Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2008. július 15. - 12:23
és igen, lehet jönni a híres sztorival: recsegésre nem cseréltünk ki egy vázat. (mert nem volt 100% hogy a váz hibájából recseg.) talán az egyetlen elutasitott specialized garanciális eset az utóbbi 2 évben ideértve a kesztyûket, sisakokat, cipõket, whatever you name it.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. július 15. - 12:15
és akkor nézzük még meg a törési/sérülési arányukat is -persze itt még csak a régebbi specik játsznak amik 1,2 kg körül vannak- bár célszerûbb is lenne csak olyat a listára tenni amivel menettapasztalat is van.. szerintem a technika csúcsa pillanatnyilag merev vázban a '09 s-works stumpjumper. más szerint a scott scale. a scott 900 gramm és 1 év garancia, a speci 1050g és élettartam garancia. érted...
?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 15. - 12:15
vagy az ár? vagy a "presztizs" a név?A listára kerülésnél a menetteljesítmény volt a szempont vagy a kinézet?
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. július 15. - 12:11
Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.
Írta 2008. július 15. - 12:07
és a tökéletes is olyan, hogy kinek mi. szerintem a technika csúcsa pillanatnyilag merev vázban a '09 s-works stumpjumper. más szerint a scott scale. a scott 900 gramm és 1 év garancia, a speci 1050g és élettartam garancia. érted...
és akkor mennyi a limit? 10 váz kategóriánként? 20? 3?
Írta 2008. július 15. - 11:32
Szakértõ véleményeteket kérem dh/freeride és egyéb vázakról is.
Pénz nem számít csak a valódi innovácó, használhatóság.
Ki melyiket tartja kategóriánként az abszolút csúcsnak?
Véleményem szerint:
dh: Foes Racing DHS 2:1 Mono, Yeti 303DH, Specialized Demo 8, Brooklyn Machine Works Racelink, Corsair DH, Canefield Brothers F1, Cannondale Judge DH, RB bikes?, Grossmann?
xc: Trek, Cannondale, Cube, Specialized
4x: ehhez a részhez nem konyítok semmit, írjatok ti
Véleményeiteket elõre is köszönöm szépen!
Így talán megtalálható a valódi csúcsváz.
Mit mondtok?
Üdv:
forob
Írta 2008. július 11. - 15:44
Írta 2008. július 11. - 15:26
én spec a mély középcsapágyat kedvelem jobban. sztem sokkal élvezetesebb kanyarokat produkálhat egy ilyen bringa. fénykoromban szuperlow (35centi-) középcsapággyal mentem, most a scott sincs magasabban mint 36. és kezdek rájonni, hogy kemény tag: gyorsabb haladás, kevesebb élvezet.
szóval vedd, amelyiknek jobb a szine
Írta 2008. július 11. - 08:55
A Sunday meg egy durva versenyváz, ami állati jól gyorsítható, szuperül kanyarodik, de irreálisan alacsony - ha jól tudom mínuszos - a középrésze, és hát ehhez elég kifinomult stílus kell, ha érted mire célzok;) . Szóval okozhat kellemetlen meglepetéseket a sziklás részeken.
Az eddigi elég sokféle gép és rendszer közül amit teszteltem, használtam, az a tapasztalatom, hogy minél inkább versenyzésre van építve egy váz, annál kevésbé kényelmes és annál több mozgást és plusz erõfeszítést követel meg a versenyzõtõl. Nincs meg az a hihetetlen finom mozgásuk, mert versenyen a gyorsíthatóság, könnyedség a fontosabb, és ha minden levelet folyamatosan kimozogna, akkor a kanyarokban is túl sokat táncolna. Inkább dolgozzon a tulaj.
Szóval az évek alatt be kellett látnom, hogy mi földi halandók nem biztos, hogy jobban mennénk, ha valamelyik nagymenõ technikáját kapnánk a hátsónk alá, sõt.
Mindenképpen a Sundayt vedd, mert akkor legalább jól kipróbálhatjuk, és még az is kiderülne, hogy itt most marhaságokat írtam-e.
Egyébként meg kérdezd meg Dalmát, meg Kántor Mikit a Sundayrõl. Az elõs benyomása az volt Dalmánaka géprõl, hogy nagyon lehet vele sprintelni, meg kanyarodni, de hogy nagy tempónál idegeskedik a hátulja. Ez eléggé összhangban van a fentiekkel.
Nézd meg az mtbr.com/forums/ironhorse vagy az mtb-news.de/foren/ironhorse vagy ridemonkey.com/formus/ironhorse oldalakat. Ott alaposan kivesézik a választottad.
Írta 2008. július 10. - 20:55
ha ebbe kell az 540-es usd villa, akor szerintem igen.2006-os deneb-be
Írta 2008. július 10. - 20:17
Aha, ma meg is vettem! mellesleg 1471g a konyhamérleg szerint, de akkor is brutálbiztos az a 36000 HUF 1,2 kg-os szkandi váz mellett?
(lol azt hittem elvesztek a hozzászólásaim mikor rájöttem hogy a legfrissebbek mindíg elöl vannak, én meg kerestem õket hátul)
Írta 2008. július 10. - 16:52
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. július 10. - 16:48
Szerintem egyértelmû, hogy sunday.
De ez az én véleményem.
Írta 2008. július 10. - 16:43
pro illetve kontra
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2008. július 10. - 15:27
Írta 2008. július 09. - 21:18
Írta 2008. július 09. - 21:06
mikori denebbe akarod rakni?sziasztok magellan deneb-be bele lehet rakni egy 540-es beépiséi magasságú 170et mozgó usd villát?,csak azért kérdem mert sok srácnál láttam denebet pl boxxerrel
Írta 2008. július 09. - 12:34
biztos az a 36000 HUF 1,2 kg-os szkandi váz mellett?Hi
Szeretnék venni egy Vedora Freemax vázat (36000 Ft) és szeretném a kedves fórumozók véleményét kikérni róla. A váz 1,2 kg körüli súllyal bír és scandium/aluminum ötvözetbõl van. http://www.vedora.hu...930_disc_hu.php
Írta 2008. július 09. - 12:29
Szeretnék venni egy Vedora Freemax vázat (36000 Ft) és szeretném a kedves fórumozók véleményét kikérni róla. A váz 1,2 kg körüli súllyal bír és scandium/aluminum ötvözetbõl van. http://www.vedora.hu...930_disc_hu.php
Írta 2008. július 04. - 00:53
Még mindig Krersek Merida Trans-Mission vázat