Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha jó a mérete, meg tetszik a bringa, akkor szerintem is korrekt vétel.
Hajtáshatákonyság szempontjából amúgy ez szerintem jobb, mint azok, amiknek a láncvillán van a forgáspontja, bár ez függ a fõ forgáspont helyzetétõl is. Fizika :)
De nemhogy a fékezésnél, még a hajtásnál jelentkezõ különbség sem egetverõ, plusz ugye az sem mindegy, milyen tag van benne, etc.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
lejárt, újra feltette :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Hirdetés meg eltûnt?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Értem köszi mindent.

Linket is. :)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MaTT

MaTT

bentlakó

• fórumtag
  • 8.649 hozzászólás
szerintem ez az:
http://www.silverfis...articleshow=400

2006ban már lent volt a tag a nyeregvázcsõ meg alsócsõ között.
itt van egy egész topic róluk: http://www.mtb-news....ad.php?t=234226

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem tul regi ez a bringa, max 3-4 eves talan, csak maga az elv ahogy nyomja a kis haromszog alaku link a tagot, na az nem uj fejlesztes.

a Cube is csinalja ugyanezt, csak annak ha jol tevedek a lancvillan van a forgaspont, igy ott a mozgast kevesbe befolyasolja a fekezes vagy a hajtas. elvileg.

kenyelemrol nem tudok nyilatkozni mert szubjektiv, tartossagrol szinten mivel sosem volt ilyenem.

az arba kalkulald bele azt is hogy ha kikopnak a forgaspontoknal a tavtartok, csapok stb honnan es mennyiert szerzel felujitoszettet.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Igazából, van vagy 3-4 style, amit képes lenék definiálni (a trail nincs köztük). Arról van szó mindösszesen, hogy felmerült a gyanú, hogy nem arra tervezték amire használni szereném. És ha így van, akkor lehet bármennyire jó az ára. (Ár egyébként nekem is teccik :))

A 15 éves design mit jelent a gyakorlatban? Úgy értem a hajtáshatéákonyság, kényelem és tartósság szempontjából?

Milyen évjárat lehet ez? (a RM honlapján a 'bikesperyears' nem mûködik)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
majd akkor nekem magyarazd el hogy mi a kulonbseg egy 100-a mozgo "trail" es egy 100-at mozgo "maraton" bringa kozott. csakmert regen mindkettot "mountain bike"-nak hivtak. erted.

persze a legjobb az lenne ha ra tudnal ulni es ki tudnad probalni aztan akkor kiderulne hogy bejon-e, mert vegervenyesen az a legfontosabb hogy kenyelmes vagy nem, es nem az hogy melyik PR ember milyen kitalalt kategoriaba sorolta be.

jo anyagbol van az biztos, bar lattunk mar toros Rocky Mountain vazakat, dehat ez meg alapvetoen semmit nem jelent.

azert annyi amennyi, mert ez a dizajn kb 15 eves. es nem divatos DW vagy egyeb virtual forgaspontos tegnapelott kifejlesztett csodatechnika.

meg abba gondolj bele hogy ennyi penzert mi mast kapsz. nem akarlak nagyon rabeszelni, de szerintem ez egy jo vetel ennyiert.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köc.

Mer mintha hallottam volna valamit, hogy geo, meg szögek; inkább trail, mint XC/Maraton.

Kicsit vékonka amúgy a csövezés meg a rugóstag felfüggesztése. Ez azért van mert jó anyagból van, igényesen összehergelve? 85-90kg nem hozná zavarba?

(belassult a rencer' és véletlen 2*ment el a post, tudom hogy egy ideig mósosítható)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
jo lenne. ennyiert meg olcso is.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Skacok,

Maratonozni ez milyen lenne?

http://piacter.bikem...t=273697&cat=15

(elõzõ post törölhetõ)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
vedd meg ezt akkor mig ilyen szar a font

http://www.allterrai...uct/118825.html

szallitanak magyarorszagra.

vagy vedd meg ezt kompletten

http://www.tredz.co....n-MTB_20098.htm

ez meg olcsobb is, es mire a sok lomot kiarulod belole feleannyibol kijossz.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Anthem X kéne.
Magyarországon az nem is volt, sima Anthem-bõl meg vagy fél éve vették meg az utolsó M-est. Bár az nem is kéne.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
anthem: http://www.speed-way...D=117&katID=328

http://www.probike.h...uemart&Itemid=1

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nemigaz hogy nem lenne sehonnan egy anthem vaz

RAUH-Welt
B E G R I F F

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
A végén marad a MEREV. :D
Az legalább nem mozog, mert MEREV. :D

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Az, meg a Giant tetszett a legjobban. De Cube-t sem sikerült szerezni vázként. Használt lenne.....

pedig az tényleg szarul mozog....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Scott Spark helyett, akkor vettem volna inkább egy Merida 96-et akcióban. Szerintem u.a.

100 az haladósabb és azért jobban tetszik.

sparknak okosabb a tagja. 3 állásban használhatod. meg azért az scott.

Olee

Olee

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.364 hozzászólás
Az, meg a Giant tetszett a legjobban. De Cube-t sem sikerült szerezni vázként. Használt lenne.....

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
cube AMS?

RAUH-Welt
B E G R I F F