"Some elements of the NRS frame design were licensed from SPECIALIZED® and relate to the FSR Suspension Design U.S. patents 5,509,679/5,678,837/5,899,480"na ezt nem tudtam.
de most valaki csak csinál láncvillán levõ forgásponttal vázat, és az nem fsr.
valami ilyesmi rémlik.
Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2008. szeptember 13. - 20:07
Írta 2008. szeptember 13. - 19:06
na ezt nem tudtam.
valami ilyesmi rémlik.
Nem kell messze menni, a KTM-eken ott figyel a Horst link
Írta 2008. szeptember 13. - 18:59
na ezt nem tudtam.
valami ilyesmi rémlik.
Csinálnak mások is, és az is horst linkes (vagy hívjuk fsr-nek).
Mint tamaska írta, az a lényeg, hogy Európában bárki forgalmazhat és gyárthat ilyen bicót.
Amerikában ezt a specialized levédte (hasonló az ügy a levédet egér kattintás és más szoftver szabadalom baromságokhoz gondolom), vagyis ott perkálni kell érte. Fizetni persze csak kis vagy veszélytelen cégeknek lehet, a scott-nak például pénzért sem adták el, per is volt belõle...
Egyébként úgy tûnik pár éven belül végre lejár a "patent" és az USA-ban törvényszerint nem lehet meghosszabítani (http://forums.mtbr.c...ad.php?t=443271)
Írta 2008. szeptember 13. - 16:14
sztem olvasd el még 1X és értelmezd újraSzóval az fsr nem áll semmi másból csak annyi hogy a támvillán van a fék?
Most bighitem van, elõtte egy tömeg matrica vázam volt, azon is a támvillán volt a fék, ahogy bemozdult a váz a féknyereg nem bólogatott, de az kb nem mozgott fékkel, ez meg igen:chin:
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. szeptember 13. - 15:44
na ezt nem tudtam.ahhoz képest anno a giant honlapon ott volt az nrs váz adatlapján hogy xxxxxx specialized licensz..
valami ilyesmi rémlik.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. szeptember 13. - 10:39
Most bighitem van, elõtte egy tömeg matrica vázam volt, azon is a támvillán volt a fék, ahogy bemozdult a váz a féknyereg nem bólogatott, de az kb nem mozgott fékkel, ez meg igen:chin:
Írta 2008. szeptember 13. - 00:28
hogy áll az a fék?!
bulliton pl alig érezni,ellenben a scotton letépte a bokám,a tomac szintén alig érzõdik valami,a meridán,meg nem tudom,azzal rég mentem
pedig a meridán kívül mind egyforgáspontos,ja ua. tánylrral minden
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2008. szeptember 13. - 00:12
ahhoz képest anno a giant honlapon ott volt az nrs váz adatlapján hogy xxxxxx specialized licensz..attól, hogy a láncvillán van forgáspont, még nem lesz horst-link, lásd giant nrs
Írta 2008. szeptember 12. - 22:01
holnap postazom a ram-jaidat
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. szeptember 12. - 21:12
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2008. szeptember 12. - 20:10
nomost az a nagy kulonbseg, hogy ha a forgaspont a tamvillan van, akkor a tengely a vazon levo fo forgaspont korul mozdul el. a tobbi forgaspont nem csinal semmit, csak mozditja a himbakaron keresztul a rugostagot. ergo a hatso kerek egy felkor iven fog mozogni, ezaltal berugozaskor a lancvilla "nyulik" tehat a pedalozason erezhetove fog valni, valamint ha behuzod a hatso feket, gyakorlatilag blokkolod a hatso rugozast. Ezert szokott jelentkezni a lejton fekezeskor az "elpattogas" mert majdnem ugy fog viselkedni a bringa mint egy merevvazas. [nem mozog]
a horst link ezt a gondot kuszoboli ki, ott a hajtast es a fekezest nem befolyasolja a rugozas. Viszont nagyon "aktiv" a mozgas, elegge szukseges bele egy platform csillapitasos rugostag, amugy nagyon hintazos erzes lesz. Szeret pogozni kicsit. Volt Specialized FSR bringam, eszre lehetett venni a ProPedal ki- es bekapcsolasakor a kulonbseget.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. szeptember 12. - 19:31
Kicsit megkeveredtem a láncvillán és támvillán elhelyezett forgáspontok nevei, pozitíumai, negatívumai mellett.
Valaki tisztába tudná a tenni a helyzetet? Egy kis pro és kontra bõven elég lenne.
Elõre is köszi!
Üdv!
Tsipet
Írta 2008. szeptember 06. - 16:34
Írta 2008. szeptember 06. - 09:47
ja bocs
van honlap. es milyen profi
egyébként tényleg korrekt a nellás honlap szerintem
Írta 2008. szeptember 05. - 23:02
amelyikl kapható vázként annak ott az ára a komplett bringánálfollyon az ölembe a szemem de én csak komplett bringákat látok
az oldal meg hát, hogy is mondjam ...igen profi
geó adat ott van
többet még mi a belet akarsz a vázrú ?
Írta 2008. szeptember 05. - 23:00
az oldal meg hát, hogy is mondjam ...igen profi
Írta 2008. szeptember 05. - 22:49
van honlap. es milyen profi
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2008. szeptember 05. - 22:48
www.trek.hu
esetleg a boltét:
http://www.nella.hu/
szal lehet nem a forgalmazóval van a baj
Írta 2008. szeptember 05. - 22:47
Írta 2008. szeptember 05. - 22:43
az vilag egyik legnagyobb gyartojarol van szo.
es nincs rola info
akarki a forgalmazoja, most jol huzza ki magat
nevetseges
RAUH-Welt
B E G R I F F