Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2008. July 15. - 18:50

Posted 2008. July 15. - 18:33

Úgy gondolom, hogy jó ötlet tíz váz kategóriánként. Utána lehetne szûkíteni ötre.
Sajnos csak a fent említett kategóriákat ( dh, xc, 4x ) ismerem. Aki ismeri a többit szóljon hozzá!
Utána összesíthetnénk és kiderülne a csúcsváz kategóriánként.
Csak az innováció és valódi használhatóság, menetteljesítmény számít!!!!
Nem érdekes, hogy néz ki, nem érdekes az ár, ( hír )név!!
A fent említett lista az én véleményemet tükrözi.
Pl.: xc-ben már születtett javaslat másoktól is.
Némi idõ elteltével összesíteném a javaslatokat.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Üdv:
forob
Posted 2008. July 15. - 12:39

viccen kívül én is törött vázat keresek épp
aki ilyen kérdést tesz fel, azt meg le kell lõni, a postot meg törölni a semmibe mielõtt vérontás lesz

szvsz versenyváz nem lehetNE no1. mivel a kerékpáriparban is érvényesül már a Forma1 mentalitás, miszerint a cél az, hogy elsõnek beérjen a célba, és csak aztán essen szét a gép

Ettõl még persze elfogadnék egy Scalet, csak sztem nem nagyon merném használni, mert elõre félnék, hogy megmurdálna szegény... akkor meg tényleg megéri? (a pénztõl úgysem lehet elvonatkoztatni)
én ezekre gondolnék; Seven Sola, RM Vertex Team, Orange P7, ha karbon, akkor meg Simplon v C'dal Taurine SI 3 SL...
edit1:
de azért kíváncsi vagyok, hogy a Merida felül tudja-e majd múlni a Scottot az új karbonvázaival
edit2: hiába a csúcs gyári váz, ha Neked nem megfelelõ
ezek szerint Yasec gyártja a legjobb gépet, mert mindenki alá az kerül, ami neki a legjobb (már, ha tudja, mi az

Posted 2008. July 15. - 12:25

no, pont a másik félre céloztam. arra gondoltam hogy az országba - bár nem hivatalosan- bekerült néhány darab scott scale monti vázak kb mindegyike már eltört vagy volt javítvanem tudom mire célzol, de most cseréljük az elsõ karbon speci vázat, azért mert elforog a kulacstartó szem. (nyilván meg van adva egy maximum érték amivel meg lehet húzni, de sajnos sokaknak 300 ezres váz mellett sem futja egy 5 ezres nyomatékkulcsra igy inkább nem kérdezünk, hanem kicseréljük - mint ahogy eddig minden esetben mióta itt melózom.)
és igen, lehet jönni a híres sztorival: recsegésre nem cseréltünk ki egy vázat. (mert nem volt 100% hogy a váz hibájából recseg.) talán az egyetlen elutasitott specialized garanciális eset az utóbbi 2 évben ideértve a kesztyûket, sisakokat, cipõket, whatever you name it.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. July 15. - 12:23

és igen, lehet jönni a híres sztorival: recsegésre nem cseréltünk ki egy vázat. (mert nem volt 100% hogy a váz hibájából recseg.) talán az egyetlen elutasitott specialized garanciális eset az utóbbi 2 évben ideértve a kesztyûket, sisakokat, cipõket, whatever you name it.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. July 15. - 12:15

és akkor nézzük még meg a törési/sérülési arányukat is. szerintem a technika csúcsa pillanatnyilag merev vázban a '09 s-works stumpjumper. más szerint a scott scale. a scott 900 gramm és 1 év garancia, a speci 1050g és élettartam garancia. érted...
?

Posted 2008. July 15. - 12:15

vagy az ár? vagy a "presztizs" a név?A listára kerülésnél a menetteljesítmény volt a szempont vagy a kinézet?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Posted 2008. July 15. - 12:11

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!!

Posted 2008. July 15. - 12:07

és a tökéletes is olyan, hogy kinek mi. szerintem a technika csúcsa pillanatnyilag merev vázban a '09 s-works stumpjumper. más szerint a scott scale. a scott 900 gramm és 1 év garancia, a speci 1050g és élettartam garancia. érted...
és akkor mennyi a limit? 10 váz kategóriánként? 20? 3?
Posted 2008. July 15. - 11:32

Szakértõ véleményeteket kérem dh/freeride és egyéb vázakról is.
Pénz nem számít csak a valódi innovácó, használhatóság.
Ki melyiket tartja kategóriánként az abszolút csúcsnak?
Véleményem szerint:
dh: Foes Racing DHS 2:1 Mono, Yeti 303DH, Specialized Demo 8, Brooklyn Machine Works Racelink, Corsair DH, Canefield Brothers F1, Cannondale Judge DH, RB bikes?, Grossmann?
xc: Trek, Cannondale, Cube, Specialized
4x: ehhez a részhez nem konyítok semmit, írjatok ti
Véleményeiteket elõre is köszönöm szépen!
Így talán megtalálható a valódi csúcsváz.
Mit mondtok?
Üdv:
forob
Posted 2008. July 11. - 15:44

Posted 2008. July 11. - 15:26

én spec a mély középcsapágyat kedvelem jobban. sztem sokkal élvezetesebb kanyarokat produkálhat egy ilyen bringa. fénykoromban szuperlow (35centi-) középcsapággyal mentem, most a scott sincs magasabban mint 36. és kezdek rájonni, hogy kemény tag: gyorsabb haladás, kevesebb élvezet.
szóval vedd, amelyiknek jobb a szine

Posted 2008. July 11. - 08:55

A Sunday meg egy durva versenyváz, ami állati jól gyorsítható, szuperül kanyarodik, de irreálisan alacsony - ha jól tudom mínuszos - a középrésze, és hát ehhez elég kifinomult stílus kell, ha érted mire célzok;) . Szóval okozhat kellemetlen meglepetéseket a sziklás részeken.
Az eddigi elég sokféle gép és rendszer közül amit teszteltem, használtam, az a tapasztalatom, hogy minél inkább versenyzésre van építve egy váz, annál kevésbé kényelmes és annál több mozgást és plusz erõfeszítést követel meg a versenyzõtõl. Nincs meg az a hihetetlen finom mozgásuk, mert versenyen a gyorsíthatóság, könnyedség a fontosabb, és ha minden levelet folyamatosan kimozogna, akkor a kanyarokban is túl sokat táncolna. Inkább dolgozzon a tulaj.
Szóval az évek alatt be kellett látnom, hogy mi földi halandók nem biztos, hogy jobban mennénk, ha valamelyik nagymenõ technikáját kapnánk a hátsónk alá, sõt.
Mindenképpen a Sundayt vedd, mert akkor legalább jól kipróbálhatjuk, és még az is kiderülne, hogy itt most marhaságokat írtam-e.

Egyébként meg kérdezd meg Dalmát, meg Kántor Mikit a Sundayrõl. Az elõs benyomása az volt Dalmánaka géprõl, hogy nagyon lehet vele sprintelni, meg kanyarodni, de hogy nagy tempónál idegeskedik a hátulja. Ez eléggé összhangban van a fentiekkel.
Nézd meg az mtbr.com/forums/ironhorse vagy az mtb-news.de/foren/ironhorse vagy ridemonkey.com/formus/ironhorse oldalakat. Ott alaposan kivesézik a választottad.
Posted 2008. July 10. - 20:55

ha ebbe kell az 540-es usd villa, akor szerintem igen.2006-os deneb-be
Posted 2008. July 10. - 20:17

Aha, ma meg is vettem! mellesleg 1471g a konyhamérleg szerint, de akkor is brutálbiztos az a 36000 HUF 1,2 kg-os szkandi váz mellett?
(lol azt hittem elvesztek a hozzászólásaim mikor rájöttem hogy a legfrissebbek mindíg elöl vannak, én meg kerestem õket hátul)
Posted 2008. July 10. - 16:52

Posted 2008. July 10. - 16:48

Szerintem egyértelmû, hogy sunday.
De ez az én véleményem.
Posted 2008. July 10. - 16:43

pro illetve kontra
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Posted 2008. July 10. - 15:27

Posted 2008. July 09. - 21:18