Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

dhog

dhog

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.151 hozzászólás
üdv,
kérdésem lenne: ha leverettem (homokkal) a fényt a vázról és ott a nature alu és nem teszek rá semmit.. se fényt ,se anodizálást, se semmit, akkor az alu ugye oxidálódik. lesz ettõl baja a váznak? merevség, alu élettartamra gondolok.
Köszönöm, ha valaki hozzáértõ válaszol.

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Értelek. Nekem is volt Fsr-em (Stumpjumper 2002) de én nem éreztem pogózást...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
idézni egyszerûbb :)

amúgy a fékezéskor felkeményedés inkább a hosszabb rugóutas dh/fr gépeknél illetve annál a felhasználásnál érezhetõ. én a dawg meg a stumpi fsr között annyira nem érzek ilyen jellegû különbséget

nomost az a nagy kulonbseg, hogy ha a forgaspont a tamvillan van, akkor a tengely a vazon levo fo forgaspont korul mozdul el. a tobbi forgaspont nem csinal semmit, csak mozditja a himbakaron keresztul a rugostagot. ergo a hatso kerek egy felkor iven fog mozogni, ezaltal berugozaskor a lancvilla "nyulik" tehat a pedalozason erezhetove fog valni, valamint ha behuzod a hatso feket, gyakorlatilag blokkolod a hatso rugozast. Ezert szokott jelentkezni a lejton fekezeskor az "elpattogas" mert majdnem ugy fog viselkedni a bringa mint egy merevvazas. [nem mozog]

a horst link ezt a gondot kuszoboli ki, ott a hajtast es a fekezest nem befolyasolja a rugozas. Viszont nagyon "aktiv" a mozgas, elegge szukseges bele egy platform csillapitasos rugostag, amugy nagyon hintazos erzes lesz. Szeret pogozni kicsit. Volt Specialized FSR bringam, eszre lehetett venni a ProPedal ki- es bekapcsolasakor a kulonbseget.

"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
De ott is van egy fõ forgáspont.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Tamaska:A gyártók miért hanyagolják a virtuális forgáspontú cangákat?
Nekem Epic-em van és én sem érzek fékezésnél keményedést.

persze hogy nem, az epic horst linkes (fsr ha úgy jobb)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Tamaska:A gyártók miért hanyagolják a virtuális forgáspontú cangákat?
Nekem Epic-em van és én sem érzek fékezésnél keményedést.
Nyúlás: kb 3-4mm-rõl beszélünk ami szerintem elenyészõ egy 100mm-t mozduló váznál. Az egy lengõkaros vázaknál érezhetõ ez a dolog, de ha a fõforgáspont a középcsapágy fölött van picivel semmit nem érezni az egészbõl.
(Nem kell minden gyártók által kreált és felnagyított problémával foglalkozni)

Kkrisz

Kkrisz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.236 hozzászólás

ha a forgaspont a tamvillan van, akkor a tengely a vazon levo fo forgaspont korul mozdul el. a tobbi forgaspont nem csinal semmit, csak mozditja a himbakaron keresztul a rugostagot. ergo a hatso kerek egy felkor iven fog mozogni, ezaltal berugozaskor a lancvilla "nyulik" tehat a pedalozason erezhetove fog valni, valamint ha behuzod a hatso feket, gyakorlatilag blokkolod a hatso rugozast. Ezert szokott jelentkezni a lejton fekezeskor az "elpattogas" mert majdnem ugy fog viselkedni a bringa mint egy merevvazas. [nem mozog]

Az én gépemen a támvillán van a forgáspont, de nem vettem észre, hogy felkeményedne fékezéskor hátulja. Pedig direkt próbálgattam.
A láncvillán sem láttam hogy nyulna. Nyomogattam a vázat, közben figyeltem a láncot illetve a váltókanalat. Egy mmm-t sem mozdult a lánc, miközben kimozogta a tag az egész utat.

Segitsetek tisztába tenni a dolgot.

Kép az aláirásomban.

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás

http://www.mongoose....=2753&enc=mtn|7
Honnan tudnék szerezni?

http://piacter.bikem...=161727&cat=all
Mongim helyett jobb lenne?

Te aztán széles skálán keresgélsz! :D
Anyagban, árban, stílusban és méretben is.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tesomnak van egy tok jo acel sztrit vaza olcsoe

mikloson van, sztem leboltoljatok siman
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://www.mongoose....=2753&enc=mtn|7

Ilyen vázat a Mali gondolom még rendelésre sem hoz... Honnan tudnék szerezni?

Találkozott már valaki ilyennel?

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez ahogy nezem egy nagyon-nagyon alap vaz. kb ket kilo igy ranezesre
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
http://piacter.bikem...=161727&cat=all

Mongim helyett jobb lenne? Méret nem lényeg, mert nyeregcsõ-nyereg-stucni-hézagolókkal meg tudnám oldani. Súlya kb. mennyi lehet?

Köszcsi elõre is.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
yep, errõl beszélek.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

nem csak azokon, most valami olyan van az eszem mélyén, ahol a láncvillán van a forgáspont, de mégsem horst link. az újdonságokban volt 1-2 hónapja, talán VV linkelte? turner volt? vagy ilyesmi.
szerk: megvan, az új rocky mountain. az etsx szabadalom a megoldás, a láncvillán van a forgáspont, de a hátsó agy tengelyének vízszintes vonala felett, nem alatt.

ez ?

Rocky Mountain Altitude 2009

[ATTACH]537[/ATTACH]

.

apr

apr

törzsvendég

• fórumtag
  • 567 hozzászólás

nem csak azokon, most valami olyan van az eszem mélyén, ahol a láncvillán van a forgáspont, de mégsem horst link.

Az treknek is van egy érdekes megoldása, el lehet dönteni hogy a tám vagy a láncvillán van-e itt a forgáspont :), de a horst-link szabadalmat biztos megkerülték vele:
http://www.cyclingne...ch07/abp_detail

szipka

szipka

vendég

• fórumtag
  • 167 hozzászólás

en eddig ami etsx-et lattam az mind igy nezett ki. van par karbon tamvillas, de az is ugyanez a dizajn

Feltöltött kép

ez csunya

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
en eddig ami etsx-et lattam az mind igy nezett ki. van par karbon tamvillas, de az is ugyanez a dizajn

Feltöltött kép

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van olyan etsx, ahol a forgáspont hátul van mint állat, majdnem a tengelynél. vagy csak prototype? valahol láttam képet, lehet nyomtatott magazin volt.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
amugy az RM dobta az etsx rendszert, mert rajottek hogy sz*r. jovore mar nem lesz olyan bringajuk

a turner az nem horst link, mert nem akartak tovabb fizetni, es kitalaltak a TNT-t ami ugye kona faux-bar, de ok tudomanyosan megmagyarazzak hogy nem.

az ellsworth es a norco viszont szepen fizet mint a katonatiszt

RAUH-Welt
B E G R I F F

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Nem kell messze menni, a KTM-eken ott figyel a Horst link ;)

nem csak azokon, most valami olyan van az eszem mélyén, ahol a láncvillán van a forgáspont, de mégsem horst link. az újdonságokban volt 1-2 hónapja, talán VV linkelte? turner volt? vagy ilyesmi.
szerk: megvan, az új rocky mountain. az etsx szabadalom a megoldás, a láncvillán van a forgáspont, de a hátsó agy tengelyének vízszintes vonala felett, nem alatt.