Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem tudom mire célzol, de most cseréljük az elsõ karbon speci vázat, azért mert elforog a kulacstartó szem. (nyilván meg van adva egy maximum érték amivel meg lehet húzni, de sajnos sokaknak 300 ezres váz mellett sem futja egy 5 ezres nyomatékkulcsra igy inkább nem kérdezünk, hanem kicseréljük - mint ahogy eddig minden esetben mióta itt melózom.)
és igen, lehet jönni a híres sztorival: recsegésre nem cseréltünk ki egy vázat. (mert nem volt 100% hogy a váz hibájából recseg.) talán az egyetlen elutasitott specialized garanciális eset az utóbbi 2 évben ideértve a kesztyûket, sisakokat, cipõket, whatever you name it.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

. szerintem a technika csúcsa pillanatnyilag merev vázban a '09 s-works stumpjumper. más szerint a scott scale. a scott 900 gramm és 1 év garancia, a speci 1050g és élettartam garancia. érted...
?

és akkor nézzük még meg a törési/sérülési arányukat is :) -persze itt még csak a régebbi specik játsznak amik 1,2 kg körül vannak- bár célszerûbb is lenne csak olyat a listára tenni amivel menettapasztalat is van.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

A listára kerülésnél a menetteljesítmény volt a szempont vagy a kinézet?

vagy az ár? vagy a "presztizs" a név?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
A listára kerülésnél a menetteljesítmény volt a szempont vagy a kinézet?
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
érdekes kérdés mert mehetünk részletekbe mint xc össztelós, marathon, enduro, freeride, satöbbi.
és a tökéletes is olyan, hogy kinek mi. szerintem a technika csúcsa pillanatnyilag merev vázban a '09 s-works stumpjumper. más szerint a scott scale. a scott 900 gramm és 1 év garancia, a speci 1050g és élettartam garancia. érted...
és akkor mennyi a limit? 10 váz kategóriánként? 20? 3?

forob

forob

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
Sziasztok Kedves Fórumozó Társak!

Szakértõ véleményeteket kérem dh/freeride és egyéb vázakról is.
Pénz nem számít csak a valódi innovácó, használhatóság.
Ki melyiket tartja kategóriánként az abszolút csúcsnak?
Véleményem szerint:
dh: Foes Racing DHS 2:1 Mono, Yeti 303DH, Specialized Demo 8, Brooklyn Machine Works Racelink, Corsair DH, Canefield Brothers F1, Cannondale Judge DH, RB bikes?, Grossmann?
xc: Trek, Cannondale, Cube, Specialized
4x: ehhez a részhez nem konyítok semmit, írjatok ti
Véleményeiteket elõre is köszönöm szépen!
Így talán megtalálható a valódi csúcsváz.
Mit mondtok?

Üdv:
forob

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
ha trendi vagy, sunday-t vezsel, de a demó sztem könnyebben mozogja ki a járdaszegélyt, nagyobb darab :)

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
sala, õszintén: a te (illetve mi) korodban már csajozásra kell csak a bringa, arra meg jobb a sunday.

én spec a mély középcsapágyat kedvelem jobban. sztem sokkal élvezetesebb kanyarokat produkálhat egy ilyen bringa. fénykoromban szuperlow (35centi-) középcsapággyal mentem, most a scott sincs magasabban mint 36. és kezdek rájonni, hogy kemény tag: gyorsabb haladás, kevesebb élvezet.

szóval vedd, amelyiknek jobb a szine :)

adamkg

adamkg

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.715 hozzászólás
Sala: én is a Sunday-t venném, mert az mégiscsak kuriózum, és a sznobizmus nagy úr. Ugyanakkor szerintem a Demo repülõszõnyeg érzékenysége és olcsósága a Vasárnappal szemben meggondolandó, nem beszélve a garanciáról. Nekem a Demo laposabb villaszöge is jobban bejön.

A Sunday meg egy durva versenyváz, ami állati jól gyorsítható, szuperül kanyarodik, de irreálisan alacsony - ha jól tudom mínuszos - a középrésze, és hát ehhez elég kifinomult stílus kell, ha érted mire célzok;) . Szóval okozhat kellemetlen meglepetéseket a sziklás részeken.

Az eddigi elég sokféle gép és rendszer közül amit teszteltem, használtam, az a tapasztalatom, hogy minél inkább versenyzésre van építve egy váz, annál kevésbé kényelmes és annál több mozgást és plusz erõfeszítést követel meg a versenyzõtõl. Nincs meg az a hihetetlen finom mozgásuk, mert versenyen a gyorsíthatóság, könnyedség a fontosabb, és ha minden levelet folyamatosan kimozogna, akkor a kanyarokban is túl sokat táncolna. Inkább dolgozzon a tulaj.

Szóval az évek alatt be kellett látnom, hogy mi földi halandók nem biztos, hogy jobban mennénk, ha valamelyik nagymenõ technikáját kapnánk a hátsónk alá, sõt.

Mindenképpen a Sundayt vedd, mert akkor legalább jól kipróbálhatjuk, és még az is kiderülne, hogy itt most marhaságokat írtam-e.:P

Egyébként meg kérdezd meg Dalmát, meg Kántor Mikit a Sundayrõl. Az elõs benyomása az volt Dalmánaka géprõl, hogy nagyon lehet vele sprintelni, meg kanyarodni, de hogy nagy tempónál idegeskedik a hátulja. Ez eléggé összhangban van a fentiekkel.

Nézd meg az mtbr.com/forums/ironhorse vagy az mtb-news.de/foren/ironhorse vagy ridemonkey.com/formus/ironhorse oldalakat. Ott alaposan kivesézik a választottad.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

2006-os deneb-be

ha ebbe kell az 540-es usd villa, akor szerintem igen.

Gyikgyigo

Gyikgyigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

biztos az a 36000 HUF 1,2 kg-os szkandi váz mellett?

Aha, ma meg is vettem! mellesleg 1471g a konyhamérleg szerint, de akkor is brutál
(lol azt hittem elvesztek a hozzászólásaim mikor rájöttem hogy a legfrissebbek mindíg elöl vannak, én meg kerestem õket hátul)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
1értelmû hogy demo
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Pofátlan vagy, hogy egy lapon emlegeted ezt a 2 vázat. :D
Szerintem egyértelmû, hogy sunday.
De ez az én véleményem.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
keveset használt Sunday kontra 2008as Speci demo8(új)

pro illetve kontra

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
2006-os deneb-be
:rocketman

Gabe84

Gabe84

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.248 hozzászólás
Az eddigi legolcsóbb scandium váz, amit láttam (no saint luzifer) 400 euro volt, azaz 100ezer ft, ez a 36ezer nagyon kevésnek tûnik.
"A fordulóig nyélen, utána ing, gatya"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

sziasztok magellan deneb-be bele lehet rakni egy 540-es beépiséi magasságú 170et mozgó usd villát?,csak azért kérdem mert sok srácnál láttam denebet pl boxxerrel

mikori denebbe akarod rakni?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Hi

Szeretnék venni egy Vedora Freemax vázat (36000 Ft) és szeretném a kedves fórumozók véleményét kikérni róla. A váz 1,2 kg körüli súllyal bír és scandium/aluminum ötvözetbõl van. http://www.vedora.hu...930_disc_hu.php

biztos az a 36000 HUF 1,2 kg-os szkandi váz mellett?

Gyikgyigo

Gyikgyigo

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Hi

Szeretnék venni egy Vedora Freemax vázat (36000 Ft) és szeretném a kedves fórumozók véleményét kikérni róla. A váz 1,2 kg körüli súllyal bír és scandium/aluminum ötvözetbõl van. http://www.vedora.hu...930_disc_hu.php

Mtbsrác

Mtbsrác

vendég

• fórumtag
  • 263 hozzászólás
rbalint88 köszi amit PM-be válaszoltál.

Még mindig Krersek Merida Trans-Mission vázat :D