Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11007 hozzászólás a témában

mayor

mayor

vendég

• fórumtag
  • 212 hozzászólás

Mindkettõ 17,5", ami tökéletes számomra, és egy boltban van.

dettó ugyanez volt az állás nálam, XTC vagy 8500. végül 8500 lett belõle a hossza (10mm +) meg a külsõ miatt ('09-es fehér nem randa!). szóval +1 szavazat a trekre!! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás
Valakinek volt (tán Arpi07, de ha másnak van/volt az is érdekel :)) ktm lycan-ja.
esetleg vmi tapasztalat ?

köszi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nomajpriváthakell

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
Igen, Liquidem van.
A tag az elkelt belõle, a váz meg meg van repedve az egyik hegesztésnél, az elsõ váltó alatti részen.
Elvileg simán javítható, és nem ez az egyetlen Liquid váz, amelyik eljátszotta ezt.
Ettõl még eladó óccsóért, ha valaki lát benne fantáziát. Kipróbálni a fotel érzést mindenképpen jó. Ha meg nem tetszik, akkor se vesztettél sokat.
Kár érte, mert remek cucc, csak alföldre sok ez nekem.:)

(még szerencse, hogy nem sikerült hamar eladni, mert nem rég vettem észre rajta a repedést, amikor már javában fent volt a hirdetés)

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Télleg basszus Liquid az....

Liquid
Fuel

A Fuel egy 80mm-tmozgõ cc/maraton váz volt akkoriban, a Fuel az ami 130körül mozog ha jól tudom....

a fuel ex ami többet mozog mostnság, régen meg a likvid volt ami többet mozgott

Zoomnak meg likvidje van,
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Télleg basszus Liquid az....

Liquid
Fuel

A Fuel egy 80mm-tmozgõ cc/maraton váz volt akkoriban, a Fuel az ami 130körül mozog ha jól tudom....

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nemtom, az egy fuel volt...06, 07?? má nemtom
kék színû, ilyen fura állású linkplate-el, keréknél forgáspont nélkül
vmi alap rokszsoksz taggal
késõbb gondoltam, hogy jó , hogy elpattintotta a srác, mert kb vehettem volna hulladrágán egy normális tagot,
hogy ne himbáljam szét az izzadt tásstemmel..

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem liquid?
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
obbocs...
alkudtam egy fuelre egy jó éve, de "rendessrác" eladta egy 10essel olcsóbban másnak..

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Fluid az..:)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
zoomstag:
a trek fuel elment?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás

azért nehezen tudtok meggyõzni hogy nem elég bármire (itthon) 80mm hátsó rugóút. -túrázás, élménybringa, maraton, nyilván nem dh és fr természetesen-
nyugodtan mernék fogadni hogy a forumkockák 95%-a (velem együtt) nem érezné (és nem is használná ki a lehetõséget) a különbságet egy 80 és egy 120 milit mozgó cucc között (elsõnél persze, mert magasabban van az eleje :))
szal dolgoznak itt a marketingesek, aztán lassan 150-et mozgó cc gépek lesznek, csak értelme semmi (mint a 180-at mozgó 2,8 kg vázsúlyo scottnak se sok)

és volt 3,5" töl -6"-ig mozgó bringám .

Élménybringázni elég kevés. Ennyivel lesz rosszabb az élmény is :)
Túrázni viszont, meg a hazai dózerutas maratonokra sokszor még 80mm sem kell, elég lenne egy duci gumis, anyagában rugózó full merev gép.
15 cm-tõl még messze vagyunk, ha valóban CC-rõl, mint szakágról beszélünk, akkor a rugóutak még 8-11 cm között mozognak, most jön majd a 12 cm-es SID, de a lversenyzõk közül valszeg csak a több napos alpesi maratonok résztvevõi fogják beépíteni...
És amíg a beépítési magasság hatékony csökkentése nem megoldott, addig nagy elõrelépés nem várható rugóutakban, hiszen, ha a megfelelõ szögeket tartani akarják a gyártók, akkor nem növelhetik a rugóutat, hiszen azzal a középcsapágy is emelkedik.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem valószínû, hogy adnak.....de elviszed esztergályoshoz, leméri és megcsinálja neked....perszer vinni kell a tagot is....megmondod neki h ez kell beleoktojálni, hogy franó legyen...és megcsinálja....nekem spec 1500ft a csap a tagba alulra alu távtartókkal együtt...nem egy eget rengetõ összeg

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás

mór trevöl iz bettör :)
a felfogato lyukaknal levo persely es/vagy tavtartora ertik. a persely nem draga, faktorban tudnak adni. a tavtarto meg ugye vazspecifikus, azt mar kemenyebb dio szerezni, ha nincs meg az original es mondjuk nincs a markanak magyarorszagi forgalmazasa.

A kellys toxic-al szemezek, azokhoz a vázakhoz remélem adják a távtartót.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

azért nehezen tudtok meggyõzni hogy nem elég bármire (itthon) 80mm hátsó rugóút. -túrázás, élménybringa, maraton, nyilván nem dh és fr természetesen-
nyugodtan mernék fogadni hogy a forumkockák 95%-a (velem együtt) nem érezné (és nem is használná ki a lehetõséget) a különbságet egy 80 és egy 120 milit mozgó cucc között (elsõnél persze, mert magasabban van az eleje :))
szal dolgoznak itt a marketingesek, aztán lassan 150-et mozgó cc gépek lesznek, csak értelme semmi (mint a 180-at mozgó 2,8 kg vázsúlyo scottnak se sok)

mór trevöl iz bettör :)

ami persze nem igaz, de: ha ugyanekkora sulyhoz valaszthatnal 100 vagy 120mm rugoutat is, akkor is a 80-at valasztanad, csak azert mert nem erezned a kulonbseget es ugyis mindegy? :)

masreszt meg en eszreveszem. jottem le ugyanazon a koves gyokeres meredek reszen (nem dh, csak turazgatunk kategoria) a speci fsr-rel es a yetivel is. a fsr-ben a 100as recon koppant amikor leraktam az elso kereket, aztan legurultam, es az aljan ugyanugy a vaz is. a yetiben a 140/140 kimozogta amit kell, es meg maradt.

Sziasztok a tagnál azt írják, hogy "no bushes", ez mi akar lenni, és persze milyen áron szerezhetõ be, illetve ehhez a taghoz milyen telópumpa szükséges

a felfogato lyukaknal levo persely es/vagy tavtartora ertik. a persely nem draga, faktorban tudnak adni. a tavtarto meg ugye vazspecifikus, azt mar kemenyebb dio szerezni, ha nincs meg az original es mondjuk nincs a markanak magyarorszagi forgalmazasa.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

hermfer

hermfer

vendég

• fórumtag
  • 110 hozzászólás
Sziasztok a tagnál azt írják, hogy "no bushes", ez mi akar lenni, és persze milyen áron szerezhetõ be, illetve ehhez a taghoz milyen telópumpa szükséges

80mm rugout ha eleg, akkor vegulis... ez mar eljon ingyen postaval, es ez RP23

Fox Racing Shox Float RP23 2009 | Buy Online | ChainReactionCycles.com

akkor lesz ilyen 80ezerben a buli, ami nem rossz tekintve hogy zsir uj vaz taggal. ennyiert csak aprobol vasarolsz hasznaltat

kombitomi

kombitomi

vendég

• fórumtag
  • 86 hozzászólás

s mindkettõbõl van méretben jó ?

én amúgy a treket venném.

Mindkettõ 17,5", ami tökéletes számomra, és egy boltban van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Egyetértek.

A sebesség mindent megold.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem retro, de inkább a kihegyezett xco össztelõsokon van jelentõssége szerintem, bár van aki nem szereti a nagy hintaszékeket