmi, hajlításoknak köszönhetõen megy végbe, ami annyit tesz, h használat következtében.Csupán az állástól nem lesz semmi baja :)
De ha megnyugtat, egy 10 éves vázam még mindig egyben van a legutolsó röntgen szerint, és rendes igénybevételnek volt kitéve.1-2 éve volt rajta egy hajszálrepedés, de az meg lett csinálva gyorsan.

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.558 hozzászólás
Na megint a hülye kérdésem: Mint azt egy páran tudják, sejtik, igen csak Cannondale fan vagyok. A barátosnémnak kinézetem egy bringát, csak nem tudom meg vegyem e.
Tehát egy 99-es Cannondale váz (caad3) + 75mm-es, levegõs Fatty. Kék váz + sárga festés, team modell, tehát igencsak cult értéke van a bringának. Igazából egy rendes karcolás nincsen rajta, még a bovdeneknél sem, tárcsafékkel nem volt használva. Ez 99.000 pénz. Ami zavar, az öregsége. Anyagfáradás stb. fennáll, vagy ettõl nyugodtan meg is vehetném? Persze az ára sem kevés…..

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
de ha igaz, akkor csak speciális, mert a 7000-res sorozatu alu mangánt, cinket és a fene tudja mit tartalmaz (vasat? lehet), a 6000-res meg magnéziumot meg sziliciumot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

http://www.specializ...ium_vazanyagok/

na ez a marketing
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
http://www.specializ...ium_vazanyagok/

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Na szemet hunytatok fölötte. Tud valaki ehhez hozzászólni?

sztem egyik sem törik könnyen, szvsz marketingben több különbség van benne mint anyagszerkezetben, és súlyban is alig van különbség....viszont az m5ös s works támvilláit könnyebb volt összenyomni mint az m4-es sima stumpiét....ellenben az m4est volt szerencsém használni kicsit, az brutkó merev....

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás

Mert ugyebár az össz aluötvözet egyforma merev csak a szakítószilárdsága más.

Én ezt nem teljesen vágom...:wtf:

"vagy csk nehezebben törik el" - mé', az nem elég? ;)
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

abotika

abotika

vendég

• fórumtag
  • 120 hozzászólás

Tudja valaki mi a nagy különbség az m4 és m5-ös alu között. Mármint a váz szempontjából. Tudom, hogy tartósabb , de valamit a váz rugalmasságán karakterisztikáján változtat a jobb ötvözet, vagy csk nehezebben törik el. Mert ugyebár az össz aluötvözet egyforma merev csak a szakítószilárdsága más. Vagyis mért jobb az s-works a stumpjumpernél?

Na szemet hunytatok fölötte. Tud valaki ehhez hozzászólni?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

De egyébként sokak szerint elbaszott izlésem van.

nem kell megsértõdni :)
az alutech biztosan kavicsnehéz. (azaz 5+ kg)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Sajnos nem vagyok abban a helyzetben, hogy mindent kipróbáljak, ezért kérdezem.
Az meg, hogy kinek mi tetszik szerintem ne legyen kérdés. Például szép lenne, ha mindenki ugyanarra a nõre hajtana.
Nekem az Alutech és Haro tetszik. Ennyi. Sajnos egyik sem volt még élesben alattam.
De egyébként sokak szerint elbaszott izlésem van.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
oli b+ nekem is van egyfajta szutyok izlésem, de te rajtam is tulteszel.....
rendes dh vázat nem néztél?
mondjuk fusion terminator? abból sincs egy sem itthon. és legalább tökéletes, mind mozgásban, mind súlyelosztásban, geometriában, mindenben.... (vagy legalábbis nagyon közelit a tökéleteshez, a'la demo)

Feltöltött kép

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Elvileg a Hauser lenne a Mo.-i képviselet nem?
Bár az a gyanúm, hogy a Malival vitorláznak valahol.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
na ez már csini. csak miért nem lehet azokat a csöveket egyenesre csinálni...
ja, és picsa magasan van a középcsapágy. ez a mániám:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Tényleg! Ha már szó esett róla. Akkor errõl?

link

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Régen Cannondale-t szerettem volna. A mai napig az tetszik a legjobban. De Gracia miatt annyira felkapott lett....... Ráadásul Neked is az van, úgyhogy most már biztos, hogy nem veszek.:)

Ami még nagyon tetszik az a Haro Magnum.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
ja, legalább nem lopják el:)

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A drágát tudom én is.
Az, hogy másnak nem tetszik, az nálam elõny.