Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Vázak CC/FR/DH/4X - általános eszmecsere

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
11012 hozzászólás a témában

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

nem olyan gyász az az 50 ruppós fuel, szvsz
perselyezni meg bármit meglehet, akár bronzból is
de volt fenn nemrégiben egy NRS 1 60 körül no, aaaz igen, pedig az is ha jól tudom siklócsapágyazott volt még

én is aszondom 50-et megér röhögve

csak én újban láttam ilyet. és érted ha az van ráírva hogy kelliz vagy mittomén magellan akkor elmegy

na de érted ha ráírassuk hogy trek, és ennek meg is kérjük az árát akkor az legyen mán kicsit igényésebb. vagy vmi
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
nem olyan gyász az az 50 ruppós fuel, szvsz
perselyezni meg bármit meglehet, akár bronzból is
de volt fenn nemrégiben egy NRS 1 60 körül no, aaaz igen, pedig az is ha jól tudom siklócsapágyazott volt még

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

A hirdetõ szerint csapágyazottak, legalábbis a másodiknál, de az lenne igazán az érdekes, hogy akkor min fordulnak el a felületek, ha nem csapágyakon? Kis ellenállású mûanyagvackokon? Mondjuk csak információt gyûjtök, nem valószínû, hogy a rendkívül közeli jövõben bármelyiket megvenném.

az elsõrõl beszéltem
amúgy ja, mûanyag persely
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás

olyan fuel 90-es volt a kezemben, ritka igéntelenül kivitelezett egy darab. csapágyakon asszem nem kell aggodni, ha jók emlékeim nincenek csapágyazva a forgáspontok. :)

A hirdetõ szerint csapágyazottak, legalábbis a másodiknál, de az lenne igazán az érdekes, hogy akkor min fordulnak el a felületek, ha nem csapágyakon? Kis ellenállású mûanyagvackokon? Mondjuk csak információt gyûjtök, nem valószínû, hogy a rendkívül közeli jövõben bármelyiket megvenném.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Érdemes ilyen vagy ilyen régebbi össztelós vázakat venni? Ha nincsenek törve, repedve, nincsenek anyagfáradásra utaló jelek, akkor jó vétel lehet? Csapágyak még beszerezhetõk ezekhez?

olyan fuel 90-es volt a kezemben, ritka igéntelenül kivitelezett egy darab. csapágyakon asszem nem kell aggodni, ha jók emlékeim nincenek csapágyazva a forgáspontok. :) ennyit viszont röhögve megér így is.

azért kis alkuval lehet a másodikat venném ha belefér

cdale.

valóban ha "ellenvideó" akkor az is merevseggû legyen. nekem spec rohadtól nem szívügyem a kancsó, de tesztekben mérve a legkönyebb és legmerevebb vázak közt vannak a ht mûanyag vázaik.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás

Néha benézek, az egyesület ott csinál fórumot.
Az ellen videó
YouTube - cannondale rize broken
YouTube - DONT buy a CANNONDALE!!!!

hát ezek azért nem ellenvideók. az elsõt átszúrta egy ág, ha jól látom. a másodiknál meg ledarálta a kerék a hátsóváltót. egyik sem a cannondale hibája. ja, és a második egy scalpel. nem kimondottan street bicaj :)

venember83

venember83

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.152 hozzászólás
Érdemes ilyen vagy ilyen régebbi össztelós vázakat venni? Ha nincsenek törve, repedve, nincsenek anyagfáradásra utaló jelek, akkor jó vétel lehet? Csapágyak még beszerezhetõk ezekhez?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem semmi váz.
YouTube - cannondale taurine broken

Már linkelték párszor a fórumon.

A sebesség mindent megold.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Néha benézek, az egyesület ott csinál fórumot.
Az ellen videó

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Áj.
Hát maga is fészbúk?

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nem semmi váz.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

arcsibo

arcsibo

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Dirt-re melyiket éri meg jobban Acél vagy Alu?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
En ertem mire gondol. :D

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
tegye fel a kezét, aki értette :)
a rugóstag is tudja a progresszivitást befolyásolni, de azért nem úgy, mint a felfüggesztés, vagy az áttétel. az, hogy milyen íven mozog a kerék, hát, megoszlanak a vélemények. mindnek van elõnye-hátránya.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
egyforgáspontnál az egyik az áttételi arány, másik a tag-mozgóbefogás-forgáspont háromszög szöge

akkor a legkeményebb a rugózás amikor ez derékszög, ekkor mozdul össze a legtöbbet a tag a hátsó kerék fel-le mozgásához képest

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
progresszivitást a vázban a berugózás közbeni áttételi arány változtatással befolyásolják, illetve kevésbé jó megoldásként még azzal, hogy milyen szögben, hogyan nyomja a link a rugóstagot.

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
És az jobb megoldás lenne,ha a kerék nem íven mozogna,hanem függõlegesen mozdulna el,mint az elsõ villa?
Mitõl függ,h lineáris a mozgás vagy progresszív? Azthittem,h azt a rugóstag befolyásolja,nem a rugóstag áttételezése.

rocsipeti

rocsipeti

bentlakó

• fórumtag
  • 6.770 hozzászólás
a commencal és pl. az umf duncon is egy forgáspontos, csak a rugóstag van áttételezve. ezzel ugye nem változik a kerék mozgási íve, amikor berugózik a váz, csak a rugózás karakterisztikáját tudják befolyásolni. pl. líneáris legyen, vagy progresszív. a kona is lényegében ugyanez.
athertonék váza annyiban különbözik csak, hogy egyedi geometriát kérnek, a rugózás ugyanaz.

bringavarázs

bringavarázs

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.029 hozzászólás
Szerintem az Ahertonok egy kempinggel is jól küldenék.
Abban sem vagyok biztos,hogy széria gépeken tolják.

Ne támadj, jót akarok! Tanulni nem szégyen...nekem se.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.326 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Félig OFF: Akit érdekel, pont nemrég cikkeztek ilyesmikrõl a Bikeradaron. Nekem tetszett a cikk.
Buyer's Guide To Mountain Bike Suspension, Part 2 - BikeRadar
A technikai érdekességeken túl további lényeges rész a végén a "So, which is the best?" bekezdés után. 'Steve Peat has won'... ;-> (tudom, tudom, az dh...)