komplett gép nem jön szóba? sokkal jobban jársz szerintem, ha megevszel valamit egészben, még ha a végén az összes alkatrészt le is cseréled.ha minden jól megy, a jövõ év folyamán szeretnék egy új vázat. össztelós, 100-120mm közötti úttal rendelkezõ, inkább kicsit cc-s darab az elképzelés. a jelenlegi teló (RS rev 115/130) és cuccok mennének bele/rá, tehát csak váz. nézelõdtem, olvasgattam és eddig ezek vannak "versenyben":
1. orbea occam
2. giant anthem x
3. kona one20 supreme (és giant trance x)
az orbea kép és olvasottak alapján nagyon bejön, bár élõben még nem sikerült megnézni. elvileg 2,7kg, 115mm-t mozog, elvileg fox rp23 van hozzá és 25xeFt. elvileg itthon is kapható. hasonlít a sc superlightra, c'dale rush-ra, kicsit az orange 5-ra, de ezeknél barátságosabb és fõleg megfizethetõ. tetszik.
az anthem x-et is csak képek/adatok szintjén ismerem, viszont errõl teszteket is olvastam már, nagyon jók a visszajelzések. tömege kb 2,3-2,4kg, viszont "csak" 100mm és nekem inkább versenyváznak tûnik. itthon nem tudom mikor lesz(?). külföldön kb 300eFt körül elérhetõ.
a one20 supreme szimpatikus, az ára 270eFt is jónak tûnik, itthon elérhetõ, súlyra/rugóútra is jó, de mégis "csak egy kona":) mellette szól a vázanyag ellene az, hogy nekem nem igazán szimpatikus a négykaros felfüggesztés, bár lehet hogy élõben jól dolgozik.
a trance x bár súlyra/rugóútra jó, viszont 300eFt körül van, és igazából nem tetszik a sok girbe-gurba csõ. viszont giantés a maestro nálam már bevállt. lehet megvárom, 2010-re lesz-e módosítva.
nézegettem még trek ex-t is de végül kiesett.
szal eddig az orbea, esetleg a kona. vélemények, tapasztalatok, esetleg ötletek, más javaslatok?
csak specikbõl tudok kiindulni, de a stumpi fsr váz 400 a bicikli meg 600 tuti nem éri meg vázat venni.