Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Please log in to reply
11007 replies to this topic

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,146 posts
Nem tudjátok,hogy miért csak az olcsóbb gépeknél használják az egyforgáspontos rugózást? Nem az olcsósága érdekelne,hanem a technikai oka.
Elõre is köszi.

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Amúgy ha jól vettem ki, Firebird-öt is ugyanúgy ajánlják.. bakker tényleg megkéne nyomni már az angolt -.-"
alu az mennyire hátráltat?
Azt tudom, hogy könnyebb, de...?
Acél-t nekem csak azért ajánlottak, mert azt lehet hegeszteni, ha necc van.
Amúgy pofás. Tetszik a geo.
Maxmax a wishlist-en egyenlõre... valaki-nek tapasztalata?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
havernak van egybe gépként, csak épp nem használja ki így irreleváns lenne megkérdezni a véleményét :D
ha bírod az angolt:
Google - commencal maxmax mtbr forum

elsõ találatként kiadott topikokat böngészd.

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Commencal Maxmax-rõl még nem hallottam. Valami infót tudtok?
Azok a képek magukért beszélnek :D

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Szerintem shredet ne vegyél. :) Miért?
Ezért:
meee at home in Sardinia, Italy - photo by matty91arbiter - Pinkbike.com
me.lol:( at river jumps in Ayr, Scotland - photo by Ross666sIdentiti - Pinkbike.com
... at ... in Nowa Sarzyna, Poland - photo by dstreetbiker - Pinkbike.com
Aaron at Budakeszi in Budakeszi, Hungary - photo by HowlerRider - Pinkbike.com
stb... :)

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
esetleg egy Commencal Maxmax? 35e xfactorból.
09-es Shred 33e.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Ezen lehet segíteni, meg kell nézni a vázat, ami meg át van festve, azt hanyagolni kell. Engem eddig nem húztak be, pedig mindig fénykép+posta kombóval vásároltam. Ellenben ha vennék egy akármit 40 ezerért és 5 helyen repedve lenne, akkor mennék is a feladóhoz. Amiket linkeltem, azokon gyári festék van; és amúgy sem könnyû repeszteni / törni azokat a vázakat. Itthon ennyiért újan nem kapsz ilyen minõségû vázat.

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Meg van :)
Azt gondoltam, hogy alul vannak méretezve... de akkor én nem vagyok tisztába a méretekkel :)
Hát úgy gyûrném a vázat. 180 még nem megy, fõleg, hogy most 3 éve tekerek újra.
Újat szeretnék... nekem volt egy ismerõsöm aki örömmel festette át a repedéseket, és adta el.
Nekem fóbiám van ez miatt.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
A tengelyt integrálták a hajtókarba. Pikk-pakk be lehet szerelni, be a két csésze, át a hajtókar majd rá a másik kar.
Én 197 cm vagyok és a a C4 13". Dirt vázak direkt alulméretesek.
Tabletop nem egy rossz váz. Kérdés, hogy mennyire akarod használni. Pl a 981 szétmenne pár hónap 180tól, fõleg ha még csak gyakorlod. Polarxet nincs a baráti körömben, de rosszakat nem hallottam róla, max annyi, hogy a tárcsafék szemek törnek. A másik kérdés meg az, hogy jó-e a használt váz. Ott a shonky vagy a flipper, elég jó vázak, fõleg az elõbbi.

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
BTS-est az áráért néztem. Mindenképp átütõtengelyeset szeretnék. Bocs hülye kérdésért de az integrált szó az pontosan
mit is takar ^^?
Mondjuk a prodigy hátsó háromszögét nem vizsgáltam... de a UMF vázak pl ezért nem tetszettek... még sokan emlegetik a polarx-et
de én nem hiszek benne :\ esetleg?
Da Bomb-ról még valamit tudni? pl hogy magyarországon mennyire beszerezhetõ? meg talán az a kérdés.. hogy már nagyon nem
vagyok tisztában a méretekkel. 13" az nem nagyon kicsi? nekem elvileg 14,5"-olos.. vagy 15" nah azt már nem tudom... elvileg scvimm vázam volt. A lábam belelógott a kerékbe. Még azt hozzá teszem, hogy 186~190 cm vagyok.
Tárcsakfékhez nem ragaszkodok, csak a kinézett vázhoz kellett. Kerekem, stucnim, fékem, villám, és fékem is van.
A vázban a monoblokk menet szét kopott és a váz alumínium volt... A monoblokk meg szarrá ment. Szóval ezeket kéne igazán cserélni. Na meg a kormánycsapágy.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
Az tény, hogy csúszópapucsos vázat vegyél, de az a prodigy egy vicc ... olyan gyenge anyagokból készült, hogy pikk pakk széttörik, ha már kicsit komolyabban ugrálsz. Ha elkezdesz forodni, akkor tõböl ki fog törni a hátsó háromszög, irdatlan gyenge egy váz ... tabletop egy fokkal jobb, jóval megbízhatóbb, mint a 981. De pl nekem ilyen van: Da Bomb C4 Reynolds Cro-Mo 2009 | Buy Online | ChainReactionCycles.com
Nem könnyû, de garantáltan hosszú ideig fogom használni. Most csak 40 postával.
Ha csak dirtelsz, akkor felesleges tárcsafék, az más kérdés, hogy a tartósabb felnik többsége már csak tárcsafékes kivitelben kapható.
981 képek:
http://www.bikemaste...y-981-3-250.jpg
http://foto.testbike...4442/2_6589.jpg
TBn egyszerûen tudni kell kiszûrni a normálisabb embereket / véleményeket. Én inkább azokon röhögök, akik a 981et ajánlják.
Ha használt is érdekel akkor tessék:
http://bolha.testbik....php?clid=33491
http://bolha.testbik....php?clid=33566
http://forum.bikemag.../hirdetes-49999

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ismerõs használja ezt a BTS-t. sokat nem tudok róla, szereti, nem panaszkodott rá.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13,648 posts
vázban a Prodigy maradjon, hajtómûbõl jó lehet a bts is, esetleg valami shimano integrált....

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts

ha egysebire kell akkor keress csúszópapucsos vázat. így megspórolod a láncfeszítõt (és jobb is anélkül)
az a prodigy 9.81 (ha arra gondolsz) messze a legjobb a felsoroltak közül.
(testbikera meg leginkább röhögni érdemes feljárni)

köszi,
ridebike-osok is ezt mondták, hogy testbike-ot ne olvassak :)

9.81-et néztem nagyon... szóval akkor megéri?

BTS HC PRO vinnél bele?

vagy esetleg valami váz ajánlat 30 és 40 között?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,283 posts
ha egysebire kell akkor keress csúszópapucsos vázat. így megspórolod a láncfeszítõt (és jobb is anélkül)
az a prodigy 9.81 (ha arra gondolsz) messze a legjobb a felsoroltak közül.
(testbikera meg leginkább röhögni érdemes feljárni)

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Haha :D én neten ezt találtam erre gondoltam bts alatt:
Bikepro - BTS HC Pro MTB integrált hajtómû
És dirt-re szeretnék vázat... single-re gondoltam... mondták javaslott lenne már tárcsa fék is.

bandyta

bandyta

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 posts
BTS HC PRO néven csak porszívót nem gyárt a cég. Mire gondolsz, hátsó agy?
A vázakról meg annyit, hogy attól függ, akarsz-e váltózni vagy sem, és milyen terület érdekel (4x,dirt,street,fr?)

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 posts
Hello, segítséget szeretnék kérni. Szeretnék venni vázat... 3 évig nem bicóztam... légyegtelen.
Kinéztem pár vázat, de ha valaki ilyen árban tudna ajánlani azt megköszönném:
- Leader Fox Drug
- UMF Hardy 4
- Magellan polarx tablatop
- Prodigy (ridebike ajánlásával)

Infókat a testbike-ról olvastam... gondolom nem kellet volna Szóval valami véleményt szeretnék
kérni, vagy ajánlást. Meg azt is megszeretném kérdezni, hogy BTS HC PRO megéri-e az árát?

Elõre is köszönöm.

breeze

breeze

vendég

• fórumtag
  • 149 posts
Hi,

srácok, a Bianchi MTB-ben, carbon vázban jó? Milyen kategóriát képvisel? A friss modelljei érdekelnének, mert kellõen drágáknak látom, s nem a felszereltségük indukálja a magas árat.
Köszi, ha tudtok vmit, én neten nem sok véleményt láttam.

Üdv!
;) breeze :mad:

rain91

rain91

vendég

• fórumtag
  • 104 posts
Köszönöm, holnap meg is kérdezem a szervizben.