Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
sakic: ez igy egyszerre mind tam, mind lancvillanal lepattant? azert ez kemeny... :S
a csavarkulcsos softtail megoldas pedig kreativ :)

----

FÁJVÓ

----

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
úgy látszik tipikus hely
haver így jött le anno:
Feltöltött kép

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
ez szep. hogy sikerult? remelem nem borultal miatta nagyot.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
@&#$ߣ³*!!!! megalkottam a világ elsõ Lefty vázát :(:mad: 3 év után tört szét
Speed has never killed anyone.
Suddenly becoming stationery, now thats the killer.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

A www.skarpea.hu -n találsz leírást a beállításokról.

Köszi, hasznos ez is. Találtam még más topikokban is jókat, lehet hogy az spd beállításom sem az igazi erre most jöttem rá este tekerés közben mert olvastam itt valami egész jót. Viszont elkeserítõ, hogy vázat elég nehéz találni, ahogy néztem inkább a magasabb kategóriás cuccokat árulják, bár régebben láttam Corvus vázat, de mintha csak elvétve lennének ilyen spúroknak valóak mint én. Nem tudtok valami helyet ahol kimondottan vázat tudok keresni, találni?
Lófarok József

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A www.skarpea.hu -n találsz leírást a beállításokról.

A sebesség mindent megold.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
OK, köszi a segítséget.

Köszi. HP :D
Lófarok József

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

És amiatt lehet hogy úgy érzem nem tudom magamhoz behangolni a cuccot ugyi? Viszont a sok kütyüt akkor dobhatom ki vagy érdemes inkább vázat cserézni?

hát sztem ki kéne próbálnod (tudom nem könnyû) egy méretben neked jó vázas bringát (meridát, magellant, konát etc) és ha az jó a Tied meg biztos kicsi akkor érdemes gondolkodni vázcserén. az alkatrészek nagy részét jó eséllyel tudod használni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ha a váz kicsi, akkor a probléma csak részben orvosolható bizonyos alkatrészek (kormányszár, nyeregcsõ pl.) cseréjével. Szóval jobb megtalálni az ideális méretet...

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás

qltrixolt pont nem tudom milyen geo de trekkingbõl ehhez a magassághoz majdnem biztos pici az a váz

És amiatt lehet hogy úgy érzem nem tudom magamhoz behangolni a cuccot ugyi? Viszont a sok kütyüt akkor dobhatom ki vagy érdemes inkább vázat cserézni?
Lófarok József

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Á ez az elsõ bringám, igazából 3 éve ezt hajtom, enm túl komolyan évrõl évre azért egyre többet tekerve. Májusban készülök egy hosszú túrára így addig ki akarom nyomozni hogy érdemes -e ezzel nekivágni. Ez egy Altrix trekking bicaj, igazából csak betonon megyek vele, de már csak a váz a váltó meg a fékek a régiek a többi cuccot upgradeeltem valamelyest. 189 centi vagyok és ez a váz vagy 19 vagy 20 collos, de tutira nem tudom. A bajom vele, hogy össze vissza állítgatom a kormány, ülés magasság dõlésszöget már amiatt hogy sokszor megfájdul a térdem, de érzem is hogy nem a legideálisabban ülök. Szóval lehet hogy ki kellenne dobni a p...ba az egészet, de mivel szeretem a szerencsétlent nem visz rá a lélek. Lehet hogy ezt az egészet nem ide kéne beírnom, de már mindegy.

qltrixolt pont nem tudom milyen geo de trekkingbõl ehhez a magassághoz majdnem biztos pici az a váz
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Á ez az elsõ bringám, igazából 3 éve ezt hajtom, enm túl komolyan évrõl évre azért egyre többet tekerve. Májusban készülök egy hosszú túrára így addig ki akarom nyomozni hogy érdemes -e ezzel nekivágni. Ez egy Altrix trekking bicaj, igazából csak betonon megyek vele, de már csak a váz a váltó meg a fékek a régiek a többi cuccot upgradeeltem valamelyest. 189 centi vagyok és ez a váz vagy 19 vagy 20 collos, de tutira nem tudom. A bajom vele, hogy össze vissza állítgatom a kormány, ülés magasság dõlésszöget már amiatt hogy sokszor megfájdul a térdem, de érzem is hogy nem a legideálisabban ülök. Szóval lehet hogy ki kellenne dobni a p...ba az egészet, de mivel szeretem a szerencsétlent nem visz rá a lélek. Lehet hogy ezt az egészet nem ide kéne beírnom, de már mindegy.
Lófarok József

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Nem szakmailag, hanem nem foglalkoznak ezzel látszólag. Eladásban inkább motiváltak. :D Vagy esetleg tudsz ajánlani egy boltot ahol ilyen problémákhoz segítõkészen állnak hozzá?

ilyenkor télen sztem bármelyik normálisabb boltban. mostanság nincs akkora roham, inkább ráérnek.

de mondjuk milyen magas vagy, mekkora vázad van ( milyen tipus) mik a problémák? ezelõtt volt e más bringád ami jó volt ? ilyesmik...általános kõbe vésett receptet nem nagyon fogsz kapni.

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Nem szakmailag, hanem nem foglalkoznak ezzel látszólag. Eladásban inkább motiváltak. :D Vagy esetleg tudsz ajánlani egy boltot ahol ilyen problémákhoz segítõkészen állnak hozzá?
Lófarok József

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Sziasztok! Kérdeznék egy elég általánosat, de szükségem lenne véleményekre. Hogyan lehet megállapítani egy vázról, hogy megfelelõ -e a mérete, geometriája a számomra? Kérdezem ezt azért, mert a trekking bicajommal kapcsolatban folyamatos beállítási problémáim vannak és nincs ismerõsöm aki értene ehhez és segítene. Bicajboltokban meg nem próbálkoznék, mert nem találom erre alkalmasnak õket.

pedig lehet inkább értenek hozzá mint itt akárki...

Oxigén_Max

Oxigén_Max

vendég

• fórumtag
  • 112 hozzászólás
Sziasztok! Kérdeznék egy elég általánosat, de szükségem lenne véleményekre. Hogyan lehet megállapítani egy vázról, hogy megfelelõ -e a mérete, geometriája a számomra? Kérdezem ezt azért, mert a trekking bicajommal kapcsolatban folyamatos beállítási problémáim vannak és nincs ismerõsöm aki értene ehhez és segítene. Bicajboltokban meg nem próbálkoznék, mert nem találom erre alkalmasnak õket.
Lófarok József

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Köszi szépen a válaszokat.
A tárcsa majd valószínûleg nagyobbra lesz cserélve. Szerintem RS Torának bírnia kell gond nélkül.

Egyszer megkaptam egy Ruckust pár km-re, nekem elég kényelmesnek tûnt.
És igen, elég durvulós kis gépezet.:)

Volt egy olyan eszement ötletem is, hogy PolarX vázból nagyobb méret, bele egy bazi hosszú nyeregcsõ. Hamar elvetettem az ötletet (mások sem ajánlották).:D

Köszi mégegyszer a válaszokat:prosze:

Izomtéridõninja-geológus!

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Hát én csak a GT-rõl tudok mondani valamit, egyik ismerõsöm használja második bringának, amúgy DH-s a lelkem és néha a GT-t megkínálja és bírja a kiképzést a srác 80 kg felett van úgy hogy strapa bírógépnek tûnik :)
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

egyel fentebbi hozzászólás.kék pontozottal aláhúzott linkecske.
jó olvasást.

Én kérdésem:

Kona Blast a 100 kilóm alatt jó-e?
Túrázgatásra használnám, néha durvábban is.
Tárcsafékkel használnám, 160-assal.

Van valakinek tapasztalat?
bár sejtem, hogy nem rossz választás.:)

Vagy GT Ruckus használható ilyen célra?

teljesen jó
100 kilóhoz javasolnék legalább 7"-tárcsát 8Persze a telónak is bírni kell)

új GT- bõl meg ami könnyû kinsis (kinesis ultralight) (hogy melyik modell milyen csõszett azt hadd ne tudjam) csõbõl van azt nem kéne 100 kilóval terhelni.

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
egyel fentebbi hozzászólás.kék pontozottal aláhúzott linkecske.
jó olvasást.

Én kérdésem:

Kona Blast a 100 kilóm alatt jó-e?
Túrázgatásra használnám, néha durvábban is.
Tárcsafékkel használnám, 160-assal.

Van valakinek tapasztalat?
bár sejtem, hogy nem rossz választás.:)

Vagy GT Ruckus használható ilyen célra?

Izomtéridõninja-geológus!