Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11010 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Köszönjük a tartalmas, és egyébként teljesen alaptalan információt tartalmazó hozzászólást.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Szerintem ne rendelj a jenkiktõl, mert képesek lennének a duplájáért elküldeni.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
csak kérdés nyár végén is ennyi lesz-e..
amúgy amerika kicsit macerás lenne nekem:S

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

dollár sztem azt jelenti hogy USA..

ilyesmi árban amugy engem is érdekelne sztem coiler. hozassunk akkor már kettõt ;) én 175 vok és 15ösre pályázom.

a mountaibike actionban van hirdetés, majd megnézem .....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
dollár sztem azt jelenti hogy USA..

ilyesmi árban amugy engem is érdekelne sztem coiler. hozassunk akkor már kettõt ;) én 175 vok és 15ösre pályázom.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
hol kaható 400ért kint coiler? vmi linket errõl tudtok adni?
ezt lehet meg tudom oldani, olaszban (déltirol) élnek rokonok.
mert átsámoltam ez tényleg rohadtul megérné, ha nincs naon messze pl ausztria ki is utaznék érte.

és még 1
178 centi vok, még lehet növök. dh-ra meg ugrálásra inkább 15" v 17" körüli vázat vegyek?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

na jó akkor pike :)

a sima Stab és a Stab Garbanzo közt mi volt a külömbség?
Külföldi oladalakon eléggé jó áron mérik õket...Nem az újabbik,hanem még a "klassik"felépítésû vázra gondolok

sztem mindig más már amikor volt .......volt amikor csak a festés, volt olyan év amikor a garbanzo easton RAD csõbõl volt....de jelentõs különbségek vázilag tán nem voltak....sajna nem mûxik már a kona.dk.....

Az már iszonyatos pénzbe kerülne, de valóban nem volna rossz, bár elég a 100-120 is.

Egyébként ha ez a csõ belement a jelenlegi vázamba, akkor jó az minden 27.2-esbe. Lehet, hogy a tolómérõkön másfajta mm-t használnak.

ja persze....a tolómérõn több egy mm mint amúgy
esetleg szar a tólómérõd, vagy nem tudod leolvasni a tized miliket.....

Daci Te meg keress egy ismerõst kint 400 dollárért lehet tavalyi coiler vázat kapni ......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
na jó akkor pike :)

a sima Stab és a Stab Garbanzo közt mi volt a külömbség?
Külföldi oladalakon eléggé jó áron mérik õket...Nem az újabbik,hanem még a "klassik"felépítésû vázra gondolok

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás

...egy 140es foxot az elejébe és vidámság :)

Az már iszonyatos pénzbe kerülne, de valóban nem volna rossz, bár elég a 100-120 is.
Egyébként ha ez a csõ belement a jelenlegi vázamba, akkor jó az minden 27.2-esbe. Lehet, hogy a tolómérõkön másfajta mm-t használnak.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
27,2lesz a nycsõ..

daci egy ilyen vázat tudok ajánlani ;) de ez nem apró-de ott megtalállod- ;)

amiket sorsz stinky coiler azok kb erre valók amiket írsz!
scamp is hasonló lehet így ránézésre.
de hogy finoman nem mozogank az elõfordúlhat,bár egy jó tag azért sokat számít...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Terepen használnám egyébként, de bármikor jól jöhet a hatalmas teherbírás.

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Mindig úgy járok a vázakkal, hogy nem gyártanak belõle 20-21"-osat, csúnya, nem kapható itthon vagy csak gyengének látszik. Mikor a jelenlegi vázamat vásároltam (Merida Matts Sport 500), nem is figyeltem a dolgokra. De mázli volt, hogy minden szerencsésen passzol hozzá.

Az öregem bringájához pl. vásároltunk egy kosarat, amihez tartozik egy támaszték, itthon jutott eszembe, hogy nem szerencsés teleszkópra szerelni. Ezt a támasztékot rá kell csavarozni a tengelyre, és alulról megtámasztja a kosarat. Eszembe jutott, mi van, ha összehúzódik a teleszkóp. Lehet, hogy kettétöri a támasztékot. Nem így lett, bár elképzelhetõ, hogy nem is rugózott rendesen (hát mert elég gagyi szegény). Szóval ez megint egy példája a tudatlan vásárlásnak.

A fejcsövem 145, de nem fûrészelték le teljesen a teleszkóp nyakát, mert kértem hozzá távtartó gyûrût (1 cm-re saccolom), hogy ne úgy nézzen ki, mintha a fejcsõbõl nõne ki a kormányfej. Szóval ebben az esetben az még nem volna gond, ha a következõ vázamnak kicsit több lenne a fejcsöve, bár szerintem azt az 1 centit bõven elveszi a kormánycsapágy (az én félintegrált csapágyam nem emelkedik ki a vázból). A szemtávolság pedig 5 cm, mármint hátul a tárcsaféknél. Tehát idõközben sok szempontot fontosnak ítéltem, már nem is a vázhoz kell felszerelést választani, hanem fordítva.

Egyébként lemértem a nyeregcsövemet. 28 lett, amit lehetetlennek tartok, mivel a gyártó 27.2 illetve 30-as méretekben forgalmazza. A váz viszont kifejezetten 27.2. Most akkor én mértem rosszul, vagy véletlenül lehet 28-as mind a kettõ? Abban viszont biztos vagyok, hogy a középcsapágyház nem lesz szélesebb az LX hajtómûnél.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
nyár végén tervezek rendes fullyt venni, ami kb 150-180at mozogna hátul
leginkább freeride felhssználásra kéne, ami alatt azt értem, hogy lehessen vele dh-zni is akár külföldi pályákon, vagy komolyabb magyra pályákon, viszont lehessen tekerni is meg ugrálni vele a sashegyen.
a strapát is bírja, bár én 60 kiló alatt vok, és egy 150es drop off se álljon bután benne.
jó lenne 120-130 alatt taggal kijönni, de ha kell kibírom egy ideig hulladék taggal is.
ami szóbajönne ebben az árkategóriában az a scamp colt, ami sztem jó áron van, jól néz ki, 150et mozog, mentem is vele egy kicsit, és így elsõre be is jött.
ezen kívül amit néztem a magellan deneb, de az meg elég ocsmányul néz ki, de ezt tudnám átfestetéssel orvosolni, szal ha jó váz, akkor felõlem lehet deneb is.
ezen kívül használt vázakat néznék, csak ez para, mert nem tudom h mennyire van esély rá h törött, ismerõsöktõl hallottam pár rosszat ilyen téren.
használtan még kijöhetne ennyibõl egy vega fr ami erõs állítólag de nem mozog.. viszont jó árértékarány meg minden. mivel nem próbáltam még ezt így nem tudom h tényleg ilyne szar e a mozgása, vagy jobb taggal lehet ezen segíteni?
vagy használt coiler esetleg régebbi stinky jöhetne szóba. viszont régi váznál megint para az h mennyire volt használva vagy törve.
esetleg mást tudtok ajánlani?
vagy a másik megoldás, h hsználom még egy ideig a polar x-emet és komolyabb kicsit többemozgó vázat vennék pl umf freddy ami 180at mozog
dhx3-al és egész jó áron van.
csak ebbe nem állna bután egy 150es dropoff? valamint nem túl nehéz illtve nehezen tekerhetõ az egész?
vagy ami még nagyon bejön az a transition dirtbag de sztem ez nekem mégcsak álom lenne, külföldi honlapokon néztem, és kb 200-220e körül lenne vanilla r taggal, viszont macerás behozni plusz postaköltség.
mit ajánlotok várjak még egy plusz félévet mondjuk és gyûjtsek komolyabb vázra, vagy jók ezek a deneb, vagy colt féle vázak is?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás
azért vmi geó adatot jó lenne látni, mielõtt +veszed mert érhetnek csúnya +lepetések...

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
massziv váz az tuti,de ez szerintem nem CC kategória,hanem a most divatos AM...fékszemek meg standard IS6 col...
Szimpatikus,egy 140es foxot az elejébe és vidámság :)

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Kösz szépen, ez a "sokkal inkább masszív" nagyon jól hangzik. Egyébként van belõle 20", a hivatalos weboldalról átirányíthatod magad a svájci forgalmazóhoz, ahol 1090 CHF-ért kapsz 20"-ost (vagy az kamu?), Európában messze a legolcsóbb. Amúgy az a 3 kg elég sok, most 13.2 kg a gép, ha kicserélem a vázat, már bõven 15 kg fölött lesz, ráadásul a súlypontja is hátrébb kerül. De azt hiszem ezt még lenyelem, mivel kellene már újítanom egy összteleszkóposat, hát valamit valamiért.
A fejcsõhosszt és a tárcsafékszemek távolságát nem tudod véletlenül?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.275 hozzászólás

Szevasztok!
Volt már valakinek dolga Da Bomb Cherry Bomb vázzal? Nagyon megtetszett és a jövõben ilyet szeretnék, 20"-os feketét. Minden vélemény érdekel, ezen kívül a tömegét sem tudom. Feltételezem, jobb a 05-ös Kona Kikapunál. Ja, és a méretei is érdekelnének, mert nem akarok alkatrészeket cserélni miatta.
Köszi.

a 15 és 18 collos vázméretek közül sztem nehéz lesz 20" - ost választani.....

kikapuval meg nem egy kategória, a kikapu egy 4"-t mozgó cc/maraton váz ez meg sokkal inkább egy masszív am váz.....súlyra meg nyugodtan számolhatsz 3 kiló fölötti súlyt rúgóstag nélkül

czpetike

czpetike

törzsvendég

• fórumtag
  • 265 hozzászólás
Szevasztok!
Volt már valakinek dolga Da Bomb Cherry Bomb vázzal? Nagyon megtetszett és a jövõben ilyet szeretnék, 20"-os feketét. Minden vélemény érdekel, ezen kívül a tömegét sem tudom. Feltételezem, jobb a 05-ös Kona Kikapunál. Ja, és a méretei is érdekelnének, mert nem akarok alkatrészeket cserélni miatta.
Köszi.

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Német és angol ebayen érdemes nézegetni, 1 hónapja láttam több explosifot is, volt ilyen zöld, valami nagyon régi sötétkék, meg talán egy fekete (de ez nem fix). A postaköltség dpd-vel, angliából parceline-al 40 euróból megáll.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
pedig kezdtem lelkesedni:(