Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

na ezt nem tudtam.
de most valaki csak csinál láncvillán levõ forgásponttal vázat, és az nem fsr.
valami ilyesmi rémlik.

"Some elements of the NRS frame design were licensed from SPECIALIZED® and relate to the FSR Suspension Design U.S. patents 5,509,679/5,678,837/5,899,480"

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

na ezt nem tudtam.
valami ilyesmi rémlik.

Nem kell messze menni, a KTM-eken ott figyel a Horst link ;)

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

na ezt nem tudtam.
valami ilyesmi rémlik.

Csinálnak mások is, és az is horst linkes (vagy hívjuk fsr-nek).
Mint tamaska írta, az a lényeg, hogy Európában bárki forgalmazhat és gyárthat ilyen bicót.
Amerikában ezt a specialized levédte (hasonló az ügy a levédet egér kattintás és más szoftver szabadalom baromságokhoz gondolom), vagyis ott perkálni kell érte. Fizetni persze csak kis vagy veszélytelen cégeknek lehet, a scott-nak például pénzért sem adták el, per is volt belõle...

Egyébként úgy tûnik pár éven belül végre lejár a "patent" és az USA-ban törvényszerint nem lehet meghosszabítani (http://forums.mtbr.c...ad.php?t=443271) :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Szóval az fsr nem áll semmi másból csak annyi hogy a támvillán van a fék?
Most bighitem van, elõtte egy tömeg matrica vázam volt, azon is a támvillán volt a fék, ahogy bemozdult a váz a féknyereg nem bólogatott, de az kb nem mozgott fékkel, ez meg igen:chin:

sztem olvasd el még 1X és értelmezd újra
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

ahhoz képest anno a giant honlapon ott volt az nrs váz adatlapján hogy xxxxxx specialized licensz..

na ezt nem tudtam.
valami ilyesmi rémlik.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Szóval az fsr nem áll semmi másból csak annyi hogy a támvillán van a fék?
Most bighitem van, elõtte egy tömeg matrica vázam volt, azon is a támvillán volt a fék, ahogy bemozdult a váz a féknyereg nem bólogatott, de az kb nem mozgott fékkel, ez meg igen:chin:

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
http://piacter.bikem...e=100_50691.JPG

hogy áll az a fék?!

bulliton pl alig érezni,ellenben a scotton letépte a bokám,a tomac szintén alig érzõdik valami,a meridán,meg nem tudom,azzal rég mentem :D

pedig a meridán kívül mind egyforgáspontos,ja ua. tánylrral minden

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

attól, hogy a láncvillán van forgáspont, még nem lesz horst-link, lásd giant nrs

ahhoz képest anno a giant honlapon ott volt az nrs váz adatlapján hogy xxxxxx specialized licensz..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
na kossel inkabb a betonba te meg :D

holnap postazom a ram-jaidat

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
attól, hogy a láncvillán van forgáspont, még nem lesz horst-link, lásd giant nrs

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
lancvillan levo forgaspont a Horst link. a specialized birtokolja a licenszet, ha hasznalni akarod, akkor fizetni kell neki. Mint pl a norco is teszi, rajta is virit a vazon, hogy mi a szitu. Ha olyan bringat arulsz, amit pl csak europaban forgalmaznak, amcsiban nem, akkor nem kell fizetni erte.

nomost az a nagy kulonbseg, hogy ha a forgaspont a tamvillan van, akkor a tengely a vazon levo fo forgaspont korul mozdul el. a tobbi forgaspont nem csinal semmit, csak mozditja a himbakaron keresztul a rugostagot. ergo a hatso kerek egy felkor iven fog mozogni, ezaltal berugozaskor a lancvilla "nyulik" tehat a pedalozason erezhetove fog valni, valamint ha behuzod a hatso feket, gyakorlatilag blokkolod a hatso rugozast. Ezert szokott jelentkezni a lejton fekezeskor az "elpattogas" mert majdnem ugy fog viselkedni a bringa mint egy merevvazas. [nem mozog]

a horst link ezt a gondot kuszoboli ki, ott a hajtast es a fekezest nem befolyasolja a rugozas. Viszont nagyon "aktiv" a mozgas, elegge szukseges bele egy platform csillapitasos rugostag, amugy nagyon hintazos erzes lesz. Szeret pogozni kicsit. Volt Specialized FSR bringam, eszre lehetett venni a ProPedal ki- es bekapcsolasakor a kulonbseget.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Tsipet

Tsipet

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Hali!

Kicsit megkeveredtem a láncvillán és támvillán elhelyezett forgáspontok nevei, pozitíumai, negatívumai mellett.

Valaki tisztába tudná a tenni a helyzetet? Egy kis pro és kontra bõven elég lenne.

Elõre is köszi!
Üdv!
Tsipet

carbon-dani

carbon-dani

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás
sziasztok!valaki tud arról több információt,hogy karbonvázt lehet-e röntgeneztetni?mert egy bringaboltos haver mondta,hogy nem kell új vázt vennem,hanem vizsgáltassam meg és azt is mondta kb10-20ezer forint.

ggx

ggx

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.613 hozzászólás

ja bocs

van honlap. es milyen profi :D

egyébként tényleg korrekt a nellás honlap szerintem

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

follyon az ölembe a szemem de én csak komplett bringákat látok :D

az oldal meg hát, hogy is mondjam ...igen profi

amelyikl kapható vázként annak ott az ára a komplett bringánál

geó adat ott van

többet még mi a belet akarsz a vázrú ?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
follyon az ölembe a szemem de én csak komplett bringákat látok :D

az oldal meg hát, hogy is mondjam ...igen profi

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ja bocs

van honlap. es milyen profi :D

RAUH-Welt
B E G R I F F

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
elsõ körben megnézném a forgalmazó honlapját.

www.trek.hu

esetleg a boltét:

http://www.nella.hu/

szal lehet nem a forgalmazóval van a baj :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
http://www.trek.hu/Fuel_EX_9_5.html

A sebesség mindent megold.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
imadom ezt a kerdest

az vilag egyik legnagyobb gyartojarol van szo.

es nincs rola info

akarki a forgalmazoja, most jol huzza ki magat

nevetseges :)

RAUH-Welt
B E G R I F F