Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
van róla valami papírod, hogy bejelentetted a hibát meg a bolt válaszáról hogy nincs baja?
ha nincs akkor szopó..
email nem tudom ilyenkor mennyire hivatalos..
ha a szépszó nem használ akkor én fogyvédhez fordulnék.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Épp a Bikediszkontal próbálok szótérteni.
A helyzet az hogy a fejcsöve elrepedt a váznak.Ezt az 1éves garanciaidõn belül jelentettem, visszakültem, de jött a várható válasz hogy semmi gond nincs vele.
Lecsiszolták alatta állitólag repedés nyomát se láttak,szerintük a festék mintája(egyszinû fekete váz) majd valami hasonló árnyalatú fekete festéket odakentek. Amikor visszakaptam a vázat akkor ezt körömlakklemosóval ledörzsöltem, és alatta persze ottvolt a hajszál repedés, de a garancia lejártáig már csak 2-3hét volt. Most monta nekem azt valaki hogy ha én a hibát a garanciaidõn belül bejelentem akkor a lejárat után is ki kéne cserélniük.
Szerintetek tudok még tenni vele valamit?

VADDISZNÓ

VADDISZNÓ

vendég

• fórumtag
  • 157 hozzászólás
Csak annyit mondanék, hogy én a kisebbik vázat (asszem 13,5) használom DH-ra ill. Durva dirt- FreeRide-ra... Boxxerrel... (ride '06) nekem így tökéletes, bár én amúgy is laposfejcsõ-fan vagyok XD
hydro-elektro-mechanikus, hõérzékelõs félhomályszabályzó :lol1:

Nagy_Dani02

Nagy_Dani02

vendég

• fórumtag
  • 175 hozzászólás
Hát 374Lon egyértelmûen glory, egyáltalán nincsenek egy szinvonalon, ezen nem kell gondolkodni.
A pályákkal kapcsolatos véleményed ne hangoztasd, mert tényleg csak kétszer, akkora a szintkülönbség mondjuk egy hazai és egy külföldi pálya közt. A meredekség sokkal nagyobb, azért nem mindegy 2,5 km-en esni 150-250 métert, az itthoni pályák ebbe a kategóriába tartoznak talán, és egy külföldi 4-500 méteres szintkülönbség elég nagy különbség tud lenni. Ja a fényképek és a videók rengeteget csalnak, itthoni pályák szinte csak síkok. Külföldön a CC versenyek lejtõi is meredekebbek mint az itthoni DH pályák.
FanatiX

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
én nem1x merevvel mentem kékesen(ami szntem sokkal nehezebb mint john) és láttam képeket pl szlovák fekete pályáról, de hasonlónak tûnt a kettõ. persze még nem mentem, de kép alapján az ember vmennyire be tudja lõni magának szal nincs különbség szntem az itthoni (jobb) pályák és a külföldiek között

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

...
Itthoni Dh-ra tökéletesen elég egy ~150et mozgó váz.
Nem, nem én találtam ki.

Ezt sose értettem. Szerintem az itthoni pályák is elég jók, a fõbb hibájuk csak az hogy
1: Rövidek
2: lejössz 5perc alatt és mire visszaérsz(fogasig el-fogassal fel-pályáig el)40perc

És szerintem aki egy nehezebb itthoni pályán lemegy(bár kevés ilyen pálya van)lemegy az lemegy egy külföldin is, csak mondjuk fele vagy harmad akkora sebességgel mint Pl.: Sam Hill.
Az egész sebesség kérdése, hogy a nokomment sziklás léptetõ szakszán gyökkettõvel ügyeskedsz le, mer akkor persze elég a 150es vagy merev, vagypedig féknélkül szinte átrepülsz rajta, akkor azér jóha 18-20at mozog.

Hozzátenném, hogy pl én teljes mértékben megvagyok elégedve a 150mm-t mozgó vázammal.

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
thx mindenkinek a segítséget!
most 1 2007es vega és a glory közt kéne döntenem :?

That's all folks!

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

160at igen, nem érdemes kókányolni egy tök más felhasználási területtel rendelkezõ vázzal.

úgyse bírja, úgyse jó, nem illene bele nagy villa, akkor csere, vagy felemás felhasználás amíg lesz nagy váz, etc.

Vagy kicsivel többért Sala által említett, vagy bighit, vagy hasonlók.

esetleg gemini. azok is vannak már ilyen árban

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás

ja.. nyílván anyagi okok miatt megy pl. lor is AC-vel.. :)
ja tudom, õ nem versenyzik.. :D

igazából ezt nem lehet tudni ;) illetve mivel ismerjük, igen.
Talán azért nem DH-t vett, mert õ ilyen ólmonten csávó? :chin:

De továbbra sem értem igazából mi köze a két váznak egymáshoz.
Se felhasználási terület, se kinézet, se rugóút, se semmi.
Ja de, mindkettõbõl bringa épül jó esetben :)

160at igen, nem érdemes kókányolni egy tök más felhasználási területtel rendelkezõ vázzal.

úgyse bírja, úgyse jó, nem illene bele nagy villa, akkor csere, vagy felemás felhasználás amíg lesz nagy váz, etc.

Vagy kicsivel többért Sala által említett, vagy bighit, vagy hasonlók.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

SZFV, Laskó, bringapark?, régebben GT-m volt, késõbb zöld Mongoode Fairlane
beugrik?

nem volt a Fairlane-en egy Oakley matrica a felsõcsövön?

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

egy új vega gyári taggal megéri a 160at?

szerintem meg.
...Ez lesz keremszeppen...

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
A festése nagyon gáz? Én alapból átfestésben gondolkodom, képen rettentõ randának tûnnek azok a nonfiguratív izék. És plíz a nyeregcsõbilincs méretet is írd le ha tudod mekkora mert a vázhoz való kacatokat elõre be akarom szerezni.

Ja, ezekszerint biztos ismerjük egymást!

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
nycsõbilincset nem tudom, most nincs itt a váz,
le kell mérni tolómérõvel

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás
120mm-en nem hinném hogy elbaszott geometriája lenne
amúgy én meglepõdtem, elég komoly kidolgozásúnak tûnik ahhoz képest, hogy mali, és hogy menniybe kerül
ráadaásul hidroformingos az alsócsõ, ami ebben az árkategóriában nem jellemzõ
most akcióban megkapod 20-ért ha jól emlékszem

SZFV, Laskó, bringapark?, régebben GT-m volt, késõbb zöld Mongoode Fairlane
beugrik?

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Erõsen gondolkodom egy ilyen váz vásárlásán és én is Pike-ot akarok belerakni, remélem nem lesz idétlen geometriája 120 milin sem. Nyeregcsõbilincsbõl milyen méretû kell hozzá?

szerinted honnan ismerjük egymást?

kolin

kolin

törzsvendég

• fórumtag
  • 358 hozzászólás

Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mekkora beépítési magasságú villa passzol a Mali Slalom M2 vázhoz?

hát sztem max 130mm-es villa, ezek beépítési magassága gyártónként/típusonként eltérhet, de nagyjából hasonló, azt most így nem tudom minek mennyi
amúgy építés alatt van nekem egy kisbicó, amihez már megvan egy ugyanilyen váz, én Pike-ot akarok majd bele, U-Turn-ös, így tudom változtatni a rugóutat, így a villaszöget/beépítési magasságot is

de sztem mi ismerjük is egymást

Márkó76

Márkó76

vendég

• fórumtag
  • 89 hozzászólás
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy mekkora beépítési magasságú villa passzol a Mali Slalom M2 vázhoz?

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

a konditeremmel nem lenne gondom, sõt akkor legalább érzem h ami alattam van az biztos. az a baj h a srác túl olcsón adja(90!!)... vmi nem stimmel vele szntem.
van vmi biztos tippetek h tom ellenõrizni a vázat mielõtt átveszem?
és bocs a sok hszért

Ismerem annak a szörnyetegnek a tulaját. Ha téged nemzavar hogy 6 kiló akkor vedd meg, tuttommal semmi baja. Régóta hirdeti csak nem viszik és azér egyre olcsóbb. Megmár megvan neki az uj.
Tipikus olyan ronda és nehéz váz,amit nemsokan szeretnek, de legalább birni fogja

de asszem tag nincs hozzá

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
szeretném mindenki! figyelmét felhívni, hogy ez itt továbbra sem az apróhirdetõ. köszönöm.

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
egy új vega gyári taggal megéri a 160at?

That's all folks!