Jelentkezz be Regisztrálj
Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere
Írta 2009. november 28. - 01:03
Írta 2009. november 27. - 22:19
én treket venném mert szebb'09 Trek 8500 (19,5") vs. '09 Giant XTC 2 (L)
a két vázra tudna valaki kb-ra súlyadatokat mondani ill. hogy kinek melyik szimpibb és miért?
lassan érik hogy megrendeljem vmelyiket, de nem tudok dönteni! geora mindegyik OK, áruk hasonló (99E ft vs 86E ft), kinézetre talán trek, viszon a giant könnyebb ha jól tudom..
köszi!
ha meg azt a max 10 deka súlykülönbséget észreveszed....
(giant ha jól emléxem 1530, trek most nincs fejben de max 100 gramm+)
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. november 27. - 22:13
a két vázra tudna valaki kb-ra súlyadatokat mondani ill. hogy kinek melyik szimpibb és miért?
lassan érik hogy megrendeljem vmelyiket, de nem tudok dönteni! geora mindegyik OK, áruk hasonló (99E ft vs 86E ft), kinézetre talán trek, viszon a giant könnyebb ha jól tudom..
köszi!
Írta 2009. november 26. - 20:40
nem hinném hogy lenne.hmm.. tehát elképzelhetõ, hogy nem lesz gondom azzal az rp23-mal az rp3 után?
van egyáltalán érezhetõ különbség a horst-linkes, rp3-mal szerelt canyon, ill. a dawg mozgása között?
éés még egy kérdés: dawg-nál a tag alsó rögzítési pontjánál mi célt szolgál a két lehetõség?
igazából én nem nagyon éreztem különbséget a dawg, coiler illetve a horst linkes (speci)vázak közt.ami szokatlan lesz hogy magasabb a középcsapágy.(36cm) ezt szokni kell.
rögzitési pontok. az egyikben progresszívebb a mozgás. én spec csak a gyári beállítást használtam. mellesleg az ideiben meg a jövõ éviben már nincs 2 .
Tam, azt igazából nem én vettem. az egy teszt bicikli volt amibõl eladták a gyári tagot, aztán volt benne egy flaot R, mígnem kapott egy rp23-at.
Írta 2009. november 26. - 20:26
no igen. ez a bajom az aftermarket rugostag vasarlassal ugy altalaban. lehet hogy ket vaz ugyanakkora szemtavolsagu tagot fogad, de az egyiknek 2:1 attetele van a masiknak meg 3:1, akkor ugyanaz a tag mashogy fog bennuk mukodni.
ha komplett veszed a bringat, akkor van ra esely hogy a gyarto ugy rendelte a fox-tol a tagokat hogy megadta a vaz parametereit, es ahoz kepest lettek hangolva.
hmm.. tehát elképzelhetõ, hogy nem lesz gondom azzal az rp23-mal az rp3 után?
van egyáltalán érezhetõ különbség a horst-linkes, rp3-mal szerelt canyon, ill. a dawg mozgása között?
éés még egy kérdés: dawg-nál a tag alsó rögzítési pontjánál mi célt szolgál a két lehetõség?
Írta 2009. november 26. - 20:15
az is igaz.
az az igasság nem tudom milyen volt amit próbáltam. konkrétan ez az volt amit a faktor árul aftermarket, de hogy gyárilag a konnákban milyen van az passz.
no igen. ez a bajom az aftermarket rugostag vasarlassal ugy altalaban. lehet hogy ket vaz ugyanakkora szemtavolsagu tagot fogad, de az egyiknek 2:1 attetele van a masiknak meg 3:1, akkor ugyanaz a tag mashogy fog bennuk mukodni.
ha komplett veszed a bringat, akkor van ra esely hogy a gyarto ugy rendelte a fox-tol a tagokat hogy megadta a vaz parametereit, es ahoz kepest lettek hangolva.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 26. - 19:56
ím a megoldás :Tudod milyet káromkodtam,mikor megláttam a Speeder vázamat?
Ezért akartam Phd-ra cserélni, de lehet az sem jó megoldás.
http://www2.merida-b...ikes.Detail.156
Írta 2009. november 26. - 18:39
Tudod milyet káromkodtam,mikor megláttam a Speeder vázamat?Kartársak!
fejcsük már meg, mért van az hogy az általam ismert összes gyártó (még a speci is, akik nem a rövid vázakról híresek) a fitneszz vázait 2-3 centivel rövidebb vizszintes felsõcsõhosszal gyártja mint az -szerintem- ideális lenne ?
a fitnessz bájk elvileg ugye sportosabb felhasználásra van kitalálva, így viszont olyan pozicióban ül rajta a user mint egy nagyfaternak tervezett trekkingen, ami viszont nem feltétlen a hatékony tekerést támogatja. vagy rosszul gondolom ?
számokban :
pl egy nekem jó (176 cm) monti vagy cross bringa 58-59cm között, egy ugyanehhez a testmagassághoz ajámlott fitnessz váz 55,5-56 cm. az oké hogy ekörül van egy outié is de ott az ormótlan kormány miatt úgyis végégfexik a vázon a polgár.
Ezért akartam Phd-ra cserélni, de lehet az sem jó megoldás.
-=B.B.B.=-
"Aki nevet,azzal együtt nevet a világ.Aki sír,az egyedül sír..." Oldboy
Írta 2009. november 26. - 14:57
az is igaz.de az RP23-bol is van ezer fele attol fuggoen hogy milyenre van hangolva a csillapitas merteke. van rajta 3 vonal, es az mutatja hogy melyik van beszinezve. compression tune a kek szinu [nalam a legnagyobb csik], a rebound tune a piros [kozepso]
az az igasság nem tudom milyen volt amit próbáltam. konkrétan ez az volt amit a faktor árul aftermarket, de hogy gyárilag a konnákban milyen van az passz.
Írta 2009. november 26. - 01:54
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. november 25. - 23:19
szebben mozogej Tig.. hát nem könnyíted meg a döntést..
a supreme valahogy szimpatikusabb a kidolgozatlanabb hátsó traktus ellenére is. meg a különbözetbõl megvan a kormánycsapágy, nyeregcsõ és az elsõváltó is.
nem faktorikus a váz, így tagcsere opció kilõve. egyébként miért lenne érdemes rp helyett dhx?
az rp23 nál én túl erõsnek éreztem a propedalt még nyílt állásban is. persze ez valszínû csak akkor érzed ha elõtte volt mondjuk dhx-ed vagy rp3-ad. amúgy kiváló tag az is szal durva 10-ezreket nem ér a különbség.
amúgy én is a supremet venném, amennyiben megbízható a forrás, meg gari stb.
Írta 2009. november 25. - 20:32
nem biztos hogy érezhetõ azok a 10-ed fokok amit konáék mérnek. én mentem 08-assal teljesen jól lehetett vele mászni. és a 17-es pont jó volt a 176 centihez. amúgy elsõ 3 szögük biztos hogy ugyanaz, az idei 6" meg sztem igazából 5.5". viszont az újanak igényesebb a hátsó rész kidolgozása. supreme ellenben nem nagyon lesz több db itthó.
tagból viszont nekem az rp2 szimpibb, a 23 sztem csak parasztvakítás, tök felesleges az a +3 állítás. konánál nagyjából úgyis csak a legkeményebbet tudod használni meg a nyitottat.
ed : ha meg faktorikus beszerzés, megkérdezném mennyi az upgrade dhx-air tagra .
ej Tig.. hát nem könnyíted meg a döntést..
nem faktorikus a váz, így tagcsere opció kilõve. egyébként miért lenne érdemes rp helyett dhx?
Írta 2009. november 24. - 21:13
hát
nem volt meggyõzõ
attól függ, mit mond árban a srác, illetve kiccsaládom :-)
Írta 2009. november 24. - 11:45
Írta 2009. november 24. - 10:32
dik
a GT i-drájv téma mennyire nem URT?
vagy nagyon blokkolgatom a ruggózást, ha kiállok nyeregbõl tekeregni?
egészern pontosan erre a verzióra gondoltam:
http://www.gtbicycle...0-i-Drive-5-2.0
iDrive nem URT igazából, a monoblokk a lengõkartól függetlenül tud mozogni, és kicsit rugalmasan, de az elsõ háromszöghöz van rögzítve. Nagyon régen a régi iDrive-os Ruckussal mentem, nem érzõdött sokkal másabbnak, mint bármelyik gép, de sztem hacsak nem vagy GT fan, tök felesleges ilyenben gondolkodni, túlkomplikált félmegoldás,ennél biztos vannak jobb vázak is hasonló árban.
Írta 2009. november 24. - 08:45
nem biztos hogy érezhetõ azok a 10-ed fokok amit konáék mérnek. én mentem 08-assal teljesen jól lehetett vele mászni. és a 17-es pont jó volt a 176 centihez. amúgy elsõ 3 szögük biztos hogy ugyanaz, az idei 6" meg sztem igazából 5.5". viszont az újanak igényesebb a hátsó rész kidolgozása. supreme ellenben nem nagyon lesz több db itthó.'08 dawg supreme 180ért vs. '09 dawg 210ért, mindkettõ új. elõbbi mellett ár, tag, szín; utóbbi mellett rugóút és az, hogy idei. meg talán az, h. meredekebbek a szögei s talán mászni könnyebben vele(bár a canyonnal is felküzdöttem magam eddig midnenhova, pedig sokak szerint csopperes).
ötletekjavaslatok?
savanyú! apróbeli ájdrájvot nézegeted? vele még soulrider-es hirdetéskorában szemeztem(tag nélkül 89volt).
tagból viszont nekem az rp2 szimpibb, a 23 sztem csak parasztvakítás, tök felesleges az a +3 állítás. konánál nagyjából úgyis csak a legkeményebbet tudod használni meg a nyitottat.
ed : ha meg faktorikus beszerzés, megkérdezném mennyi az upgrade dhx-air tagra .
Írta 2009. november 24. - 01:13
ötletekjavaslatok?
savanyú! apróbeli ájdrájvot nézegeted? vele még soulrider-es hirdetéskorában szemeztem(tag nélkül 89volt).
Írta 2009. november 23. - 23:42
a GT i-drájv téma mennyire nem URT?
vagy nagyon blokkolgatom a ruggózást, ha kiállok nyeregbõl tekeregni?
egészern pontosan erre a verzióra gondoltam:
http://www.gtbicycle...0-i-Drive-5-2.0
Írta 2009. november 20. - 22:49
Írta 2009. november 20. - 21:43
Kicsit magasnak érzem a kormányt, de ezen majd egy egyenes kormánnyal tudok segíteni.
Max, ha még akkor is magas, akkor egy alacsonyabb kormánycsapágyat kellene vennem.
De kényelmes nagyon, 60km volt a max egy nap eddig, a hátam nem fájt tõle szerencsére.

Belépés
Felhasználó létrehozása

Ugrás az oldal tetejére