elég jó rugóstag van benne , jól beállítva aránylag nem pogozik. persze nem egy merevfarú..Hello!
A segítségeteket szeretném kérni!
Fõleg bakonyi túrák miatt szeretnék beújítani egy ilyesmi vázat.
http://www.bikefun.h.../am_3000-d.html
Pontosabban egyelõre ez tetszett meg, persze még képlékeny a dolog. Egy ilyen váz mennyire jó választás egy kb 95 kilós emberkének ? Mostanság a vázam hátsó része merev, így tutira nem mozog be aszfalton tekerésnél. Ennek is meglenne ez a jó tulajdonsága, vagy hintázna alattam rendesen ?
Elõre is köszi a segítséget !
Jelentkezz be Regisztrálj

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Posted 2008. July 21. - 00:44

Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2008. July 20. - 22:03

mindent át lehet pakolni
mindenhol ezt a vállon vivést írják..tényleg vitt már valaki vállon így biciglit!?
jó én nem is tudnék..de amugy?
másik
Rocsi,Csikken..scotton kéne forgópont csapágyat cserélni..valami ötelt/irodalom hogy álljak neki?
Csireke a nitrúszt szereti? valami olyanban gondolkodok..menyire érezni az egyforgáspontosságot? vagy mint ami Neked van..
nem tudom, nekem még nem kellett cserélni. de sztem ki kell ütni.
ja, szereti a nitroust. én is a highoctanet. alapvetõ különbség, hogy a nitrousnak elég meredek fejcsõve van. az enyémen meg ugye olyanra állítod, amilyenre akarod.
egyforgáspontost érezni? mire gondolsz? érzékenyebb bárminél, mondjuk ez a roco miatt is van. ja, "felkeményedik fékezéskor". ezt mondják a puhapöcsûek. és pogozik tekeréskor. még jó, ajánlom is neki.
szóval isten, na.
merida harcos: ennyiért jobbat is vehetnél.
Posted 2008. July 20. - 22:03

A segítségeteket szeretném kérni!
Fõleg bakonyi túrák miatt szeretnék beújítani egy ilyesmi vázat.
http://www.bikefun.h.../am_3000-d.html
Pontosabban egyelõre ez tetszett meg, persze még képlékeny a dolog. Egy ilyen váz mennyire jó választás egy kb 95 kilós emberkének ? Mostanság a vázam hátsó része merev, így tutira nem mozog be aszfalton tekerésnél. Ennek is meglenne ez a jó tulajdonsága, vagy hintázna alattam rendesen ?
Elõre is köszi a segítséget !
Posted 2008. July 20. - 18:00

nagyon köves nagyon meredek (értsd: fejnagyságú kövek, esetleg nagy gyökerek ahol nem esik jól tolni a bicót) emelkedõkön megengedett a bringa cipelése egyébként a másodikon lakok, és a bicó mellettem alszik (itt is szempont lehet) ja lift nincs
Posted 2008. July 20. - 16:50

mindenhol ezt a vállon vivést írják..tényleg vitt már valaki vállon így biciglit!?
jó én nem is tudnék..de amugy?
másik
Rocsi,Csikken..scotton kéne forgópont csapágyat cserélni..valami ötelt/irodalom hogy álljak neki?
Csireke a nitrúszt szereti? valami olyanban gondolkodok..menyire érezni az egyforgáspontosságot? vagy mint ami Neked van..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2008. July 19. - 22:06

Két gyors kérdés ha lehet!
Jelenleg egy caprine xonlee kerékpárom van (nem ez a kérdés:)
A kérdés az, ha veszek egy Mali dual vázat akkor a caprine rol egy az egyben át lehet pakolni minden cuccost vagy valamelyik váz kisebb/nagyobb (a caprine 16" a mali is)
A másik kérdés hogy megéri e lecserélni? Elõre is köszi a válaszokat
Posted 2008. July 19. - 21:36

ha olcsón akarsz akkor van tavalyi vagy elõtti fire mountain 20-25 k körül, ha annyit szánsz rá mint a pixis (38K) akkor vegyél pixist, a geója tán picit jobb mint a konáé és az új kona drága. tartósságra meg garis háttére viszont a kona a biztosabb.akkor a végsõ kérdés:
kona fire mountain, vagy magellan pyxis xt (csak váz)
a múltkori bikemagos tesztben jókat írtak a pyxisról, csak szerintem gáz hogy beleér a támvillába a váltóbowden (ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?) az mondjuk a kona mellett szól hogy a felsõcsõ tetején futnak a bowdenek, ami nem nehezíti a vállon cipelést ha arról van szó (esetleg a vonatra felrakást)
ha valakinek van tapasztalata bármelyik vázzal, írjon pár gondolatot róla
köszi
Posted 2008. July 19. - 21:24

kona fire mountain, vagy magellan pyxis xt (csak váz)
a múltkori bikemagos tesztben jókat írtak a pyxisról, csak szerintem gáz hogy beleér a támvillába a váltóbowden (ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?) az mondjuk a kona mellett szól hogy a felsõcsõ tetején futnak a bowdenek, ami nem nehezíti a vállon cipelést ha arról van szó (esetleg a vonatra felrakást)
ha valakinek van tapasztalata bármelyik vázzal, írjon pár gondolatot róla
köszi
Posted 2008. July 19. - 20:47

lehettehát tigris szerint a kona egyes cc vázai ugyanazt tudják, csak mondjuk egy kula supreme kb 6-700 gramm minusz egy fire mountainhoz képest na megy kb 140 mátyás plusz.
pyxis hajlított támvillás vázat lehet külön kapni? vagy csak bontott gépbõl?
gondolom a magellanba és a konába is 27.2-es nyeregcsõ kell.
igen
Posted 2008. July 19. - 20:44

pyxis hajlított támvillás vázat lehet külön kapni? vagy csak bontott gépbõl?
gondolom a magellanba és a konába is 27.2-es nyeregcsõ kell.
Posted 2008. July 19. - 20:41

Sziasztok!
Úgy gondolom, hogy jó ötlet tíz váz kategóriánként. Utána lehetne szûkíteni ötre.
Sajnos csak a fent említett kategóriákat ( dh, xc, 4x ) ismerem. Aki ismeri a többit szóljon hozzá!
Utána összesíthetnénk és kiderülne a csúcsváz kategóriánként.
Csak az innováció és valódi használhatóság, menetteljesítmény számít!!!!
Nem érdekes, hogy néz ki, nem érdekes az ár, ( hír )név!!
A fent említett lista az én véleményemet tükrözi.
Pl.: xc-ben már születtett javaslat másoktól is.
Némi idõ elteltével összesíteném a javaslatokat.
Segítségeteket elõre is köszönöm szépen!
Üdv:
forob
én dh ban intense m6 mellet tenném le a voksom

Posted 2008. July 19. - 20:35

-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Posted 2008. July 19. - 20:31

színük...üdv
merev vázra váltáson gondolkozok.
olyan merev cc vázat szeretnék, ami nem túl teljesítményorientált, de azért viszonylag hajtáshatékony, és kényelmes. igazából a kényelmen lenne a hangsúly, de nem akarok fullyt.
a kiszemelt áldozatok:
-magellan pyxis team vagy az xt váza ha lehet külön kapni (de inkább a hajlított támvillás)
-kona kula, és társai az alsóbb osztályokból a konán belül.
két kérdés merült fel:
a) a hajlított támvilla mennyire életképes hosszútávon és mennyire hatékonyan csillapít?a kona egyes cc vázainak a geometriája nagyjából azonos (csõhosszok, szögek stb) az anyagukon, tömegükön, illetve árukon kívül mi a különbség köztük? (már ha van)
köszi a válaszokat elõre is
1ébként elég komfortos vázak.
Posted 2008. July 19. - 20:16

merev vázra váltáson gondolkozok.
olyan merev cc vázat szeretnék, ami nem túl teljesítményorientált, de azért viszonylag hajtáshatékony, és kényelmes. igazából a kényelmen lenne a hangsúly, de nem akarok fullyt.
a kiszemelt áldozatok:
-magellan pyxis team vagy az xt váza ha lehet külön kapni (de inkább a hajlított támvillás)
-kona kula, és társai az alsóbb osztályokból a konán belül.
két kérdés merült fel:
a) a hajlított támvilla mennyire életképes hosszútávon és mennyire hatékonyan csillapít?

köszi a válaszokat elõre is
Posted 2008. July 18. - 18:07

Egy haverom akarja megvenni nekem elég gyanus...
átfestve,új hátsórész stb..
holnap vennék meg..szal valamit tudtok segíteni?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2008. July 16. - 09:58

RAUH-Welt
B E G R I F F
Posted 2008. July 16. - 01:01

ha hosszú váz kell akkor szerintem kona, mert azok egy picivel hosszabbak szoktak lenni
Posted 2008. July 15. - 23:33

Segitsetek!: kéne már vennem egy uj (használt?) vázat, mert a mostanit kinöttem kicsit (188 centi) (05 draco 18') (rövid.... 110mm es stucnival használom és még mindig "trekkingesen" ülök(

Olyan CC vázat keresnék ami mondjuk 20 colos, és mivel elég hosszu a karom, lábam, nem árt az se ha hosszu a felsõcsö (plusz 400 as nyeregcsö akár:S..) Nézegettem pl:
-05-ös Magellan Pyxis team 20 as (a fekete) -ez jo hosszu váz...
-ezt http://piacter.bikem...t=149918&cat=15
-akár ez is ok lehetne, legfeljebb száraz kenyér...: D (a zöld 20')http://ebike.hu/term...mtb-merev/3361/
esetleg valami más? Irok kéz/láb/kar méreteket ha kéne.. Köszi wody
Posted 2008. July 15. - 23:06

Elõre is kössz.
Posted 2008. July 15. - 20:47