Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hat nemtom, par fok itt, par centi ott, es maris mas geometriarol beszelunk...

en nem vagyok ilyen temaban expert, de ha ram hallgatsz, akkor nem katalogusadatok alapjan dontod el hogy milyen a bringa. ülj fel ra es hasznald, aztan ha nagyon nem jon be azt ugyis eszreveszed.

eleg huyleseg lenne azt mondani, hogy mivel a lancvilla 425mm hosszu ezert X

olyan amilyen, hasznald egeszseggel.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Mivel bringat ujitok fel (1998-as Schauff XRay), es mar nincs sok hatra (egy atkozott elsovalto kene), de van egy csomo idom amig befejezem, atneztem a vazat es lemertem/felirtam az adatait.
Erdekel a vazgeometria, csak hat jo lenne ha valaki elmagyarazna hogy mi, miert, hogyan, mertjo, mertnem, (csapottabb nyereg vazcso szog rovidebb lancvila hasonlok)

Szoval amire hasonlit geometriailag az a 2002-es Caprine Boomer
A /-jel elotti adat az XRay-e a /-jel utani a Bomer-e

Schauff XRay / Caprine Boomer

Felsocso hossz: 565 mm / 570 mm
Nyereg vazcso hossz: 460 mm / 430mm [egyetlen jelentos elteres]
Nyereg vazcso szog: 70 fok / 72,5 fok
Homlokcso szog: 70 fok / 71 fok
Lancvila hossz: 430 mm / 425 mm
Tengelytav: 1070 mm / 1070 mm
kozepcsapagy magassag: 310 mm / 310 mm

A meresek nem tukrozik a teljes valosagot, 1-2 mm/fok elteres lehet.

Ha valaki ezek alapjan meg tudna mondani hogy milyen felhasznalasi teruletre keszult a bringa, mik az elonyei hatranyai, mikor jonnek elo, meg meg par dolgot nagyon megkoszonnem.

P.S.
A gyartoval mar beszeltem, jofej csak nekik sincsenek adataik.
Udv
Tsipet

Nordenfor

Nordenfor

vendég

• fórumtag
  • 59 hozzászólás
Bocs, ha nem ide illõ a téma, de végülis vázról van szó. Szóval, szerintetek lehet kapni valahol kulacstartó konzolt és bowdentartó szemet valahol? Van egy régi acél vázam, amelyiken egyik sincs, azért kellene:) A kulacstartót még esetleg meg tudnám úgy oldani, hogy fúrok menetet az alsócsõbe, de azért mégis szebb lenne normális szabvány konzollal. Ha valaki tud ebben segíteni, elõre is köszönöm! Hajrá bejgli:peace2:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
namost pár alap dolgot nem ártana tisztázni, remélem egyszer a bikemag csinál ilyesmi cikket a nyitóoldalra.
szóval a rugóút 2 dologból tevõdik össze:
- rugóstag mennyit mozog (egy 190mm-es tag 51mm-t)
- váz áttétele (szorzó, átlagban 2-3, azaz a példánkban szereplõ 190-es taggal lehet 100mm-t mozgó és 150mm-t mozgó vázat is csinálni)

minél kisebb az ugyanakkora rugóúthoz tartozó áttétel (vagyis minél nagyobb a rugóstag útja) annál érzékenyebb, és jobban kihasználható a váz rugózása.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
aha, köszönöm szépen a segítséget Nektek!
akkor ha jól értem a geo. határozza meg az út hosszát és nem tag kérdése a dolog(mármint hiába kap késõbb egy fox-ot, nem lesz sokkal jobb/nagyobb mozgása a váz adottságai miatt)--->nem mintha a 75/95mm nem lenne nekem elég túrázni, maratonozni:)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
amennyiért kínálják, szerintem is jó vétel.
arra figyelni kell, hogy a legkisebb út állásban lesz jó a legnagyobbhoz sajnos kevés effektiv rugóstag-út tartozik meg nagy áttétel.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ha számít,akkor itt ez a váz kb 4-5éve fut...
természetesen nem rendeltetés szerû használt mellet,most valamelyik srác csaja használja...
szaerintem vedd meg simán..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
a HT vázhoz valaki valamit még esetleg? (#6054) ??

a bringaszállító

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
csavarbolt... de ezt miért a vázas topikban kérded meg?

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
köszönöm...ja,, még egy kérdésem van: 7es csavart a bbb stucnimba hol kapok?
I don't care how it pedals

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
köszi az ötleteket.tam, majd' 2500 ft 2 szines csavarért:Dakkor szerintem teszek bele ledet vagy nemtudom.valami hasznosat kellene rá kiötleni mert nagyon csunya.vagy flex aztán festékkeverés?:S

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
ha tuti kampec, akkor üsd ki a szûkítõt, és rakj bele egy olyan fejcsapágyat, ami 1.5-ös

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
hali,,
van egy Iron Horse SGS vázam, és az alsó fejcsapágy ganéra van menve..
1.5 rõl van leszûkítve és a szûkitõbe van integrálva a csapágy.. kérdésem, hogy cseréljem az egészet, vagy csaka a csapágyat? meg úgy egyáltalán hágy szabvány van az integráltak között?
tnx
I don't care how it pedals

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
simán venném meg ha 20 centivel kissebb lennék

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
skacok errõl mi a véleményetek?

http://piacter.bikem...t=108207&cat=15

régen jó gépeket csinált a HT, ahogy rákerestem ez olyan 2004 környéki váz, de képrõl elég jó bõrben van. Meg a méretével is bajban vagyok, mert csak 172-3cm vagyok aztán nem szeretnék egy makkonverõs túrázós, maratonozós gépet összerakni belõle :D
No meg a tagokkal sem vagyok tisztában teljesen, egy fox az oke, de az X-Fusion?

a bringaszállító

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Kellemes unnepeket kivanok minden kedves forum tagnak, bringasnak es nem bringasnak ! :D

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Jól van, akkor majd, ha aktuális :D.
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Volt hogy valaki vagy fél évig pakolta itt elméletben össze a bringát - lelkileg mindenkit tönkretéve.. ne tedd ezt Te is :)

Az kemény volt!:D

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
tervezd, de akkor ne specifikusan - ahhoz pedig adat sem kell :)

Volt hogy valaki vagy fél évig pakolta itt elméletben össze a bringát - lelkileg mindenkit tönkretéve.. ne tedd ezt Te is :)

legapróbb részletekre is kitérve, miközben valójában azt sem tudod hogy mit szeretnél venni.

LiLZs2

LiLZs2

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
Hát szeretem eltervezni a dolgokat ^^
Nem hiszem el még 1*, hogy mindig félnem kell mert aki félve ember az csak félember.